Wat is internal audit? Deel 3/4  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 08 juni 2017
 
IIA Academy:
» IIA CONGRES 2017
15 & 16 juni 2017
» CAE Forum Roundtable
26 juni 2017
» Leiden, inspireren en verbinden voor YP's
29 juni 2017
» Training Snellezen en mindmapping
30 juni 2017
» PAS Roundtable: Harder praten helpt niet!
3 juli 2017
» Workshop Behavioural Auditing
4 juli 2017
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Nog 1 week en het IIA Congres is in volle gang! Inmiddels zijn er maar liefst 638 inschrijvingen! Naast de vele interessante sprekers wordt tevens de documentaire "IIA 20 jaar dynamiek" voor het eerst vertoond en wordt de winnaar van de Internal Audit Scriptie Award 2017 bekendgemaakt. Morgen, vrijdag 9 juni, is je laatste kans om je aan te melden. Maandag vóór 10:00 worden de laatste inschrijvingen verwerkt en de laatste voorbereidingen getroffen, op kantoor en op locatie. Ben jij er ook bij?
Meer info congres  |  Inschrijven congres
IIA summa cum laude geslaagd voor CEDEO accreditatie
IIA Nederland heeft een fantastisch auditrapport ontvangen van CEDEO: "Zelden zien we zo’n goed rapport". Cedeo is een onafhankelijke intermediair die het keurmerk 'Cedeo-erkend' verleent aan organisaties die actief zijn op het terrein van human resources improvement. Cedeo doet dit op basis van de criteria klanttevredenheid, kwaliteit, continuïteit en klantgerichtheid. De maximale score per cursus kan in totaal 16 punten zijn. IIA Nederland heeft deze maximale score voor alle beoordeelde cursussen behaald.
Lees verder
Wat is internal audit? Deel 3/4
IIA Nederland bestaat dit jaar 20 jaar, het vakgebied internal auditing al veel langer. Toch weten veel mensen nog steeds niet wat internal audit precies is. Daarom heeft IIA Nederland een viertal filmpjes gemaakt om het een en ander uit te leggen. In dit derde filmpje zetten we een grote stap voorwaarts door commissarissen aan het woord te laten. Zij leggen uit waarom internal audit onmisbaar is in corporate governance.
Lees verder
Leiden, inspireren en verbinden voor Young Professionals
Deze training op donderdag 29 juni gaat in op wat leiderschap is en waarom dit zo belangrijk is voor young professionals. We bekijken niet alleen de theoretische onderbouwing, maar ook de verschillende typen leiders en hoe zij zich verhouden tot ons werkveld. Wat kunnen we leren?
Schrijf je in
Training Snellezen en mindmapping
Tijdens deze training op vrijdag 30 juni leer je niet alleen heel veel sneller lezen mét toename van begrip, na deze trainingsdag kun je ook de informatie die je hebt gelezen snel en makkelijk omzetten in een mindmap. De training is pittig maar staat bekend om zijn effectiviteit. Doe jij mee?
Schrijf je in
Auditors leren niet van ervaring
Een auditor wordt niet beter van ervaring, concludeert Terese Grohnert in een dissertatie waarmee ze onlangs promoveerde. Het is het leren van die ervaring waardoor het oordeel verbetert. Zij pleit dan ook voor het actief stimuleren van lerend vermogen door bedrijven.
Lees verder
Terugblik RT Publieke Sector
Op 1 juni 2017 organiseerde IIA Nederland in samenwerking met RSG Finance een Public Round Table voor auditors uit de publieke sector, met als onderwerp Corporate Governance in de publieke sector.
Lees verder
Questions a Board may ask
The holding of a position on a Board or in a control committee in an organisation is a considerable responsibility and may also lead to personal liability. The aim of this Norwegian IIA guidance 'Questions a Board may ask to understand how an organisation controls its risks' is to give a better understanding of the most important risks which can impact an enterprise and how these can be managed. The definition of 'risk' used in this guidance is 'the effect of uncertainty on objectives'.
Read more
Soft controls in internal audit: een praktijkgerichte training
KPMG deelt op 22 en 23 juni twee dagen lang: kennis, ervaring en praktijkvoorbeelden, speciaal voor internal auditors. Centraal staat het soft controls model dat door DNB is omarmd (het DNB Cultuurhuis). Uit onderzoek blijkt dat circa 80% van de IAF’s wel ‘iets’ doen met cultuur en soft controls, maar worstelen met vragen als: Wat is het normenkader? Hoe rapporteer je hierover? Tijdens deze training worden al deze vragen en meer behandeld.
Schrijf je in
Nederlandse bedrijven niet goed voorbereid op cyberrisico’s
Nieuwe en opkomende risico’s zoals cyber, geopolitiek en disruptieve technologie bezorgen Nederlandse bedrijven veel meer kopzorgen dan hun buitenlandse collega’s. Ook zijn Nederlandse bedrijven minder goed voorbereid op deze risico’s dan twee jaar geleden.
Lees verder
Workshop Behavioural Auditing: gedrag en drijfveren
Echte drijfveren zijn vaak anders dan mensen in eerste instantie rapporteren. Deze workshop op dinsdag 4 juli biedt een inkijkje in het interdisciplinaire vakgebied behavioural auditing. Soft controls worden praktisch hanteerbaar en onderzoekbaar gemaakt. Je maakt kennis met een ander onderzoeksdesign dan je waarschijnlijk gewend bent...
Schrijf je in
Workshop kijken door de ogen van een kind
Tijdens deze workshop op donderdag 6 juli komen veel vragen op tafel. Hoe zorg je ervoor dat je je niet laat stoppen door tegenslag en weerstanden? Hoe blijf je creatieve oplossingen vinden in situaties waarin de hulpmiddelen niet optimaal zijn? Hoe ga je slim om met je beschikbare kapitaal: geld, ideeën, talent, relaties en bezieling? Gelukkig zijn er vele antwoorden...
Schrijf je in
Get the Cybersecurity Risk Management Reporting Framework
At a time when organizations around the world are facing cybersecurity attacks, it is more important than ever for them to demonstrate to key stakeholders the extent and effectiveness of their cybersecurity risk management efforts. To help businesses meet this growing challenge, the American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) has introduced a market-driven, flexible and voluntary cybersecurity risk management reporting framework.
Read more
Rethinking the audit
Innovation is transforming how audits are conducted - and even what it means to be an auditor. Today's audit profession is driving exciting changes that are fundamentally evolving the role of the auditor and how audits are performed. Breakthrough innovations in areas such as artificial intelligence, workflow automation, and data analytics are eliminating a number of the tedious and labor-intensive manual processes traditionally associated with an audit. More importantly, innovation is enabling auditors to deliver powerful insights that simply weren't possible before.
Read more
Vacature Risk Governance/ERM Specialist BinckBank
BinckBank in Amsterdam zoekt naar een gedegen risk professional met vaardigheden die complementair zijn aan de bestaande vaardigheden binnen het team. BinckBank werkt actief met het Three Lines of Defence model met internal audit als derde lijn. Ook het valideren van modellen en het analyseren van interne en externe ontwikkelingen behoort tot het takenpakket van de afdeling internal audit.
Solliciteer
Vacature Internal Auditor Máxima Medisch Centrum
Wegens vertrek van de huidige internal auditor is het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Eindhoven op zoek naar een internal auditor. Als internal auditor toets je de naleving van wet- en regelgeving, interne afspraken, procedures en de betrouwbaarheid van de (output van) administraties. Door met afstand naar processen te kijken, draag je bij aan het compliancebeleid van MMC.
Solliciteer
Vacature IT-Auditor CBR
Het CBR is voor de locatie Rijswijk op zoek naar een enthousiaste IT auditor die het verschil wil maken. Bij het CBR werken we aan een verkeersveilig en mobiel Nederland. De Interne Auditdienst heeft een onafhankelijke positie binnen het CBR en bestaat uit een gedreven team met twee auditors en een manager en rapporteert aan de directie en de audit- en risicocommissie.
Solliciteer
Vacature Senior Auditor Lidl
Lidl Nederland is op zoek naar een Internal Auditor Teamleider (32-40 uur) in Huizen. Als Senior Auditor ben je, naast het zelf uitvoeren van audits, ook leidinggevende van een team van 5 Auditoren. Deze zelfstandige professionals voeren audits uit op de meest risicovolle, of van strategisch belang zijnde primaire en ondersteunende, processen van Lidl.
Solliciteer
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden