Lees het IIA Congresverslag  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 01 juli 2016
 
IIA Academy:
» Roundtable over GAIN resultaten 2016
1 juli 2016
» Financieel Management voor Internal Auditors
31 augustus & 1 september 2016
» Roundtable: Certificaat Kwaliteitstoetsing voor PAS
8 september 2016
» Roundtable: Responsible disclosure thread or chance
8 september 2016
» CAE Forum Bijeenkomst
15 september 2016
» Interviewtechnieken voor auditors 
19 & 29 september 2016
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

De zomervakantie staat voor de deur, maar buiten is daar nog niet veel van te merken. Zo heeft u voldoende tijd om u in te lezen in het Internal Audit Ambition Model, te kijken welke trainingen er in het najaar op de agenda staan en te reageren op de NBA discussienota over fraude. Maar lees eerst even het IIA Congresverslag!
 
Internal Audit Ambition Model
In a joint effort, a number of enthusiastic members of IIA Netherlands and the NBA Internal and Public Sector Accountants’ Member Group (NBA-LIO) created the Internal Audit Ambition Model (IA AM) that deals with the broad spectrum of the proactive design, set up and further development of the IAF. The model contains relevant best practices and recommendations from recent publications.
Read more
Audit Magazine 2: Pensioen
Het tweede nummer van Audit Magazine in 2016 staat in het teken van het pensioen. Een onderwerp dat vaak wordt afgeschilderd als saai en ingewikkeld. Bovendien is het 'iets voor later'. Maar iedereen weet: later begint vandaag. Desondanks krijgt het pensioen, in ieder geval op individueel niveau, niet altijd de aandacht die het verdient. Het pensioenbewustzijn is voor verbetering vatbaar. Audit Magazine gaat in een vijftal luiken in op het thema pensioen.
Lees verder
Audit Magazine Ledenpanel
Voor het komende nummer van Audit Magazine willen we u voor de rubriek 'De lezer over...' een vijftal stellingen voorleggen over het thema Ketens. Daarnaast willen we u vragen de artikelen te beoordelen uit het vorige Audit Magazine, met het thema Pensioen. Het invullen van de vragenlijst neemt enkele minuten in beslag. Hartelijk dank voor uw tijd!
Ga naar de vragenlijst
De Code: Langetermijnwaardecreatie
KPMG heeft een overzicht gemaakt van de zeven thema’s waarop wijzigingen zijn voorgesteld in de Corporate Governance Code, aangevuld met enkele transitievragen en ontwikkelingen die in dat kader voor uw organisatie relevant zijn.
Lees verder
RO Masterclass op 24 & 25 november 2016
In de voorgestelde wijzigingen van de Corporate Governance Code wordt meerdere malen verwezen naar het belang van auditen van cultuur en gedrag. Met een aantal topsprekers zullen we tijdens de RO Masterclass binnen een theoretisch en academisch kader de belangrijkste begrippen uitleggen. Vervolgens gaan we hier tijdens verschillende workshops actief mee aan de slag alvorens over soft controls te discussieren.
Schrijf je in
NBA discussienota fraude
De NBA heeft een discussienota gepubliceerd over de rol van accountants bij de aanpak en bestrijding van fraude. Over internal auditors wordt ook het een en ander gezegd, zoals: "Internal auditors zijn accountants die in dienst zijn van een organisatie. Als de organisatie valt onder het begrip overheid, is sprake van een overheidsaccountant." U kunt tot en met 15 juli 2016 commentaar leveren op de nota.
Lees verder
Training Breincommunicatie op 1 november 2016
Communiceren - informatie delen, feedback geven, besluiten nemen - lijkt soms een vanzelfsprekendheid. Maar soms heb je het idee dat je totaal niet met een ander op dezelfde golflengte zit. Vaak ligt hier niet alleen een ‘gevoel’ aan ten grondslag, maar zijn er ook allerlei breinactiviteiten aan de gang die rationeel verklaren wat er in de communicatie gebeurt. Tijdens de nieuwe training Breincommunicatie leer je welke mechanismen hier aan het werk zijn en hoe je daar op een effectieve wijze gebruik van kunt maken. 
Schrijf je in
Certificaat Kwaliteitstoetsing voor Menzis
Op woensdag 22 juni ontving Erik Obbink, Manager Internal Audit bij Menzis, het Certificaat Kwaliteitstoetsing uit handen van Frans Wolf, voorzitter van het College Kwaliteitstoetsing van IIA Nederland.
Lees verder
ZWJZ 2.0 - Vervolgtraining Zeg wat je ziet
Na het grote succes van de Zeg wat je Ziet-trainingen in 2014 en 2015, kunt u op 21 en 22 september (of 15 en 16 november) 2016 uw kennis en vaardigheden weer opfrissen. Jan Otten en Inge van der Meulen van ACS hebben de tweedaagse vervolgtraining 'ZWJZ 2.0 - Wat je ziet ben je zelf' ontwikkeld, zodat u uw competenties kunt blijven trainen binnen het gedachtegoed van Zeg wat je Ziet. Wilt u met uw gehele team deze verdiepingsslag maken, neem dan contact op met Annemiek van Raalten voor de inhouse mogelijkheden.
Schrijf je in
Samenwerking internal auditors en externe accountants
Op 28 juni 2016 kwamen ongeveer veertig internal auditors bij elkaar om te discussiëren over de wijze waarop zij samenwerken met externe accountants. Deze bijeenkomst was georganiseerd door NBA-LIO en de PAS commissie van het IIA.
Lees verder
Roundtable Inzet van Ethical Hacking en inrichting van de organisatie
De wereld om ons heen verandert snel, waardoor er steeds meer ICT-gerelateerde vraagstukken gaan spelen rond governance & risk. Het is vaak niet de vraag of we al gehackt zijn maar vooral wat doen we als we gehackt zijn. Wat is het organisatiebeleid? Wie is verantwoordelijk? Hoe beperken we de risico’s en welke risico’s zijn we bereid te nemen? We organiseren deze roundtable op 8 september in samenwerking met onze partner Corbulo.
Schrijf je in
Vacature EDP-Auditor Ministerie van Economische Zaken
ICT speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij en dus ook in het werk van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het Ministerie van Economische Zaken is dan ook op zoek naar een EDP-Auditor.
Ga naar de vacature en solliciteer
Vacature Commissielid IIA Young Professionals
Er is ruimte voor een nieuw lid in de commissie Young Professionals. Als IIA YP commissielid ben je maximaal 35 jaar oud, denk je mee over de strategie van de IIA YP Commissie, onderhoud je contacten binnen het IIA en met de universiteiten, bezoek je activiteiten van het IIA zoals de Algemene Ledenvergadering, ben je verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten en stap je makkelijk op mensen af en neem je graag het initiatief.
Ga naar de vacature en solliciteer
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden