De beste training van 2017 is...  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 08 februari 2018
 
IIA Academy:
»  CAE Starterstraining
16 maart 2018
»  Risk Type en invloed
29 maart 2018
» Training Fact Finding
4 april 2018
»  Snellezen en Mindmapping
11 april 2018
»   COSO ERM training
12 april 2018
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Om je rol als ‘truth teller’ waar te kunnen maken, moet je als internal auditor morele moed tonen. Het hebben van een moreel kompas alleen is niet genoeg. Dit is het uitgangspunt van het onderzoeksrapport Morele moed en internal auditors. In het rapport wordt een groot aantal handvatten gegeven om met ‘gevaarlijke’ situaties om te gaan. De uitdaging daarbij is morele moed klein maken. Moedig handelen hoeft niet per se op grootse en meeslepende wijze. Soms is een kritische vraag stellen voldoende. (Hoe) Toon jij morele moed?
De beste training van 2017 is...
Het IIA heeft in 2017 weer tientallen events georganiseerd. Maar als auditors een 10 geven voor een training, dan is er iets bijzonders aan de hand! Auditors zijn immers professioneel kritisch en zien altijd verbeterpunten. De training die als beste is beoordeeld, is...
Lees verder
Innovation Bootcamp: praktische kennismaking met design thinking
Tijdens het IIA Congres 2018 kun je meedoen met de Innovation Bootcamp van Janne Vereijken. De bootcamp biedt een praktische kennismaking met design thinking.
CEO's vinden soft skills net zo belangrijk als digitale vaardigheden
Uit de uitkomsten van de CEO Survey blijkt dat de overgrote meerderheid van Nederlandse CEO’s soft skills steeds belangrijker vinden. Juíst in het huidige digitale tijdperk: "Eigenschappen als probleemoplossend en samenwerkend vermogen zijn vaardigheden die niet gemakkelijk worden overgenomen door computers," aldus PwC-partner Robert Charlier. Kun jij bijvoorbeeld goed leiden, inspireren en verbinden?
Naar de CEO Survey uitkomsten
Corporate Governance Code 2016 positief ontvangen door beursondernemingen
Eind januari 2018 publiceerde de Monitoring Commissie Corporate Governance Code haar vierde en tevens laatste rapport. In dit slotdocument blikt de Commissie terug op de werkzaamheden die zij heeft verricht gedurende de afgelopen vier jaar en gaat het in op actuele corporate governance vraagstukken die nadere aandacht verdienen in de toekomst.
Lees verder
CAE Starterstraining: Ben jij al up to standard?
Ben je aankomend of net benoemd als Chief Audit Executive of ga je een nieuwe IAF opzetten? Kom dan naar de CAE Starterstraining op 16 maart. Interactief spelen we in op jouw situatie en bieden we een kwalitatief (borgings)perspectief en een forum voor je vragen en netwerkopbouw. We gaan onder andere in op het Ambition Model, de IPPF, kwaliteitstoetsingen, de Corporate Governance code, goed leiderschap en de basiselementen voor een succesvolle IAF.
Schrijf je in
The IIA's Artificial Intelligence Auditing Framework Part II
This special, three-part edition of Global Perspectives and Insights explores internal audit’s role in Artificial Intelligence by discussing associated risks and opportunities. Part II introduces an Artificial Intelligence Auditing Framework comprised of three overarching components — AI Strategy, Governance, and the Human Factor — and seven elements: Cyber Resilience, AI Competencies, Data Quality, Data Architecture & Infrastructure, Measuring Performance, Ethics, and The Black Box.
Read more
Training: Certified ISO 31000 Risk Management Professional
Deze driedaagse training op 7, 8 en 9 maart leidt op tot de wereldwijd erkende certificering ISO 31000 Risk Management Professional van het Global Institute for Risk Management Standards. Tijdens deze training leert u de ISO 31000 norm te interpreteren en te integreren in reeds bestaande managementsystemen. Zo bent u in staat om gestructureerd aan de slag te gaan met het implementeren en optimaliseren van risicomanagement binnen uw organisatie.
Schrijf je in
Updated Global Technology Audit Guide 'Auditing IT Governance'
The Global Technology Audit Guide 'Auditing IT Governance' has been updated to reflect the 2017 International Professional Practices Framework. It is now more directly practical to internal auditors as well. This updated edition provides tools and techniques to help internal auditors build a work program and perform engagements involving IT governance.
Read more
Training Fact Finding: Heb jij alles op een rijtje?
Tijdens deze praktijkgerichte training op 4 en 5 april leer je op een grondige en integere manier feiten te verzamelen over mogelijke misstanden. Bijvoorbeeld, als bij een Compliance Audit blijkt dat enkele medewerkers toegang hebben tot delen van computersystemen waar zij niets te zoeken hebben, dan zijn dit incidenten waarbij je nader onderzoek moet doen. Zo kun je bepalen of de risico’s mogelijk ook hebben geleid tot fraude. Deze training biedt concrete handvatten om dergelijke internal audits nog effectiever en efficiënter uit te voeren.
Schrijf je in
Vacature Senior Adviseur Risicomanagement / Auditor
Samen met vier collega’s adviseer en ondersteun je het management en de directie bij het ontwikkelen, implementeren, beheren en borgen van de interne risicobeheersings- en controlesystemen.
Solliciteer
Vacature Hoofd Internal Audit
Als Hoofd Internal Audit ben je primair verantwoordelijk voor het leiden en uitvoeren van audits, in het verlengde van het jaarlijkse, zelf op te stellen interne auditplan. Het verder verbeteren van de organisatie is hierbij een belangrijk uitgangspunt.
Solliciteer
Vacature Internal Auditor
De kern van jouw werk als Internal Auditor is dat je kwaliteit voortdurend in het vizier houdt. De interne processen krijgen strategisch, tactisch en operationeel jouw volle aandacht, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft en risico’s al worden beperkt voordat ze in het oog springen.
Solliciteer
Vacature IT Auditor
Als IT Auditor voer je binnen de interne auditdienst IT Audits en bijzondere onderzoeken uit. Naast het geven van oordelen over de meest kritische systemen en IT beheerprocessen ben je proactief betrokken bij ICT ontwikkelingen en andere veranderingen.
Solliciteer
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden