Nieuwe events en nieuw commissielid  |  Lees online  |  Afmelden
 
Beste Young Professional,
Het eerste halve jaar van 2018 is werkelijk voorbij gevlogen! Zo vlak voor de zomer kijken we als commissie tevreden terug op deze periode. We zijn tevreden vanwege de fijne samenwerking met onze partners (Fellowfield en Corbulo), omdat we drie mooie events hebben georganiseerd, omdat we twee nieuwe commissieleden hebben mogen verwelkomen en omdat steeds actiever zijn op social media!

We zijn uiteraard alweer bezig om YP events voor na de zomer te organiseren. Er zijn tot dusver al twee events ingepland, waaronder een Agile event op dinsdag 25 september. Verder staan er twee events en een bedrijfsbezoek in de planning. Houdt de IIA Academy kalender goed in de gaten! We wensen jullie een fijne zomer en zien jullie graag na de zomer op één van onze activiteiten!

Vriendelijke groeten,
IIA Young Professional Commissie
Hendrie, Dwayne, Fabienne, Inge, Miran, Jack, Vasiliki en Liva
Professioneel vlooien doe je Zoo!
In samenwerking met onze partner Corbulo, een talent en executive search bureau op het gebied van Audit en Risk, organiseren we op donderdag 13 september een bijzondere bijeenkomst waarbij we een reflectie krijgen op ons gedrag en hoe we ons gedrag kunnen optimaliseren in ons dagelijkse werkzame leven. Het centrale thema is: Wat kunnen wij als YP Internal Auditors leren van apen over leiderschap, samenwerking en sociale omgang?

Het gedrag van apen vertoont in de basis vele overeenkomsten met het menselijk gedrag. In zijn lezingen geeft spreker en bioloog Daniel Seesink op aansprekende wijze een kijkje in het gedrag van gorilla’s, chimpansees en bonobo’s. Daarbij gaat het over hiërarchie, leiderschap en samenwerking, over carrière maken, wederkerigheid en veilig opgroeien. Luister naar het verhaal en krijg nieuwe inzichten. Inzichten die je helpen om menselijk gedrag op een positieve manier te sturen. Humoristisch, leerzaam en verrassend tegelijk. Laat je inspireren!
Inschrijven
Terugblik Blockchain & BBQ event i.s.m. Fellowfield – 21 juni 2018
Wat is de impact van de Blockchain technologie op het internal auditvakgebied? De IIA Young Professionals organiseerden op 21 juni samen met trotse partner Fellowfield een event om een antwoord te vinden op deze vraag.

Drie sprekers presenteerden ieder vanuit hun eigen expertise en invalshoek over het onderwerp Blockchain. Bas Wisselink van Blockchain Workspace vertelde over wat Blockchain is en hoe het werkt. Michiel Berende van Etherics ging in op de toepassingen van Blockchain in verzekeringen. Carlo Bavius van Audirium legde een relatie met technologische ontwikkelingen en internal audit.
Lees verder
Terugblik Cultuur & Gedrag Auditen – 3 juli 2018
Muel Kaptein en Huck Chuah (KPMG) startten de dag door te spreken over soft controls in 2018, 2030 en morgen. Met een aantal interactieve, prikkelende stellingen warmden zij de deelnemers op. Vervolgens zijn de 6 W-vragen beantwoord: Wat? Waarom? Wie? Welke? Waarmee? Wanneer? De deelnemers hebben op basis van deze vragen gezamenlijk de focuspunten voor soft controls in het jaar 2030 opgesteld. Als afsluiter werden voorbeelden van volwassenheids- en referentiemodellen getoond.

Moritz Romer (DNB) vertelde de deelnemers over de aanpak van de toezichthouder in haar toezicht op cultuur en gedrag. Dit toezicht van DNB volgde als een logische les uit het verleden. Romer gaf een inkijk in de cultuurelementen die de DNB bekijkt en hoe zij binnen dit binnen het toezicht vormgeven. Het is hierbij de kunst om van waarnemingen tot een gedegen oordeel te komen.

Jan Otten (ACS partners) nam de deelnemers mee in de wereld van behavioural auditing. In deze methode om cultuur en gedrag te onderzoeken binnen organisaties, zijn vooral reflectie- en dialoogvaardigheden belangrijk voor het uitvoeren van onderzoekende gesprekken. Zodat je vervolgens de gespreks- of interviewgegevens kunt analyseren en tot bevindingen kunt komen.

Alle sprekers hebben laten zien dat het auditen van cultuur en gedrag wel degelijk mogelijk is. Alle deelnemers erkenden de noodzaak van het auditen en hebben concrete handvatten geboden om het onderwerp met beide handen aan te pakken. We bedanken de sprekers nogmaals voor hun inspirerende verhalen!
Lees 'Auditen van cultuur en gedrag: een overzicht' met vele take-aways
Nieuw IIA YP commissielid
Hi, mijn naam is Liva Stephana en ik ben 28 jaar. Momenteel ben ik als IT auditor werkzaam bij de interne auditdienst van het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Hiervoor heb ik die rol vervuld bij de Auditdienst Rijk (ADR). Aansluiten als commissielid bij de IIA Young Professionals vind ik vanuit mijn rol als auditor erg belangrijk, in het kader van kwaliteit en kennisdelen binnen de beroepsgroep. Persoonlijk vind ik het belangrijk om, naast mijn werk, op een andere manier met het vakgebied bezig te zijn. De commissie IIA Young Professionals biedt een goede aanvulling.

Het audit vakgebied is en blijft in beweging. Denk aan de enorme uitdagingen rondom technologische ontwikkelingen, nieuwe wet- en regelgeving en in toenemende mate de aandacht voor kwaliteit. De activiteiten die de commissie IIA Young Professionals organiseert, bieden een kans voor andere IAD’s/organisaties en jonge professionals om met elkaar in verbinding te komen, met elkaar deze uitdagingen te bespreken en van elkaar te leren. Door de events van IIA YP krijgen jonge professionals de kans om hun kennis te vergroten, kennis met elkaar te delen, zich verder te ontwikkelen en bij te blijven met alle (technologische) ontwikkelingen in het vakgebied.

Als commissielid van de IIA Young Professionals streef ik ernaar om actief te kunnen bijdragen aan het vergroten van het netwerk van de jonge professionals en alle uitdagingen binnen het vakgebied onder de aandacht te brengen bij de jonge professionals.
IIA YP Jaarplan 2018
Hebben jullie ideeën voor de invulling voor het jaarplan 2018? Deel ze met ons! We doen namelijk al onze activiteiten voor jullie en hebben dan ook jullie input hard nodig om aan jullie wensen te voldoen. Deel al je ideeën, meningen, onderwerpen voor events, (outdoor) activiteiten en input voor ons jaarplan 2018 via het e-mailadres yp@iia.nl. Verder kunnen jullie altijd terecht bij een van de commissieleden.
Join us on LinkedIn --> IIA Young Professionals Nederland
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden