Wie wordt Manager Vaktechniek bij IIA?  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 12 januari 2018
 
 
IIA Academy:
» IIA Nieuwjaarsreceptie 
12 januari 2018
» Roundtable Retail 
24 januari 2018
» CAE Forum Roundtable
31 januari 2018
» PE-bijeenkomst ESAA en PAS IIA 
09 februari 2018
» Personal Kanban training 
09 maart 2018
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Hierbij de eerste nieuwsbrief van 2018. Een goed gevulde nieuwsbrief zoals je van ons gewend bent met veel vakgerelateerd nieuws. Maar ook vragen we graag je aandacht voor intern nieuws, zoals de vacature Manager Vaktechniek die wij hebben open staan. Meer weten? Kom morgen vanaf 15.30 uur naar de Nieuwjaarsreceptie waar we proosten op een nieuw jaar en we  graag meer vertellen over wat voor collega wij hopen te mogen verwelkomen. 
Gamification en Internal Audit
Dr. ing. Arno Nuijten en prof. dr. Mark van Twist voerden in opdracht van IIA Nederland een verkenning uit over de relevantie van gamification voor internal audit. Binnen deze verkenning hebben de onderzoekers zich gericht op de zorgsector. 
Lees verder
IIA Nederland zoekt Manager Vaktechniek
Het IIA Nederland wil haar team uitbreiden met een Manager Vaktechniek. Met deze nieuwe functie wil het IIA nog beter vorm geven aan de professionalisering van het bureau én die van de bijna 3000 leden. “Door het actief initiëren en uitvoeren van onderzoeken en het publiceren van vaktechnische artikelen willen we als beroepsvereniging relevant blijven voor leden”, licht directeur Hans Nieuwlands toe. 
Lees verder
IIA Congres 2018: Robots gaan ons werk overnemen!
Robots, big data, internet of things en algoritmen gaan ons werk overnemen. Hoe bereiden we ons voor op deze wereld van morgen? Richard van Hooijdonk zal er alles over vertellen tijdens het IIA Congres van 7 en 8 juni 2018. Abonneer je op ons YouTube kanaal om geen enkele video te missen!

De eerste 40 aanmeldingen voor het IIA Congres Creatie & Innovatie zijn al binnen. De 1e 100 inschrijvers ontvangen het boek Het Innovatiedoolhof van Gijs van Wulfen, wees er dus snel bij!  
Meld je nu aan
Magazines regelen via ledenprofiel
Via je persoonlijke profielpagina binnen de ledenservice kun je vanaf dit jaar zelf aangeven welke magazines en nieuwsbrieven je van IIA Nederland wilt ontvangen. In het streven papier te besparen, hebben we voor alle leden de functie automatisch op opt-out gezet. Ga naar je ledenprofiel om je voorkeuren te wijzigen. 
Lees verder
Masterclass cultuuronderzoek
Tijdens het IIA congres 2017 kreeg de lezing over tribes vele lovende reacties. In 2018 geven we dit i.s.m. NBA LIO een vervolg. Cultureel antropoloog Jitske Kramer geeft 28 juni een masterclass Cultuuronderzoek en 3 oktober verzorgt antropoloog Danielle Braun de masterclass Tribes & Besluitvorming. 
Meld je nu aan
CAE Tenminste Houdbaar Tot: 7 jaar
De beperkte houdbaarheid van een Hoofd Internal Audit of Chief Audit Executive (CAE) is al tien jaar onderwerp van discussie binnen de beroepsgroep in Nederland. In september 2017 heeft IIA UK in een gewijzigde code voor de financiële sector de houdbaarheid van een CAE binnen één organisatie bepaald op zeven jaar. Moet IIA Nederland dit voorbeeld volgen?
Lees verder
Auditing Liquidity Risks
The IIA has released Auditing Liquidity Risk, An Overview—the first IPPF practice guide specifically for financial auditors.

The IIA’s new practice guide provides a historical perspective on the regulatory environment related to liquidity risk, reviews the fundamental principle for the management of liquidity risk, and explains why it is so important for a financial institution. 
Read more
Roundtable Retail
Werkzaam in de retail? Dan is deze interessante bijeenkomst van 24 januari een aanrader! Tijdens deze roundtable willen we met elkaar sparren over de ontwikkelingen binnen retail en de wijze waarop we daar als internal auditors op inspelen.
Meld je nu aan
Presentatie referaat
ESAA en het IIA-PAS organiseren op vrijdag 9 februari 2018 een bijeenkomst waarin twee alumni de inhoud van hun referaat zullen presenteren. Na iedere presentatie is er gelegenheid om met elkaar te discussiëren over toepassingen binnen het auditvak. 
Meld je nu aan
Encouraging the Reporting of Misconduct
Organizations can take substantive actions to address the reporting of suspected financial fraud, according to a report released by the Anti-Fraud Collaboration; in which IIA takes part.

Encouraging the Reporting of Misconduct presents recommendations from key players in the financial reporting supply chain – including corporate directors, financial executives, and internal and external auditors. 
Read more
Nadere Voorschriften Kwaliteitssystemen NBA 
Per 1 januari 2018 zijn de Nadere Voorschriften Kwaliteitssystemen (NVKS) van de NBA van kracht. Deze zijn ook van toepassing voor accountants (RA en/of AA) die werkzaam zijn als internal auditor. De NVKS bevatten regels voor het inrichten van een kwaliteitssysteem in een accountantseenheid. 
Lees verder
Kwaliteitscertificaat voor DAS
19 december 2017 ontving Michiel van Stuivenberg van DAS het Certificaat Kwaliteitstoetsing uit handen van Robert Bogtstra van FSV Risk Advisory, een geaccrediteerde, onafhankelijke toetser. “Voor mij is de kwaliteit van het interne auditproces een absolute must."
Lees verder
Bendermacher nominated for Executive Committee
The Global Nominating Committee is pleased to announce the nominees for the Executive Committee, Directors at Large, Institute Directors, and North American Directors. From IIA Netherlands John Bendermacher is one of eight that has been nominated for he Executive Committee. 
Read more
Nieuw in IIA Bibliotheek 
Deze maand zijn er weer nieuwe boeken aan de IIA Bibliotheek toegevoegd. De boeken zijn op het kantoor van IIA in Amsterdam in te zien. Er zijn diverse ruimtes - mits beschikbaar - waar een boek kan worden geraadpleegd. Nieuw is bijvoorbeeld het International Professional Practices Framework (IPPF) - 2017 Edition
Lees verder
Dilemma's in de boardroom
Deloitte en Nyenrode Corporate Governance Instituut onderzochten de samenhang tussen good governance en bedrijfspresentaties. De belangrijkste beslissingen in de boardroom, zogenaamde “kritieke dilemma’s” die geen duidelijk goed of fout met zich mee brengen, zijn vaak ook het moeilijkst om te vangen in standaard besluitvormingsprocedures. De onderzoekers gingen het gesprek aan met RvBs in verschillende grote Nederlands bedrijven om de kritieke dilemma’s die zij tegenkomen, en de manieren waarop zij hier qua governance mee omgaan, in kaart te brengen. De bevindingen zijn in een whitepaper samengevat.  
Lees verder
12 april: COSO ERM
In 2017 is de nieuwe editie van COSO ERM verschenen die risicomanagement integreert in het strategieproces van de organisatie. Door de relatie met de strategie te benadrukken wordt de link met de managementagenda versterkt. Deze masterclass van 12 april gaat in op het vernieuwde model en de belangrijkste uitdagingen voor de praktijk. 
Meld je nu aan
Save the Date: RO Masterclass
Blok 22 en 23 november in je agenda, want dan vindt de 10e editie van de succesvolle RO Masterclass plaats. Voor deze jubileumeditie hopen wij een recordaantal deelnemers te mogen begroeten. De locatie, het thema en het programma worden later dit jaar bekend gemaakt. Houd onze website in de gaten voor de laatste updates. Aanmelden kan wel alvast. 
Meld je nu aan
EU approves cryptocurrency clampdown
The European Union has agreed to implement stricter rules on exchange platforms that deal with virtual currencies, including bitcoin. The measure is part of an effort to prevent terrorist financing and money laundering. The new measures would require platforms that previously allowed users to remain anonymous to identify them. 
Read more
Vacature Hoofd Internal Audit bij Alliander

 
Naar vacature
Vacature Lead Internal Auditor bij DAS Rechtsbijstand

 
Naar vacature
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden