IIA Congres 2016 groot succes  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 16 juni 2016
 
IIA Academy:
» CAE Forum Bijeenkomst
22 juni 2016
» Samenwerking interne auditor en accountant (bijeenkomst PAS-LIO)
28 juni 2016
» Masterclass Behavioural Auditing
30 juni 2016
» Roundtable over GAIN resultaten 2016
1 juli 2016
» Roundtable Certificaat Kwaliteitstoetsing voor PAS
8 september 2016
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Vorige week vond voor het jaarlijkse, tweedaagse IIA Congres plaats. Met ruim 500 deelnemers en 50 sprekers en vrijwilligers was het congres wederom groter dan ooit. Het was een groot succes.
De presentaties van de meeste sprekers zijn te vinden op de congreswebsite. De komende week verschijnen er ook foto's en video's op de website. In de volgende nieuwsbrief kunt u het congresverslag lezen. De certificaten worden momenteel ook verstuurd. Deze vindt u uiterlijk op dinsdag 21 juni in uw mailbox. 
Terugblik IIA Congres 2016
Het IIA Congres van 9 en 10 juni 2016 in Hotel Figi te Zeist, was een succes. Of u er nu wel of niet bij was: dit impressiefilmpje van de eerste congresdag moet u zien!
Ga naar YouTube
Accountantseed 110 keer afgelegd tijdens IIA Congres
Een groep van ongeveer 110 internal auditors met de AA en/of RA-titel heeft tijdens het IIA jaarcongres de nieuwe Accountantseed afgelegd.
Lees verder
Behavioural auditing: het onderzoeken van gedrag en drijfveren
Behavioural auditing is gericht op het onderzoeken van gedrag van mensen in organisaties. Deze workshop is bedoeld als eerste kennismaking met dit interdisciplinaire vakgebied. Veel van de technieken en vaardigheden die nodig zijn om een behavioural audit uit te voeren zijn ook op andere gebieden toepasbaar en kunnen goed worden ingezet bij andere audits.
Schrijf je in
Gezocht: IIA-lid voor werkgroep Leden & Vrijwilligers
De werkgroep Leden & Vrijwilligers is onderdeel van het Advocacy Network en heeft tot hoofddoelstelling de ledenwerving voor het IIA op te zetten en te coördineren. Ook zal de werkgroep zich bezighouden met ledenbehoud en de interne communicatie met vrijwilligers van IIA Nederland. Deze werkgroep is op zoek naar enthousiast vers bloed.
Lees verder
COSO ERM Framework Update
The Committee of Sponsoring Organizations of the Treadway Commission (COSO) has unveiled an update to its Enterprise Risk Management – Integrated Framework. COSO is seeking public comment of the proposal, from June 15 through Sept. 30. The update, Enterprise Risk Management — Aligning Risk with Strategy and Performance, is designed to address the needs of all organizations to improve their approach to managing new and existing risks as a way to help create, preserve, sustain, and realize value.
Lees verder
Transparantie in de bestuurskamer
Wie zekerheid wil hebben over de risico’s binnen een organisatie, doet er goed aan een internal auditfunctie in te richten. Sterker nog: een RvC heeft echt wat uit te leggen als een organisatie daar helemaal niets aan doet. Dat stelt Vincent Moolenaar, oud-vooritter van IIA Nederland, in een interview in het magazine RAAD. "Internal audit beschikt over objectieve informatie en kan daardoor de risico’s goed in kaart brengen en een ander licht laten schijnen op de besluitvorming. Internal audit kan dus ook de keerzijde van de medaille laten zien."
Lees verder
Symposium ter afsluiting van collegejaar post-master IA-opleidingen
De post-master opleidingen Internal Auditing & Advisory en IT-Auditing & Advisory van de Erasmus Universiteit Rotterdam sluiten het collegejaar af met een symposium. Het symposium is gratis toegankelijk en vindt plaats op vrijdag 24 juni 2016 van 14:00 tot 16:45 uur. Het thema is "Toekomst van de auditprofessie: thema’s & trends: voorbereiden op het ‘onbekende onbekende’." Sprekers zijn onder andere mw. drs. S.J. Stuiveling, prof. dr. Egon Berghout, prof. mr. dr. Ernst ten Heuvelhof en dr. Arno Nuijten RE CISA CIA.
Meer informatie en aanmelden
Programma opleiding Internal Auditing aan de HHS geactualiseerd
Het programma van de (register) post-hbo-opleiding Internal Auditing aan de Haagse Hogeschool is geactualiseerd. Het programma kent nu nog meer aandacht voor auditingmethodiek en auditvaardigheden. Daarnaast is het vak Veranderkunde toegevoegd aan het programma. De volgende startdatum is 23 september 2016.
Meer informatie en inschrijven
Vacature Senior Auditor NS
As Senior Auditor you will operate as part of the NS Audit team within NS Group HQ located in Utrecht. As a senior auditor you will, among other things, investigate how Abellio (a NS daughter company) is dealing with risks in the processes and you will report on improvement areas.
Lees verder
Vacature Medior Auditor CZ
De interne auditfunctie bij CZ heeft als taak te evalueren of de interne controle en het governancesysteem adequaat en doeltreffend zijn, risico’s voldoende worden gemitigeerd en dat CZ zich hierover juist en volledig verantwoordt in bv de jaarrekening en het maatschappelijk verslag.
Lees verder
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden