Externe Accountant versus Internal Auditor  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 16 maart 2017
 
IIA Academy:
» Training Quality Assurance Review
22 maart 2017
» Roundtable Retail
23 maart 2017
» Training Financieel management voor internal auditors
23 maart 2017
» Mindmapping (advanced)
24 maart 2017
» Roundtable Data-analyse: Good practices voor de (kleinere) IAF
28 maart 2017
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender

Beste relatie,

Gisteren is het CRM-systeem van IIA Nederland geüpdatet. Wegens dit grote onderhoud was het niet mogelijk om uw profiel te wijzigen of u aan te melden voor evenementen. Vanaf vandaag werkt alles weer naar behoren. Mocht dit niet het geval zijn, dan horen wij dit graag via iia@iia.nl.

Bovendien zijn er inmiddels al 418 mensen die zullen deelnemen aan het IIA Congres 2017. U heeft nog 12 weken om uzelf in te schrijven. Wij hopen u graag te zien op 15 en 16 juni 2017!
Meer info congres  |  Inschrijven congres.

Ben van der Burg: Stormchasing in de digitale wereld
Ben van der Burg is specialist in het uitrollen van digitale innovaties en het formuleren van digitale strategieën. Hij spreekt op het IIA Congres 2017 over de technologische ontwikkelingen waar internal audit mee te maken zal krijgen.
Heleen Kersten: Impact van de code op Auditcommissies
Heleen Kersten verwacht dat 2017 een heel belangrijk jaar zal worden voor de leden van het IIA en kijkt uit naar haar bijdrage op het congres in juni, waar ze ingaat op de juridische aspecten van de nieuwe Corporate Governance Code.
What will the Trump Era mean for Internal Auditors?
Richard Chambers: "Donald Trump has taken the world by storm. From tough talk and bold action on immigration and trade to media skirmishes and promises, the Trump administration has served notice it plans to shake things up. Trump's promises to drastically roll back regulations, renegotiate trade deals, and more are creating unease about their implications for internal auditors. But before we can pass judgment on whether the Trump era will be good or bad for internal auditing, we should take a step back and assess a number of factors."
Read more
Dit doet de IIA Academy voor jou!
Leren, ervaren en ontwikkelen is cruciaal voor elke auditprofessional. Dat weet de IIA Academy. Daarom bieden wij allerlei soorten trainingen, over leiderschap, hacking, soft controls en nog veel meer. De trainingen zijn specifiek ontwikkeld voor internal auditors, in elk moment van hun carrière.
Ga naar de IIA Academy kalender
Financieel Management
Heeft u deze training nou nog niet gevolgd? Ook als u zelf niet in de financiële sector van uw organisatie werkt, krijgt u als internal auditor vroeg of laat te maken met financieel management. Grijp daarom nu deze kans en leer op 23 en 24 maart 2017 bij de IIA Academy in Amsterdam alles wat u weten moet over financieel management.
Schrijf je in
Verbindend Samenwerken
Samenwerken is binnen organisaties een belangrijke kerncompetentie en dat geldt ook voor de auditpraktijk. Tijdens deze training op 30 maart en 13 april 2017 leert u hoe u als auditor verbindend kunt samenwerken en anders kunt omgaan met lastige situaties met collega’s, leidinggevenden, opdrachtgevers en auditees.
Schrijf je in
Training Agile Scrum in de lijn
Meer en meer organisaties gaan met hun projecten over op Agile ontwikkeling. Logisch, want het uitgangspunt van Agile is op een zeer efficiënte manier oplossingen creëren van zeer hoge kwaliteit. Na deze Agile Scrum trainingen weet u ook alles over de Agile manier van werken. Op 18 april 2017 krijgt u inzicht in de verschillende projectmanagement methoden en hoe u de Agile werkwijze toe kunt passen zowel in projecten als in de lijn. Op 24 mei 2017 krijgt u inzicht in het Scrum framework en de verschillende combinaties in Agile methoden.
Schrijf je in
Lees het nieuwste Audit Magazine: Externe Accountant versus Internal Auditor
De afgelopen jaren zijn er in auditland aardig wat interessante ontwikkelingen en felle discussies geweest. Daarin kunnen we natuurlijk uitgebreid de nadruk leggen op wat er allemaal nog niet is, we kunnen echter ook blij zijn met wat er allemaal wel is gerealiseerd de afgelopen decennia. Het vakgebied Internal Audit, en het onderwerp interne beheersing, staan in de volle breedte in de belangstelling van onze klanten en stakeholders. Samenwerking tussen de IA en EA is dan essentieel.
Lees verder
Audit risk-model: Fundament voor relevantie
Jan Thijs Drupsteen: "Het uitgangspunt van het audit risk-model is dat je méér moet controleren, als je mínder begrijpt van de organisatie. Pas wanneer je een organisatie echt goed kent, snap je wat er fout kan gaan en waar je dus extra op moet letten. Om dit te illustreren: het maakt nogal uit of een organisatie handelt in edelmetalen of in zand en tuinaarde. In theorie neemt iemand net zo makkelijk een kilo zand mee als een kilo goud. Maar de gevolgen zijn totaal verschillend."
Lees verder
Audit: Op weg naar de nieuwe realiteit
Hoe meet je cultuur en gedrag? Hoe ga je om met de toenemende invloed van IT? En wat is de oplossing voor de schaarste op de arbeidsmarkt? In de auditwereld is verandering een van de weinige constanten. Yacht Finance vroeg een aantal vooraanstaande professionals met een auditachtergrond (waaronder IIA voorzitter John Bendermacher) naar hun visie. Graag neemt Yacht Finance u in deze whitepaper mee in de ontwikkelingen, uitdagingen en vraagstukken in de auditwereld.
Lees verder
Resilient Podcast series
Resilient is an award-winning podcast series from Deloitte that features authentic, engaging, and thought-provoking conversations with CEOs, senior executives, government officials, board members, and people outside the business world. Hear interviews and personal stories about how they led through crisis, navigated through disruption, and managed through significant risk events. And discover what they learned about embracing risk to power performance and lead confidently in a volatile world.
Read more
Nyenrode Collegereeks Fraude
De Collegereeks Fraude die start op 16 mei 2017 aan Nyenrode Business Universiteit, gaat in op de recente ontwikkelingen en casuïstiek van (interne) fraudeonderzoeken en e-discovery. Naast diverse vormen van fraude staat de praktijk van het (private) fraudeonderzoek centraal. U krijgt inzicht in hoe onderzoeken worden uitgevoerd en u leert wat de juridische kaders zijn. Ook leert u over zoekprogramma’s die grote hoeveelheden data analyseren in de context van fraudeonderzoeken. Bovendien brengt de collegereeks praktijkmensen met verschillende achtergronden, ervaringen en belangen met elkaar in gesprek.
Meld je aan
Masterclass bedrijfskunde voor niet-bedrijfskundigen Nyenrode
Bent u manager of specialist en wilt u kennis maken met de theoretische aspecten van bedrijfskunde? Of wilt u uw bedrijfskundige kennis in een zeer kort tijdsbestek opfrissen? Dan is de Masterclass Bedrijfskunde voor niet-bedrijfskundigen op 7 en 8 juni 2017 uitermate geschikt voor u. Deze masterclass is ontworpen op basis van jarenlange ervaring van de hoogleraren van Nyenrode Business Universiteit op het gebied van strategie, marketing, financieel management, leiderschap, ondernemerschap en HRM. De kennis die u opdoet is direct toe te passen in de praktijk.
Meld je aan
Exploring the positive side of risk
Risk isn’t just about mitigation. The series 'The flip side' of Deloitte looks at the other side of risk - the positive side - where potential, untapped value resides. Learn how viewing risk through a different lens can help you spot value-creating opportunities.
Read more
Reputational Risk: How to...
Reputational Risk: With Ownership Comes Great Responsibility: Like technology, reputation is an issue that’s rapidly evolving, connected to all parts of an enterprise.
Reputational Risk: Using (Un)common Sense to Gain a Competitive Edge: Using a magnifying glass to evaluate an organization’s approach to reputational risk management.
Reputational Risk: Communicating the Importance of Principled Behavior: Boards of directors can take several steps to ensure management is communicating and practicing its core values.
Read more
Vacature Commissie Professional Practices
De Commissie Professional Practices (CPP) heeft vacatures voor projectleiders en projectmedewerkers voor meerdere vaktechnische onderzoeken. Drie van de zeven lopende projecten in 2017 zijn: 'Project Auditing: Audit Framework', 'De IAF in Nederland' en 'Cyber Security'. U kunt te allen tijden uw assistentie aanbieden. Lees verder om te zien wat wij vragen en bieden.
Ga naar de vacature
Vacature Voorzitter Young Professionals Commissie
De Commissie Young Professionals (IIA YP) richt zich op startende internal auditors jonger dan 35 jaar. In verband met het toekomstig aftreden van de huidige IIA YP voorzitter zijn wij op zoek naar een nieuwe kandidaat. Als voorzitter heb je een diversiteit aan taken en verantwoordelijkheden. Hierin krijg je de ondersteuning en gezelligheid van acht betrokken en enthousiaste commissieleden.
Ga naar de vacature
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden