RO Masterclass: Kom ook!  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 11 oktober 2016
 
IIA Academy:
CAE Forum Bijeenkomst
27 oktober 2016
Professional Practices Day
27 oktober 2016
Breincommunicatie
1 november 2016
Training LeanSixSigma
3 november 2016
Roundtable Risico Maturity Scan ism Yacht 
3 november 2016
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Inmiddels is onze nieuwe website online en we zijn er trots op! Wat vindt u ervan? Loopt u nog ergens tegenaan, schroom dan niet om contact op te nemen. Algemene vragen en berichten kunt u sturen aan website@iia.nl. Als u problemen heeft met het aanmelden voor activiteiten, het registreren van PE-punten, het wijzigen van uw gegevens, het aanvragen van een nieuw wachtwoord of iets aanverwants, stuur dan een e-mail naar leden@iia.nl. Verder wensen wij u veel browseplezier.
RO Masterclass: Kom ook!
Het IIA en KPMG presenteren: De RO Masterclass 2016. Het thema dit jaar is 'Auditen van cultuur en gedrag'. In dit filmpje leggen John Bendermacher, Ronald Jansen, Muel Kaptein en Tommo Clason uit waarom u ook zou moeten komen.
Bekijk de video
Doe mee en win de Internal Audit Innovation Award
Ook dit jaar organiseren het IIA en Protiviti samen de Internal Audit Innovation Award, vanuit de ambitie om Internal Audit als vakgebied verder te helpen. Verras ons vóór 1 november 2016 met jouw innovatieve idee. Van grote inzichten tot kleine concepten, kort en krachtig, maximaal 2 A4-tjes. Elke presentatievorm is toegestaan. Denk niet meteen te groot!
Lees verder en doe mee
Training Breincommunicatie op 1 november
Communiceren. We doen het iedere dag, op ieder moment. Je kunt niet eens ‘niet’ communiceren, want zelfs dan zend je een boodschap uit. Nou lijkt communiceren soms een vanzelfsprekendheid, maar soms heb je het idee dat je totaal niet met de ander op dezelfde golflengte zit. Tijdens de training Breincommunicatie leer je welke mechanismen hier aan het werk zijn en hoe je op een effectieve wijze van deze mechanismen gebruik kunt maken.
Schrijf je in
Internal auditors: Niet voor spek en bonen
De meeste internal auditors zijn werkzaam op grote afdelingen bij grote bedrijven, is het idee. Maar sommige auditors werken op een kleine afdeling of zelfs alleen. Er wordt goed naar hen geluisterd, zeggen de negen internal auditors die Accountant sprak.
Lees verder
Wat is uw mening over Transparantie & Communicatie? 5 Stellingen 
Voor het komende nummer van Audit Magazine willen we u graag een vijftal stellingen voorleggen. In het volgende magazine kunt u daarvan de resultaten lezen. U kunt vrijblijvend de bijdragen uit het vorige Audit Magazine met het thema Ketenmanagement beoordelen.
Geef uw mening
Save the date: ALV op 7 december 2016
Woensdag 7 december zal de Algemene Ledenvergadering plaatsvinden, bij KPMG in Amsterdam. We zijn nog volop bezig met het programma rondom de ALV. Er zal een interessante spreker zijn, Young Professionals kunnen deelnemen aan een speeddate met het bestuur en er zijn voldoende netwerkmogelijkheden. Dus zet de datum vast in de agenda.
Laat weten of u komt
Assessing Cybersecurity Risk Global Technology Audit Guide
Organizations of all types are becoming more vulnerable to cyber threats due to their increasing reliance on computers, networks, programs and applications, social media, and data. This practice guide discusses the internal audit activity’s role in cybersecurity. In addition, the guide explores emerging risks and common threats faced by all three lines of defense and presents a straightforward approach to assessing cybersecurity risks and controls.
Read more
Leiderschap en cultuur bij auditdiensten
De onderwerpen Cultuur en Leiderschap genieten al enige tijd de aandacht van organisaties. Maar hoe zit het eigenlijk met de cultuur en de toegepaste leiderschapsstijlen binnen auditdiensten in Nederland? Doe mee aan dit onderzoek over leiderschap en cultuur bij auditdiensten en maak kans op een Bol.com waardebon.
Lees verder
Het PE seizoen is begonnen
Het vierde kwartaal is traditioneel het seizoen waarin de meeste PE punten worden behaald en geregistreerd. RO’s dienen hun punten te registreren op de website van het IIA. Certificaathouders van de internationale IIA-titels dienen hun punten te registreren via het CCMS van IIA Global.
Lees verder
Halfjaarlijks Cisco-cyberbeveiligingsrapport 2016
Verdedigers moeten de tijdsduur waarin aanvallers kunnen toeslaan beperken. Dat is de sleutel tot het ondermijnen van hun succes. In dit rapport worden de vele manieren onderzocht waarop organisaties acties kunnen en moeten nemen om hun beveiliging te verbeteren. Een voorbeeld: Een plan voor respons op incidenten opstellen en testen dat het mogelijk maakt om de normale bedrijfsactiviteiten na een ransomwareaanval vlot te hervatten.
Lees verder
Internal Audit’s Role in Integrated Thinking and Reporting
The Institute of Internal Auditors recognizes the growing importance of 'integrated reporting' around the world. In this significant global movement, internal auditors have a major role to play. The IIA is here to support the profession by helping it understand and live up to that role. You can help by giving your input on The IIA’s Integrated Thinking Discussion Paper.
Read more and give your opinion
Training Hacking voor auditors
Leer ook hacken. Vanwege overweldigende belangstelling organiseren we dit jaar nogmaals de training Hacking voor auditors, op 6 december. Doel van de training is enerzijds het creëren van bewustzijn ten aanzien van cybersecurity en anderzijds het aanreiken van basiskennis waarmee penetratietesten kunnen worden uitgevoerd.
Schrijf je in
Training Snellezen en mindmapping op 1 december
Deze training leert je niet alleen heel veel sneller lezen mét toename van begrip, na deze trainingsdag kun je ook de informatie die je hebt gelezen snel en makkelijk omzetten in een mindmap. De training is pittig maar staat bekend om zijn effectiviteit. Binnen een dag kun je daadwerkelijk snellezen en mindmaps maken.
Schrijf je in
Training Fact Finding bij interne incidenten op 7 en 8 december
Het doel van deze training is meer kennis en inzicht krijgen omtrent het opstarten van een onderzoek. Tijdens de training komen de fasen en methodieken bij het verzamelen van informatie aan bod, evenals wet- en regelgeving. Ook leer je over het uitvoeren van informatieve interviews en het samenstellen van eenvoudige rapporten.
Schrijf je in
Video: Short-term CAEs Can Create Long Term Risks
Richard Chambers shares a list of risks and challenges associated with short-term tenures for CAEs. Use of rotational CAEs can create long-term risks that audit committees and management should carefully consider when looking to adopt this model.
Watch video
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden