Drie jaar Internal Audit Innovation Award  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 12 juli 2018
 
IIA Academy:
» CAE Forum Roundtable
27 augustus 2018
» Workshop Behavioural Auditing
7 september 2018
» Professioneel Vlooien Doe je Zoo!
13 september 2018
» Training interviewvaardigheden
17 & 18 september 2018
» COSO Internal Control Certificate training
19, 20 & 21 september 2018
» Workshop Kijken door de ogen van een kind
21 september 2018
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Soft controls, oftewel cultuur en gedrag, zijn belangrijk. Ze kunnen een grote impact hebben op een organisatie. Maar hoe doe je soft controls audits? Hoe zorg je ervoor dat je gedrag en cultuur kunt meten en beoordelen? De IIA Young Professionals organiseerden een event om een antwoord te vinden op deze vraag. Sprekers van KPMG, DNB en ACS deelden ieder op bevlogen wijze hun eigen inzichten. Het feit dat er vrijwel tegelijkertijd diverse andere activiteiten plaatsvonden op het gebied van cultuur en gedrag, geeft aan dat het auditen van soft controls leeft in de beroepsgroep.
“Soft controls zijn de niet-tastbare, gedragsbeïnvloedende factoren in een organisatie, die van belang zijn voor het realiseren van de doelen van de organisatie en de eisen en verwachtingen van de belanghebbenden,” aldus KPMG. Hoe jouw organisatie soft controls ook noemt, het gaat bij soft controls altijd om menselijk gedrag. “Het zit in de lucht, maar je kunt het niet beetpakken.” Je kunt het echter wél auditen!
Lees verder
Drie jaar Internal Audit Innovation Award 1/3 - Interviewreeks
Hoe creëer je een meerwaarde (voor jezelf en/of je team) door een innovatieve aanpak? Protiviti en IIA organiseren dit jaar voor de vierde keer de Internal Audit Innovation Award. In deze interviewreeks kijken we hoe het is verlopen met de winnaars en de innovaties van voorgaande jaren. Giulio Ockels en Peter Hartog van de SVB wonnen de award in 2015 met 'De Kwantitatieve Analyse'. Hoe gaat het drie jaar verder met hun innovatie?
Lees verder
Mensenwerk: gedragseffecten in de auditprofessie
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Post-Master opleiding Internal Auditing & Advisory van de Erasmus Universiteit Rotterdam, genoten zo’n 300 geïnteresseerden van het symposium “Mensenwerk: over gedragseffecten in de auditprofessie”. De sprekers gaven een boeiende verhandeling over de menselijke aspecten in en van het internal audit vakgebied.
Lees verder
IIA Academy: English Events
IIA Netherlands is offering several interesting trainings led by James C. Paterson later this year. All these trainings are packed with knowledge and offer a nice balance of theory and practice. James is a true professional and has been consulting and training for years. His specialist areas of work include Assurance Mapping, Root Cause Analysis and Auditing Culture.
Sign up now!
Rotational Audit Training
15 & 16 October 2018
Training Root Cause Analysis
17 October 2018
Training Quality Assurance Review
17 & 18 December 2018
Training Assurance Mapping
19 December 2018
Tailoring IPPF Implementation
In dit artikel wordt een pleidooi gehouden om als IAF gebruik te maken van maturity- of volwassenheidsmodellen. Deze kunnen helpen om de inrichting van de IAF, ofwel de toepassing van het IPPF, op maat te maken voor de organisatie, afgestemd op haar specifieke kenmerken en behoeften. Daarbij helpt het om te kijken naar best practices, naar mogelijkheden om de toegevoegde waarde te vergroten en zo invulling te geven aan continue verbetering van de IAF.
Lees verder
Culture and conduct risk
Thomson Reuters heeft, voor het vijfde achtereenvolgende jaar, een rapport uitgebracht over cultuur en gedragsrisico's: Culture and Conduct Risk 2018: Benchmarking 5 years of implementation. Hieruit blijkt dat belang hiervan toeneemt, ook als onderwerp in het toezicht, maar dat het nog zoeken is hoe hier het beste vorm aan te geven. Het rapport biedt onder andere een handzaam overzicht van de indicatoren voor een adequate risicocultuur.
Lees verder
Cyberdreiging en gebrek aan digitaal talent
CEO's van private en familiebedrijven maken zich het meeste zorgen over cyberdreigingen en gebrek aan talent. Dat blijkt uit de 21ste PwC CEO Survey. Van de CEO's ziet 39 procent cyberdreigingen als de grootste bedreiging van groei.
Lees verder
"Thema ethiek moet hoger op agenda"
Raden van toezicht moeten het thema integriteit hoger op de agenda zetten. "Een open dialoog over ethische uitgangspunten leidt tot meer bewuste bekwaamheid ten aanzien van gedrag en kan fraude helpen voorkomen", aldus Siety de Jager, vennoot van Custom Management Interim Directeuren. 
Lees verder
Certificaat Kwaliteitstoetsing voor DGV
Op 9 juli 2018 overhandigde Guus van Gameren (voorzitter Commissie Kwaliteitstoetsing van het Instituut van Internal Auditors), het Certificaat Kwaliteitstoetsing aan de IAF van de Goudse.
Lees verder
Vacature Internal Auditor PGGM
PGGM heeft voor haar locatie in Zeist een vacature voor een internal auditor. "Ervoor zorgen dat PGGM in control blijft en haar risicobeheersing op orde heeft. Daar draag jij als auditor bij PGGM aan bij."
Solliciteer
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden