50 euro voor elk lid dat je aanbrengt!  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 26 oktober 2017
 
IIA Academy:
» Training Breincommunicatie 
31 oktober 2017
» CAE Forum Roundtable
01 november 2017
» PAS Conferentie 
02 november 2017
» Workshop kijken door de ogen van een kind 
03 november 2017
» Roundtable Retail 
06 november 2017
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Ken jij een collega die nog geen lid is van het IIA? Als hij of zij zich aanmeldt voor 1 december 2017, dan ontvangen zowel jij als het nieuwe lid een voucher twv € 50,- te gebruiken tijdens één van de evenementen van de IIA Academy in 2018.
Er wordt geen contributie in rekening gebracht voor de rest van 2017. Je kunt meerdere leden aanmelden. Graag de namen van de door jou aangebrachte leden doorgeven aan leden@iia.nl, zodat we de inschrijvingen kunnen herkennen. De vouchers worden verstrekt na betaling van de betreffende factuur over 2018.
Omdenk-clinic RO Masterclass
Het uitgebreide programma van de RO Masterclass op 23 en 24 november staat in het teken van 'Vakmanschap'. Een  onderdeel dat je niet wilt missen: de omdenk-clinic! Met veel humor sluiten we 23 november af door na te gaan hoe we van een probleem een mogelijkheid kunnen maken. 
Meld je nu aan
Audit Magazine in App store!
Audit Magazine heeft een eigen app. Afgelopen maanden hebben we besteed aan het prettig leesbaar maken van het magazine voor telefoon en tablet. Je vindt de app in de Play Store en App store. Ook is het blad via www.auditmagazine.nl te lezen, zowel in leesweergave als in bladerweergave. 
4 december: Algemene Ledenvergadering
Maandag 4 december vindt onze Algemene Ledenvergadering plaats vanuit de IIA Academy in Amsterdam. Voorafgaand aan de ALV vindt de uitreiking van certificaten en de Internal Audit Innovation Award plaats.
Meld je nu aan
Internal Audit Innovation Award
Pas jij een uniek auditconcept toe? Creëer jij meerwaarde in je vakgebied? Stuur voor 7 november jouw innovatieve werkwijze in – of nomineer een collega - en maak kans op het winnen van de ‘Internal Audit Innovation Award’ 2017.  
Stuur je idee in!


Ethics mandatory for CIA 
In 2018, all IIA certificate holders must include 2 hours of ethics training in the annual continuing professional education (CPE). The 2017 CPE reporting forms require CIA's to attest that they understand that the Ethics requirement will be mandatory starting 2018.
Read More
Internal Audit en sociale en fysieke veiligheid?
Informatiebeveiliging, sociale veiligheid, fysieke veiligheid. Zijn dit onderwerpen waar een Internal Auditor zich mee bezig hoort te houden? Geef tot vrijdagochtend 10.00 uur je mening op vijf stellingen over dit thema. De uitslagen worden in Audit Magazine 4 (december) gepubliceerd.  
Geef je mening 
Eumedion over interne risicobeheersingssystemen
Eumedion heeft een brief naar accountantskantoren gestuurd. Hierin roept ze op om in de controleverklaring standaard aandacht te besteden aan de opzet, de werking en de effectiviteit van de interne risicobeheersings- en controlesystemen van de onderneming die wordt gecontroleerd.
Lees verder
Hardcopy Hot Topics 2018
In het rapport Risk in Focus: Hot Topics for Internal Audit 2018 worden negen onderwerpen besproken die een stempel zullen drukken op de prioriteitsstelling in de internal auditplannen voor 2018. Dit rapport is naast de online versie op verzoek ook als hardcopy verkrijgbaar. Klik op de button om een (Engelstalig) exemplaar aan te vragen.
Vraag exemplaar Hot Topics aan
30 nov: training Lean Six Sigma
Procesgericht werken zorgt voor betere samenwerking tussen afdelingen. Om beleid en uitvoering bij elkaar te brengen. Beter te sturen op strategische relevantie. Meer klantgericht te werk te gaan. En meer ketengericht. De rode draad van deze training is een managementgame, waarbij alle deelnemers werkzaam zijn bij het bedrijf Oranje Boven. Met de LeanSixSigma basisinstrumenten maken zij van Oranje Boven een duurzaam winstgevend en klantgericht bedrijf.  
Meld je nu aan
7 dec: training Kwaliteitsmodellen
Kwaliteitsmanagement draagt bij aan de ontwikkeling en vernieuwing van organisaties en komt terug in alle aspecten van het besturen en managen van een onderneming. Het is daarmee een ‘must have’ in de bagage van een internal auditor. Diverse kwaliteitsmodellen worden op interactieve wijze behandeld. De relatie wordt gelegd met de internal audit functie en de koppeling met de control omgeving waarmee de internal auditor te maken heeft wordt gemaakt. 
Meld je nu aan 
Links op de foto staat Leon van Baal (interne auditor) en rechts Cees van Buuren (interne auditor). Een collega auditor, Leon Mourik ontbreekt op de foto. 
Certificaat Kwaliteitstoetsing voor Inholland
Maandag 9 oktober ontving Huug de Deugd, lid College van Bestuur van Inholland, het Certificaat Kwaliteitstoetsing uit handen van Bart van Loon, partner KPMG en gecertificeerde toetser.

Cees van Buuren: “Het is voor hogeschool Inholland belangrijk dat de interne audit functie voldoet aan de IPPF. We zijn dan ook erg verheugd met dit kwaliteitscertificaat.” 
14 dec: training Risk Self Assessment
Risk assessments: hoe haal je de echte risico's uit de organisatie naar boven in plaats van een voorgedefinieerd lijstje aan te reiken? Immers voor alle processen zijn wel 'lijstjes' met risico's te vinden. Maar zijn dat de juiste lijstjes, zijn ze up to date, adequaat en toepasbaar? En is dat dan risk based auditing? Wat als er geen lijstje is? Hoe ontdek je (integriteit)risico's? Een Risk Self Assessment is een goede methode om met een afdeling, projectteam of directie de werkelijk relevante risico's boven tafel te halen. Het IIA heeft dit jaar voor het eerst een training die hier uitgebreid op inspeelt. 
Meld je nu aan
Digital Transformation
Digital transformation is now one of the most important strategic issues on the board’s agenda. This report defines digital transformation, outlines competitive advantages and provides in-depth questions to facilitate discussions between the board and management focusing on strategies for an ambitious and successful future. 
Download Deloitte's report
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden