Rapport Hot Topics Internal Audit 2018  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 28 september 2017
 
IIA Academy:
» Roundtable Internationale IAFs 
03 oktober 2017
» Commissarissen Symposium 2017 
09 oktober 2017
» Invloed technologische ontwikkelingen op kleine IAFs 
12 oktober 2017
» Roundtable Vermogensbeheerders 
13 oktober 2017
» COSO Internal Control Certificate training 
18 oktober 2017
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Als beroepsorganisatie staan we voor de ontwikkeling en de promotie van het vakgebied van de Internal Auditor. We delen kennis, zoals naar aanleiding van het onderzoek Risk in Focus, via diverse kanalen: onze website, nieuwsbrief, Twitter en LinkedIn. Daarnaast bieden we trainingen aan die aansluiten bij het vakgebied. Zo is de training Hacking voor Auditors een echte aanrader en ook voor de RO Masterclass, hét netwerk event voor de operational auditor, hebben we weer een interessant programma met boeiende sprekers. 
Risk in Focus: Hot Topics Internal Audit 2018
In zes Europese landen werden CAEs van toonaangevende ondernemingen uit verschillende bedrijfstakken geïnterviewd. Op basis van de interviews is een beknopte handreiking (Engelstalig) uitgebracht. Daarin zijn negen onderwerpen geselecteerd die een stempel zullen drukken op de prioriteitsstelling in de internal auditplannen voor 2018. IIA Nederland verwacht met dit onderzoek een belangrijke ondersteuning te geven aan alle CAEs in Nederland.
Lees verder
RO Masterclass: Agile auditing, kan dat eigenlijk wel? 
De laatste jaren worden auditors geconfronteerd om agile processen te auditen. Maar hoe zit het met het toepassen van agile methoden in audits zélf? We noemen dit 'agile auditing'. We hebben een vak geleerd, we weten precies hoe we een audit proces uitvoeren van voorbereiding tot en met rapportage en opvolging. Maar past agile auditen en werken wel binnen ons vak? Hoe verhoudt agile auditing zich tot assurance verschaffen en de IIA Standaarden?

We moeten wel meegaan met deze innovatieve audit methodologie, juist auditors mogen niet achterblijven nu stakeholders steeds meer van ons vragen en de omgeving sneller veranderd. Het is niet de vraag of we het gaan doen, maar hoe en wanneer. Daar gaan Rocco Emmaneel (voormalig Lean director en hoofd internal audit), Huck Chuah (Internal audit KPMG) en Wencke Verhoeff (Aegon) jullie mee helpen! Dit is een van de belangrijke pijlers in onze RO masterclass op 23 en 24 november. Mis het niet!
Meld je nu aan
Audit Magazine 3 is uit! 
Audit Magazine nummer 3 met als thema Energie is uit en online te lezen. In deze uitgave interviews met CAE Wouter Schram van de Gasunie en met Katie Slipper, directeur van de IAF van Vopak. Daarnaast een artikel van de IAD van Enexis Netbeheer en een artikel van de IAF van Fugro. Tevens kunt u lezen hoe de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) de betrouwbare uitvoering van de emissiehandel borgt. En uiteraard een terugblik op het IIA Congres van juni 2017 en de gebruikelijke rubrieken en columns.
Lees verder
Vatican's former Auditor General claimed he was forced out
In June 2017 there was official communication that the Holy See's auditor general resigned in agreement with the Vatican, without giving more details. Now the Vatican’s first auditor-general, has broken his silence, saying he was forced to step down after discovering evidence of possible illegal activity. IIA Netherlands selected a number of articles covering this subject.
Read more
Fraud Investigation Team Benchmarking survey 
The Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) conducted a Fraud Investigation Team Benchmarking Survey. This report presents the results of that survey. ACFE hopes that this information is helpful for company leaders and anti-fraud professionals in assessing their existing fraud investigation teams and planning for their future anti-fraud initiatives.
Read more
Roundtable kleine IAF bij verzekeraars
Het Verbond van Verzekeraars houdt woensdag 11 oktober een rondetafelbijeenkomst voor interne auditors van kleine en middelgrote verzekeraars. Het thema is Audit hotspots 2018. Een van de sprekers is Gert Jan Mostert van De Nederlansche Bank.
Lees verder
Kwaliteitstoetsing bij DLL 
19 september overhandigde Hans Nieuwlands directeur van het IIA, het IIA Certificaat kwaliteitstoetsing aan Maarten Viskaal, hoofd internal audit van DLL. De kwaliteitstoetsing vond plaats in maart en is uitgevoerd door Guus van Gameren, Arie Pronk en Marieke van Maarseveen.
Lees verder
Hacking voor internal auditors
Niet langer is cyber security een onderwerp dat alleen bij de afdeling IT op de agenda staat. Bestuurders verwachten op dit gebied inmiddels ook het nodige van risk officers, auditors en accountants. Naast het creëren van bewustzijn, reiken we met de training Hacking voor Internal Auditors basiskennis aan waarmee op een gecontroleerde wijze penetratietesten binnen organisaties kunnen worden uitgevoerd alsmede de noodzakelijke kennis op dit vlak om audits uit te voeren.
Meld je aan
Social IIA Leden gezocht
Volgen jullie ons al op Twitter, LinkedIn en YouTube? We vinden het erg leuk als je ons volgt en waarderen het als je meehelpt ons bereik te vergroten, door ons te taggen, berichten te liken en te delen. Wil en kun je nog meer betekenen en heb je ideeën om de social media van IIA Nederland relevant en interactief te houden, meld je dan even via website@iia.nl om je vrijwillig in te zetten. 
Nieuwe CRMA
In Audit Magazine nummer 3 2017 jaargang 16 is in de rubriek "IIA feliciteert de geslaagden" per abuis onder "nieuwe CIA's" de naam Andries Held vermeld. Dit is onjuist, hij is sinds 2002 CIA. Andries Held is geslaagd voor het examen CRMA en daarmee een "nieuwe CRMA". 
Alliander ontvangt IIA Certificaat Kwaliteitstoetsing
De Internal Audit afdeling van Alliander ontving uit handen van Robert Bogtstra (FSV Risk Advisory) het Certificaat Kwaliteitstoetsing. “Wij zijn er trots op dat we wederom dit certificaat hebben behaald”, aldus Liliane Naalden – de Jager, directeur Internal Audit bij  Alliander.
Lees verder
Richard Chambers Among 100 Most Influential
Accounting Today magazine recently selected IIA President and CEO Richard F. Chambers, CIA, QIAL, CGAP, CCSA, CRMA, as among the 100 most influential thought leaders and visionaries. The list of 100 includes a range of leading public and private sector executives.

Read more
CGAP Application Fee Waived in October
For a limited time, Oct. 1–31, 2017, The IIA is waiving the application fee (up to a $230 value) for the Certified Government Auditing Professional (CGAP) certification. This specialty certification will further distinguish qualified practitioners in critical areas of public sector auditing expertise. 
Read more
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden