Meer dan 250 inschrijvingen voor IIA Congres  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 16 februari 2017
 
IIA Academy:
» YP event: Auditing & Cloud Security
1 maart 2017
» Roundtable IAAM PAS Community
3 maart 2017
» Roundtable voor Vermogensbeheerders
10 maart 2017
 » Training Quality Assurance Review
22 maart 2017
» Roundtable Retail
23 maart 2017
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender

Beste relatie,

Het aantal deelnemers dat de afgelopen zeven weken gebruik heeft gemaakt van de vroegboek- of groepskorting is inmiddels opgelopen tot meer dan 250! Het aanbod van €200,- korting loopt af over 3 weken, op zondag 5 maart 2017. Kom jij voor de presentaties over cybersecurity, robotisering, morele moed en de generatiekloof, voor het mooie feest inclusief diner en drankjes, of voor de prikkelende paneldiscussie over The Next Generation, geleid door Rens de Jong?
Meer info congres  |  Inschrijven congres

René Boender: Generatie Z
"Generatie Z omarmt Internal Audit". René Boender van Great Opportunities kijkt vooruit naar het IIA Congres 2017 waar hij zal spreken over Generatie Z: "Motiveren kun je ze bijna niet, maar inspireren des te meer".
Jitske Kramer: Corporate Tribe
Jitske Kramer van de Academie voor Organisatiecultuur kijkt vooruit naar het IIA Congres 2017 waar zij zal spreken over het auditen van cultuur en gedrag door de ogen van een cultureel antropoloog.
Survey: Wat vindt u van Audit Magazine?
Als lid van IIA Nederland krijgt u elk kwartaal het Audit Magazine op de mat (of op de internal auditafdeling als u onderdeel bent van een groepslidmaatschap). Wij zijn erg benieuwd hoe (grondig) u dit magazine leest en hoe u de inhoud beoordeelt. Daarom vragen wij u om deze vragenlijst in te vullen. Het invullen duurt niet langer dan 10 minuten en wij verloten diverse bol.com bonnen onder de deelnemers. Hartelijk dank voor uw medewerking!
Lees verder
Maak kennis met het IIA bestuur
Deze maand is er een nieuwe groepsfoto gemaakt van het dagelijks bestuur van IIA Nederland. Zo zie je in één oogopslag welke bestuursleden zich voor het IIA inzetten! In dit artikel zetten we op een rijtje met welke onderdelen en precieze doelstellingen de bestuursleden allemaal belast zijn.
Lees verder
Champions of Trust
Public trust in government and big business is dropping at an alarming rate. Whether viewed through a political lens in the surprising Brexit and U.S. presidential votes, or the consumer and regulatory backlash against a corporation embroiled in scandal, the repercussions of those misgivings can be profound.
Read more
Training Financieel management voor auditors
Als internal auditor krijg je altijd met financieel management te maken, ook als je zelf niet in de financiële sector van je organisatie werkt. Daarover leer je meer tijdens deze tweedaagse training op 23 en 24 maart 2017. Zo moeten er bijvoorbeeld gesprekken worden gevoerd met financiële functionarissen, zoals controllers, accountants en financieel directeuren. Voldoende kennis van financieel management is voor iedere internal auditor van essentieel belang!
Schrijf je in
Training Verbindend samenwerken voor auditors
Samenwerken is binnen organisaties een belangrijke kerncompetentie en dat geldt ook voor de auditpraktijk. Tijdens deze tweedaagse training op 30 maart en 13 april 2017 leer je hoe je als auditor verbindend kunt samenwerken en hoe je het beste kunt omgaan met lastige situaties met auditees, leidinggevenden en opdrachtgevers. Ook leer je hoe je heldere afspraken maakt en elkaar eraan houdt. De training kent een ervaringsgerichte aanpak, bestaande uit theorie, oefeningen en reflectie.
Schrijf je in
Auditing What Matters Most
​Organizations exist to provide value for their stakeholders, and increasing that value requires businesses to accept appropriate risks. But which risks? And how much uncertainty is too much? Internal auditors can add value by selecting audits that contribute to achievement of strategic objectives.
Read more
Rapport Monitoring Commissie Code Banken 2016
Op 16 januari 2017 publiceerde de Monitoring Commissie Code Banken het rapport over het boekjaar 2015. Dit is het eerste rapport over de herziene Code Banken die op 1 januari 2015 in werking trad. De belangrijkste conclusie is dat 31 van de 34 banken de meetbare principes allemaal naleven. De uitleg over de niet-meetbare principes zoals goed leiderschap, integriteit en de maatschappelijke rol van banken laat volgens de commissie nog wel te wensen over.
Lees verder
YP Masterclass: Meer succes in een maatpak (m/v)
Tijdens deze Masterclass op 6 april 2017 ontvang je kledingadvies waarmee je de juiste impressie zult achtergelaten bij je klant, je auditee, je baas en/of je collega's. Daarnaast maak je kennis met de ambacht van het maatpak en neemt Ronald Gans (eigenaar van The TailorMates) je stap voor stap mee in het proces van het creëren van een echt maatpak.
Schrijf je in
Nationale Compliance Award 2016 naar Huis voor Klokkenluiders
Op vrijdag 27 januari 2017 ontving het Huis voor klokkenluiders de Compliance Award 2016, uit handen van prof. dr. Sylvie Bleker-van Eyk, winnaar van de Compliance Award 2015. "Het Huis voor klokkenluiders is een belangrijk en uniek instituut wat in geen enkel ander land op dergelijke wijze bestaat. Nederland lijkt daarmee voorloper te zijn waar het gaat om het beschermen van klokkenluiders", aldus de jury.
Lees verder
Core Principles and the QAIP
When the International Professional Practices Framework (IPPF) was updated in 2015 to include the Core Principles for the Professional Practice of Internal Auditing, it provided a significant opportunity to integrate and align these Principles into an internal audit activity’s quality assurance and improvement program (QAIP). The challenge is how to do it in a practical and meaningful way that provides incremental value to the internal audit activity and its stakeholders.
Read more
Training Mindmapping advanced
Als hoogopgeleide professional is het belangrijk dat je binnen je vakgebied snel complexe vraagstukken doorziet en gemakkelijk tot goede oplossingen komt. Daarnaast kenmerkt het vakgebied zich door een leven lang leren. Je moet continu veel informatie verwerken. Door mindmapping leer je complexe vraagstukken te doorzien; kom je makkelijker tot innovatieve ingevingen en verbeter je je herinneringsvermogen. Dit bespaart ontzettend veel tijd. Tijdens deze training op 24 maart 2017 ga je direct actief aan de slag met het maken van een mindmap.
Schrijf je in
Training Hacking voor auditors
We maken steeds meer gebruik van diensten die online worden aangeboden. Hierdoor zijn onze (persoons)gegevens bij steeds meer partijen bekend. Daarnaast kopen we steeds meer online. Dit maakt dat het internet voor criminelen een steeds interessanter speelveld wordt en dat organisaties zich dus ook steeds beter moeten wapenen tegen cyber criminaliteit. Logischerwijs veranderen hierdoor ook de verwachtingen die de organisatie heeft van de auditor. Tijdens deze training op 9 mei 2017 ga je daadwerkelijk hacken en leer je kwetsbaarheden op te sporen.
Schrijf je in
De Toekomst van Toezicht: ‘Crisismanagement'
In deze editie van Toekomst van Toezicht komen een aantal toonaangevende commissarissen aan het woord die hun visie formulieren op crisismanagement. Zo delen commissarissen als Peter Wakkie, Willem Stevens, Charlotte Insinger en Jacob Middeldorp en specialisten als Dick Schoof, Dick Berlijn en Sylvie Bleker in een serie boeiende interviews hun inzichten op dit gebied.
Lees verder
Eerste diploma's cyberveiligheid uitgereikt
Nederland is sinds deze week 19 deskundigen op het gebied van cyberveiligheid rijker. Donderdag studeerde de eerste lichting studenten van de Cyber Security Academy in Den Haag af. Deze in 2014 opgerichte materopleiding geeft les op een mix van onderwerpen: niet alleen de techniek of de bestuurlijke kant van cyberveiligheid komen aan de orde, maar de verschillende kanten worden in samenhang behandeld.
Lees verder
Certificaat Kwaliteitsbeoordeling voor RVO
Op 16 december 2016 ontving de Interne Audit Dienst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) het Certificaat Kwaliteitstoetsing uit handen van Jan Driessen en Petra de Groot van PwC, een geaccrediteerde, onafhankelijke toetser.
Lees verder
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden