Met vernieuwde energie aan de slag!  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 31 augustus 2017
 
IIA Academy:
» Verschillende menstypes analyseren 
07 september 2017
» Training Operational Excellence 
12 september 2017
» De Agile Scrum manier van werken uitgelegd 
14 september 2017
» Benchmarking roundtable GAIN 2017 
15 september 2017
» Training Leiden, inspireren en verbinden 
21 september 2017
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Voor de meesten onder ons zit de zomervakantie er op. Ook in onze regio beginnen aanstaande maandag de scholen weer. We hopen dat iedereen weer met vernieuwde energie aan de slag kan gaan.

Voor onze eigen IIA Academy gaat dat zeker op. Volgende week gaan de eerste trainingen van start vanuit onze geheel nieuwe trainingsruimte. Wij verwachten hier dankzij de frisse, ruimtelijke inrichting vele inspirerende sessies te gaan geven. Ook benieuwd? Meld je aan voor een training en ervaar het zelf!   
Hardcopy Analytics: good practices voor de (kleinere) IAF
Van het rapport 'Analytics: good practices voor de (kleinere) IAF, praktijkonderzoek naar ervaringen en succesfactoren', is nu op verzoek eveneens een gedrukt exemplaar in het Nederlands en/of het Engels beschikbaar. De digitale versie kan online worden gedownload. 

Wie in het rapport is geïnteresseerd, kan een e-mail sturen naar website@iia.nl. Vergeet niet je NAW-gegevens te vermelden en aan te geven of je een Nederlandstalig of Engelstalig exemplaar wilt ontvangen. 
Vraag een exemplaar aan
Risicomanagement corporaties
Risicomanagement vormt een belangrijk beheersinstrument voor corporaties. Corporaties moeten aandacht hebben voor maatschappelijke risico’s en de kwaliteit van hun informatie. De eisen voor verantwoording en controle zijn toegenomen.
Lees verder
Internationaal vrijwilliger?
Als IIA-lid kun je jezelf nog tot 2 oktober aanmelden als vrijwilliger voor verschillende posities bij internationale commissies bij IIA Global. Het gaat onder andere om: Executive Officers, Global Board of Directors, Internal Audit Foundation Board of Trustees.
Lees verder
Whitepaper Risicomonitoring
Voor wie een vollediger beeld wil krijgen van blootstelling aan risico’s en deze op proactieve wijze wilt inperken, is continue monitoring onontbeerlijk. Lees daarom deze whitepaper over de noodzaak van risicomonitoring.
Download rapport
Operational Excellence: kans of risico voor de auditor?
Na deze training van 12 september heb je inzicht in hoe audits uit te voeren in Operational Excellence projecten. We bespreken de 15 meest voorkomende fouten tijdens de uitvoering van Operational Excellence projecten en hoe deze te herkennen en bovenal te voorkomen vanuit de rol van auditor. Na de training ben je een gesprekspartner van formaat voor organisaties die werken aan het verbeteren van hun producten en diensten. 
Schrijf je nu in
Data: In Safe Hands
Organisaties moeten niet alleen in staat zijn data tegen externe invloeden te beschermen, maar met nieuwe wetgeving op komst ook bepalen welke data om welke reden wordt verzameld en benut. Je leest er meer over in dit artikel in Internal Auditor van augustus.
Lees verder
Training Scrum 
Scrum kent multidisciplinaire teams die in korte sprints werkende resultaten opleveren. Hoewel de theorie van Scrum simpel is, loopt men in de praktijk toch snel tegen uitdagingen en valkuilen aan. In deze training van 14 september bespreken we hoe we Scrum op een succesvolle manier kunnen invoeren en toepassen. Het gaat daarbij vooral om de juiste mindset en het gedrag.
Schrijf je nu in
Training Sturen op gedrag
In deze training van 27 oktober leer je de basisbeginselen van een wetenschappelijk bewezen methode voor gedragsverandering in organisaties. Hiermee kun je doorbraken realiseren op basis van gewenst gedrag. Deze evidence-based aanpak sluit aan op Lean Six Sigma en staat wereldwijd in de wetenschap bekend onder de naam Organizational Behavior Management. 
Schrijf je nu in
Video Risicomanagement public vs private sector
In deze video wordt ingegaan op de overeenkomsten en verschillen met betrekking tot risicomanagement in de private en de publieke sector.
Bekijk de video
Practice Guide:
Second Line of Defense
Internal Auditors hebben met een scala aan uitdagingen te maken: wet- en regelgeving, risicomonitoring en verschillende belanghebbenden. Tegelijk wordt verwacht dat de Internal Audit Functie onafhankelijk en objectief wordt uitgevoerd. 

De Practice Guide: Internal Audit and the Second Line of Defense biedt de Chief Audit Executive (CAE) praktische handvatten bij het omgaan met al deze uitdagingen.
Download rapport
Audit techniques:
The Root of the Matter
Met root-cause-analysis zijn internal auditors in staat op gestructureerde wijze dieperliggende oorzaken van een probleem of ongewenste situatie te identificeren. Het resultaat: een grondige rapportage.
Lees verder
Strong Foundations:
A Pulse of Internal Audit
Succesvolle Internal Audits zijn gebouwd op een sterk fundament.Stevig genoeg om zowel de interne als externe druk, het politieke landschap en veranderingen in de organisatie het hoofd te kunnen bieden.

Het rapport Strong Foundations: A Pulse of Internal Audit Supplemental Report bespreekt de fundamentele elementen die nodig zijn om internal auditing van wereldklasse te kunnen leveren.
Download rapport
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden