Partners feliciteren IIA Nederland  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 17 augustus 2017
 
IIA Academy:
» Verschillende menstypes analyseren
7 september 2017
» Training Quality Assurance Review
7 september 2017
» Neem de regie als auditor
7 september 2017
» Training Operational Excellence
12 september 2017
» De Agile Scrum manier van werken uitgelegd
14 september 2017
» Benchmarking roundtable GAIN 2017
15 september 2017
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Over 2 weken, op zaterdag 2 september, zullen we het 20-jarig jubileum van IIA Nederland vieren met onze (oud-)vrijwilligers van de afgelopen twee decennia, onze partners en de trouwe IIA-leden die sinds 1997 al lid zijn. Het belooft een mooi feest te worden op de Ocean Diva in Amsterdam. Was of ben jij actief voor het IIA, inschrijven kan nog!

 
Partners feliciteren IIA Nederland
De partners van IIA Nederland kijken terug op hun samenwerking met het Instituut van Internal Auditors en de ontwikkeling van het vakgebied. Ook kijken ze naar de toekomst van internal audit en wat dit voor de leden van IIA Nederland betekent.
Veel RA’s/AA’s niet bewust van verplichting kennistoets
Veel RA’s en AA’s zijn zich er niet van bewust dat de verplichting voor het afleggen van de kennistoets ook voor hen geldt wanneer zij samenwerken met externe accountants. Zij concluderen na het lezen van de documentatie van NBA dat ze de toets niet af hoeven leggen. Dit is in veel gevallen echter niet correct. De kennistoets is namelijk ook verplicht wanneer een externe accountant kennisneemt van alle rapporten van de (interne) accountant en daar in algemene zin het auditplan op aanpast.
Lees verder
Commissarissen symposium
Ons jaarlijkse Commissarissen Symposium zal in 2017 plaatsvinden op 9 oktober. Het event heeft een uniek karakter waarbij CAE's in gesprek gaan met hun commissarissen en leden van de auditcommissie. Het thema is Cultuur en Gedrag. Ben jij CAE?
Schrijf je in
Bereid je voor op een externe kwaliteitstoets
Tijdens de training Quality Assurance Review op 7 en 13 september kun je het certificaat Internal Assessor/Validator Qualification verwerven. In de training komt onder andere het International Professional Practices Framework naar voren, net als de Internationale Standaarden voor de Professional Practice, de Quality Assesment tools en technieken en de aanbevolen externe Quality Assessment benaderingen.
Schrijf je in
Read Internal Auditor August 2017 online
“There is no business today that is not driven by data,” says Dominique Vincenti, Nordstrom’s vice president of Internal Audit and Financial Controls. In the cover story, “In Safe Hands” (page 26), Vincenti says businesses need to fundamentally reassess what data means to their organizations going forward. New laws such as the European Union’s General Data Protection Regulation (going into effect spring 2018) will require companies to have more control over what data can be held and how it can be used.
Read more
Internal audit onderdeel nieuw besturingsmodel Aalberts
Aalberts Industries mag met honderd overnames achter zijn naam met recht de kampioen van de overnames worden genoemd. Maar na het aaneenrijgen van acquisities, is het ook tijd om structuur aan te brengen. "Het van oorsprong decentrale besturingsmodel sturen we nu vanuit het hoofdkantoor met 25 medewerkers strakker en centraler aan. Denk aan compliance, governance, internal audit en rapportages. We doen hier onze fiscale zaken en de treasury zelf, waardoor we wereldwijd een goed zicht hebben op onze geldstromen. Dat is in feite de aorta van ons bedrijf."
Lees verder
Training Operational Excellence op 12 september
Tijdens de training Training Operational Excellence op 12 september krijg je u inzicht in hoe je audits kunt uitvoeren in Operational Excellence projecten. Je duikt in de theorie van Operational Excellence met de 15 meest voorkomende valkuilen en de rol/taken van de auditor in deze projecten. Aan de hand van een theoretische kapstok doorloop je alle fasen van een Operational Excellence traject. Na de training ben je als gesprekspartner van veel grotere toevoegde waarde.
Schrijf je in
Roundtable Benchmarking GAIN 2017 op 15 september
De Commissie Benchmarking organiseert op vrijdag 15 september van 09:30 tot 13:00 uur een roundtable ter voorbereiding op het invullen van de GAIN Benchmark 2017. De roundtable vindt plaats op de IIA Academy in Amsterdam en wordt afgesloten met een broodjeslunch. Tijdens de roundtable kun je onduidelijkheden bespreken met collega’s om zo te komen tot een gelijke interpretatie. Dit is de perfecte gelegenheid om zowel kennis op te doen als te netwerken.
Schrijf je in
Met korting naar het Behavioral Risk Congres
Dinsdag 28 november vanaf 15.00 uur vindt het Behavioral Risk Congres 2017 plaats op landgoed Groot Kievitsdal in Baarn. Het thema van deze 2e editie is ‘Gedrag en strategie in de 21ste eeuw’. Het programma start om 15.45 uur met keynote Prof. dr. Mijntje Lückerath-Rovers en wordt afgesloten met de keynote van Paul Koster, directeur VEB (Vereniging van Effectenbezitters) tijdens het networking diner. Leden van het IIA krijgen €50-, korting en betalen €195,-, inclusief het networking diner.
Schrijf je in
August Application Fee Waiver CRMA/CCSA
For a limited time, 1–31 August 2017, The IIA is waiving the application fee for the Certification in Risk Management Assurance (CRMA) and the Certification in Control Self-Assessment (CCSA) (up to a $230 value each). Apply by August 31 to save up to $460. These two specialty certifications will further distinguish qualified practitioners in critical areas of expertise in risk management and assessment.
Apply now
Workshop Verschillende menstypen analyseren
IIA Young Professionals geeft 7 september in samenwerking met De LeugenAcademie de workshop: ‘Verschillende menstypes analyseren’. Waarom gedragen mensen zich zoals zij zich gedragen, waar komt het gedrag vandaan en hoe is dit te beïnvloeden, welke verschillende menstypes hebben we? De workshop wordt begeleid door Gerard van den Berg van de De LeugenAcademie.
Schrijf je in
De Agile Scrum manier van werken uitgelegd
Scrum kent multidisciplinaire teams die in korte sprints werkende resultaten opleveren. Hoewel de theorie van Scrum simpel is, loopt men in de praktijk toch snel tegen uitdagingen en valkuilen aan. Na deze cursus op 14 september heb je inzicht in het Scrum framework. We bespreken hoe we Scrum op een succesvolle manier kunnen invoeren en toepassen met behulp van de juiste mindset.
Schrijf je in
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden