PE-punten al geregistreerd?  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 23 november 2017
 
IIA Academy:
» Training Lean Six Sigma 
30 november 2017
» Young Professional event: MVO 
30 november 2017
» Roundtable: Benchmarking Report 2017
01 december 2017
» Training Quality Assurance Review 
01 december 2017
» Algemene Ledenvergadering (ALV) 
04 december 2017

Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Vandaag en morgen is de RO Masterclass in volle gang. Het programma is opgesteld rond het thema Vakmanschap. Dit jaar gemist? Geen zorgen! We bieden RO’s het hele jaar door trainingen aan en ook in 2018 vindt deze masterclass weer plaats. Het verslag staat binnenkort online
 
Gelijkgestemde risicoprofielen met elkaar in gesprek tijdens sessie met Amba Zeggen.

Onderzoeker(s) in spé?
Het IIA roept internal audit professionals en onderzoekers aan Nederlandse universiteiten op om meer wetenschappelijk (promotie-) onderzoek uit te voeren op het gebied van Internal Auditing. Het IIA stelt gelden beschikbaar om dit wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen en biedt via haar activiteiten, zoals het congres, trainingen, website en Audit Magazine een podium om de (tussentijdse) onderzoeksresultaten te presenteren. 
Lees verder
PE-punten al geregistreerd?
Als gecertificeerd Internal Auditor (CIA) conformeer je je aan de voorwaarde om je permanent te ontwikkelen. De PE-punten die je ontvangt bij iedere deelname aan een roundtable, training en event zijn het concrete bewijs hiervan. Is het je ambitie om gecertificeerd te blijven, vergeet dan niet je PE-punten te registreren voor dit jaar. Net een paar punten te kort? Kies dan nog snel een training uit om die laatste PE-punten binnen te slepen. 
Naar kalender IIA Academy
Interview John Bendermacher
In de herziene Corporate Governance Code wordt de internal audit functie sterker gepositioneerd. Welke rol voor internal audit ziet John Bendermacher, chief audit executive van ABN AMRO en voorzitter van het IIA? Arjan Brouwer, partner bij PwC, ging met hem in gesprek.
Lees verder
Voucher voor ieder nieuw lid
Het kan nog nét! Ken jij een collega die nog geen lid is van het IIA? Laat hem of haar zich aanmelden voor 1 december 2017. Dan ontvangen zowel jij als het nieuwe lid een trainingsvoucher ter waarde van € 50.  
Meld een nieuw lid aan
4 december: Algemene Ledenvergadering
4 december vindt de ALV plaats vanuit de IIA Academy in Amsterdam. De ontvangst is vanaf 15 uur, certificaten-uitreiking om 15.30 uur en start ALV om 16.00 uur.  
Meld je nu aan
Internal and External Audit
The interests, roles, responsibilities, and activities of internal auditors and external auditors are complementary and sometimes similar; in some cases, they overlap. Both are crucial to good governance, and they should meet at some point and work together. However, there are distinct differences in the roles, and certainly in the boundaries of the work that they perform. The differences are often under-recognized, and are perhaps even misunderstood and confused by stakeholders.
Read more
Roundtable publieke sector
Bij deze roundtable van 7 december 2017 gaan deelnemers met elkaar in gesprek over de impact van de code op de publieke sector. De Code zet zowel direct als indirect, de internal audit functie onder een extra spanning om aan die verwachtingen te kunnen voldoen. Een gezonde dosis extra spanning? Maakt het de internal audit functie spannender? Jos de Groot van PwC trapt deze groepsdiscussie af.
Meld je nu aan
Kwaliteitsmanagement en IA
Kwaliteitsmanagement komt terug in alle aspecten van het besturen en managen van een onderneming en is daarmee een ‘must have’ in de bagage van een internal auditor. Deze training is gericht op een kennismaking met kwaliteitsmanagement. De deelnemers krijgen inzicht, tools en methodieken hoe met behulp van kwaliteitsmanagement een systematische en continue verbetering van de bedrijfsvoering kan plaatsvinden.
Meld je nu aan
Assessing Fraud Risks
This practice guide describes the characteristics of fraud and the process of identifying and assessing fraud risks during engagement planning. The guide tells you how to gather information, brainstorm fraud scenarios, identify fraud risks and rate their significance to determine which fraud risks should be evaluated further during the engagement. 
Read more
Vacature Medior Auditor bij CZ
Naar vacature
Vacature Internal Auditor bij Lidl
Naar vacature
Vacancy Senior Auditor Corporate Audit Services at ING
Naar vacature
Vacature Senior IT / Operational Auditor bij Univé
Naar vacature
Onderzoek: Board Leadership in Corporate Culture
Hoe effectief zijn besturen en directeuren in Europa in het managen van de bedrijfscultuur? Mazars en Board Agenda onderzochten dit. Het onderzoek werd afgelopen zomer uitgevoerd onder 450 CEO's, CFO's, bestuursvoorzitters, directeuren, bedrijfssecretarissen, risicomanagers en financieel managers. 
Lees meer
Young Professional event: MVO
Tijdens deze interactieve middag op 30 november 2017 hebben de sprekers het over wat MVO is, welke trends en ontwikkelingen er zijn en welke rol jij als auditor kan hebben. Daarnaast gaan we met een case aan de slag om jullie vers opgedane kennis en creativiteit direct praktisch toe te passen.
Meld je nu aan
Robotics process automation
The IIA Young Professionals welcome participants on December 12, 2017 to take part in an innovative ‘ideation session’ in which participants brain storm and play games in order to solve the challenge of how Internal Audit can adopt robotics process automation.
Register now
Audit Magazine in app stores
Audit Magazine heeft een eigen app, zodat het magazine eenvoudig via telefoon of tablet te lezen is. Je vindt de app in de Play Store en App store. Ook is het blad via www.auditmagazine.nl te lezen. 
Kwaliteitscertificaat Generali
22 november overhandigde Guus van Gameren van het IIA het resultaat van de IIA kwaliteitstoetsing aan het Internal Audit team van Generali Nederland. "De aanbevelingen helpen ons om de kwaliteit van ons werk continu te verbeteren.”
Lees verder
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden