CBOK Report: Auditing Strategic Risks  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 28 juni 2018
 
IIA Academy:
» YP Event: Cultuur & Gedrag auditen
3 juli 2018
» PAS Roundtable: Het auditen van innovatie
6 juli 2018
» CAE Forum Roundtable
27 augustus 2018
» Workshop Behavioural Auditing
7 september 2018
» Professioneel Vlooien Doe je Zoo!
13 september 2018
» Training interviewvaardigheden
17 & 18 september 2018
» COSO Internal Control Certificate training
19, 20 & 21 september 2018
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Rietis Parotie, CAE bij Stedin, heeft als eerste Nederlander de Qualification in Internal Audit Leadership® (QIAL®) behaald. Hij ontving op donderdag 21 juni het officiële certificaat uit handen van Jantien Heimel, voorzitter van IIA Nederland. Dit zegt Rietis over QIAL.

Nieuwe IIA Position Papers
While Position Papers are no longer an official part of the New IPPF, these documents are still relevant and valid for practitioners and other interested parties.​ There are three new titles:
  • Why Conformance Matters
  • Internal Auditing's Role in Corporate Governance
  • Staffing Considerations for Internal Audit Activity
Read more
CBOK Stakeholder Report: Auditing Strategic Risks
The insights on leading practices shared by CAEs are by turns familiar and fascinating when these leaders open up about how their internal audit functions work with management and the board to address three specific areas of strategic risk for their organizations: cybersecurity, IT projects, and capital projects.
Read more
Vertrouwenspersonen bezorgd over bedrijfscultuur
Veel werknemers die de functie van vertrouwenspersoon uitoefenen naast hun reguliere werkzaamheden, maken zich zorgen over de bedrijfscultuur. Volgens hen durven werknemers lang niet altijd melding te doen van een misstand. Veel vertrouwenspersonen denken dat werknemers zich niet vrij genoeg voelen om misstanden te melden. Dit blijkt uit onderzoek van het Huis van Klokkenluiders.
Lees verder
Auditing risk: sexual harassment #MeToo
There should be greater transparency in complaint handling, says Ed Lynch, including how companies develop codes of conduct and related training and how they craft policies for follow up. He argues that transparency “enables the identification of prevention best practices” and outweighs any risk of reputation damage, which actually acts as an incentive for change.
Read more
Eight steps to creating a risk heat map
A good risk assessment is an important part of the process of putting together a solid internal audit plan. But gathering risk information from throughout the company and organizing it into manageable and actionable material can be a daunting task. Creating a risk heat map can help.
Read more
Onderzoek: Fraud auditing
In hoeverre is het juridisch mogelijk en gewenst dat een internal auditor fraudeonderzoeken verricht? Dat is de centrale onderzoeksvraag van Abdi Omar in zijn afstudeeronderzoek van de opleiding Executive MSc of Internal Auditing (EMIA) aan de UvA. Uw input is van grote waarde. De enquête bestaat uit 18 korte meerkeuzevragen.
Lees verder
PAS Roundtable: Het auditen van innovatie
Je als organisatie blijven onderscheiden, de concurrentie voorblijven, je aanpassen aan een veranderende omgeving, talent aantrekken; allemaal redenen om te blijven innoveren. Onvoldoende innovatiekracht is een reëel risico. Aan de hand van een praktijkcasus onderzoeken we tijdens deze roundtable op 5 juli de rol van internal audit ten aanzien van innovatie.
Schrijf je in
Training: Personal branding voor internal auditors
Na deze workshop op 28 september weet je hoe je jouw personal brand blijvend kunt versterken. Je bent je ervan bewust van waar je voor staat, hoe je overkomt en of je een consistent beeld met je auditteam neerzet. Je leert jezelf als internal auditor en auditteam beter te positioneren, durft boven het maaiveld uit te komen en weet je toegevoegde waarde goed over te brengen.
Schrijf je in
Van continuous auditing naar continuous assurance
De afgelopen decennia hebben de ontwikkelingen in de IT een significante invloed op organisaties gehad. Tegenwoordig kunnen grote hoeveelheden transactie- en procesgegevens worden vastgelegd en vervolgens automatisch worden geanalyseerd. Het management kan die informatie gebruiken om bedrijfsprocessen te monitoren en bij te sturen. Het management is daardoor in staat om de bedrijfsprocessen continu te monitoren. 
Lees verder
Deloitte - Innovation Imperative
Deloitte heeft een wereldwijde survey uitgevoerd naar de staat van de IAF, waarbij met name gekeken is naar de functies met de grootste impact en invloed in hun organisatie. Het rapport biedt elke IAF een spiegel om te kijken op welke punten verdere innovatie zou kunnen plaatsvinden.
Lees verder
Terugblik YP Blockchain event
Wat is de impact van de Blockchain technologie op het internal auditvakgebied? De IIA Young Professionals organiseerden op 21 juni samen met trotse partner Fellowfield een event om een antwoord te vinden op deze vraag.
Lees verder
Tone at the Top: The Carillion Failure
In de nieuwste Tone at the Top wordt ingegaan op de achtergronden van het faillissement van het Britse bouwbedrijf Carillion: de leemtes in de governance en de leerpunten daarvan voor de rol van de IAF en het Audit Committee. Carillion toont het belang van een ‘risk focused’, agile werkende IAF, die zich bewust is van de actuele operationele risico’s en daarop haar auditplan kan aanpassen.
Lees verder
Vacature: Bestuurslid IIA Nederland
Wil jij meehelpen aan het opstellen en (doen) uitvoeren van de strategie van IIA Nederland? Het bestuur is op zoek naar een senior, positief-kritische auditor.
Solliciteer
Vacature: Redactieleden Audit Magazine
Denk jij dat je Audit Magazine nog beter kunt maken? De redactie is op zoek naar twee enthousiaste, betrokken en gemotiveerde auditors om het team te versterken.
Solliciteer
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden