Wat is internal audit? Deel 4/4  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 20 juli 2017
 
IIA Academy:
» Agile Scrum in PRINCE2 Projecten of in de lijn
31 augustus 2017
» Verschillende menstypes analyseren 
7 september 2017
» Training Quality Assurance Review 
7 en 13 september 2017
» Neem de regie als auditor
7 september 2017
» Training Operational Excellence
12 september 2017
» De Agile Scrum manier van werken uitgelegd
14 september 2017
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Ja, we zitten midden in de zomerperiode, maar dat betekent juist dat de IIA Academy zich opmaakt voor een goed gevuld najaar. Zoals je hiernaast in de kalender kunt zien, zijn er begin september vele trainingen en bijeenkomsten gepland. En dit is pas het begin. Ook kun je nog kiezen voor de COSO Internal Control Certificate training, de Quality Assurance Review training, diverse rondetafelbijeenkomsten en trainingen met onderwerpen als Agile Scrum, Leiderschap, Kwaliteitsmodellen, Hacking, Lean Six Sigma en Project Auditing. Waar verdien jij dit najaar je PE-punten mee?
Wat maakt internal audit leuk?
IIA Nederland bestaat dit jaar 20 jaar, het vakgebied internal auditing al veel langer. Toch weten veel mensen nog steeds niet wat internal audit precies is. Daarom hebben we een viertal filmpjes gemaakt om het een en ander uit te leggen. In het vierde en laatste filmpje leggen twee internal auditors uit waarom internal audit als vakgebied zo leuk is. Ze vertellen wat internal auditors doen en hoe ze dit doen.
Lees verder
Jubileumfeest IIA Nederland
Op 2 september zullen we het 20-jarig jubileum van IIA Nederland vieren met onze (oud-)vrijwilligers van de afgelopen twee decennia, onze partners en de trouwe IIA-leden die sinds 1997 al lid zijn. Het belooft een mooi feest te worden op de Ocean Diva in Amsterdam.
Volg ons op Facebook
Geef je mening over de 5 stellingen van Audit Magazine
Voor het komende nummer van Audit Magazine met het thema 'Energie' leggen we u graag een vijftal stellingen voor. Wat is uw mening over kernenergie, veiligheid en transparantie? Dit kost slechts twee minuutjes van je tijd. Lees je mening terug in het volgende magazine!
Geef je mening
Risicobeheer ligt bij de top
Over welke risk gerelateerde onderwerpen maakt de top van het wereldwijde bedrijfsleven zich zorgen? En wat is er veranderd ten opzichte van 2016? U leest het in Global Risk Landscape 2017, een rapport van BDO over het wereldwijde risicolandschap. Er komt een groeiend besef naar voren, dat de verantwoordelijkheid voor risicobeheer uiteindelijk bij de top ligt. Verder zien we steeds meer tekenen van regionale parallellen in een geglobaliseerde en verbonden wereld.
Lees verder
Read Risk & Compliance Magazine Jul-Sep 2017
The nineteenth issue of Risk & Compliance magazine presents features on compliance and regulatory flux and on monetising corporate social responsibility. It also looks at: managing transactional risk, capital planning and stress testing for financial institutions, calculating and conquering operational risk, the evolution of the chief risk officer and more.
Read more
Scrum Agile Trainingen op 31 augustus en 14 september
Agile Scrum is geen modewoord, maar een beproefde methode. Een team dat een project uitvoert met een Agile-aanpak weet in te spelen op veranderende omstandigheden tijdens een project en zorgt er zo voor dat het eindresultaat niet in gevaar komt. Het betreft een manier van werken die voor allerlei soorten veranderingen en projecten toepasbaar is. Scrum is één van de Agile frameworks. Kijk zelf welke training beter bij jou past: Agile Scrum in PRINCE2 Projecten of in de lijn op 31 augustus of De Agile Scrum manier van werken uitgelegd op 14 september.
Training Quality Assurance Review op 7 én 13 september
Ben je betrokken bij of verantwoordelijk voor het vaststellen en/of verbeteren van de kwaliteit van de Internal Auditfunctie in jouw organisatie? Wil je meer te weten komen van of ervaring opdoen met Quality Assessment Reviews? In deze training gaat het vooral om jouw te helpen je Internal Auditfunctie beter in staat te stellen te voldoen aan Standaard 1300. Bovendien leer je tijdens deze tweedaagse Training Quality Assurance Review op 7 én 13 september hoe je, weer terug bij de eigen afdeling, de voordelen van een effectief Quality Assurance and Improvement Program kunt realiseren.
When did you last check AuditChannel.tv?
Through AuditChannel.tv, The IIA informs and educates its members, stakeholders and all other interested parties about topics related to internal audit. The short, three- to five-minute videos are relevant to the internal audit profession and those who practice it.
Visit AuditChannel.tv
Neem de regie als auditor: avondbijeenkomst op 7 september
In deze partnerbijeenkomst, georganiseerd door Corbulo, wordt u door een professionele regisseuse, Claudia van Rooij, de fijne kneepjes van het communiceren en interacteren bijgebracht. Een boeiende interactieve bijeenkomst waarbij u in de rol van auditor centraal staat. Locatie: Golfcourse The Dutch, Haarweg 3 te Spijk.
Schrijf je in
ADVERTENTIE
Training Hacking voor auditors (en accountants)
De digitale weerbaarheid van organisaties blijft achter bij de als maar groeiende dreiging en dat de risico’s daardoor snel toenemen. Dit concludeert het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in haar meest recente Cybersecuritybeeld Nederland (2017). Cybersecurity is daarom niet langer een onderwerp dat alleen bij de afdeling IT op de agenda staat. Bestuurders verwachten op dit gebied inmiddels ook het nodige van risk officers, auditors en accountants. Tijdens de trainingen Hacking voor auditors op 16 november en Hacking voor accountants op 21 november leer je hacking op een verrassende manier tegengaan.
Vacancies Reporting and Accounting Officers EIB
The European Investment Bank is seeking to recruit Reporting and Accounting Officers for its Financial Reporting and Accounting Department in Luxembourg.
Apply
Vacature Senior Technical IT-Auditor ABN AMRO
Wil jij IT-uitdagingen aangaan waar de wereld en zeker banken voor staan? Wij zoeken collega's die geïnteresserd zijn in en kennis hebben van die technologische ontwikkelingen (Tikke app, blockchain, PSD2, Cloud). Je werkt in het hart van de bank.
Solliciteer
Vacature Senior Auditor ABN AMRO
Als senior auditor jouw adviezen toegepast zien worden? Breng jouw toegevoegde waarde als auditprofessional verder in de praktijk bij een bank en afdeling met ambitie. Ben jij de senior auditor die het senior management tot actie kan aanzetten?
Solliciteer
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden