Wijzigingen in global certificeringen  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 09 augustus 2018
 
IIA Academy:
» Workshop Behavioural Auditing
7 september 2018
» YP: Professioneel Vlooien Doe je Zoo!
13 september 2018
» Training interviewvaardigheden
17 & 18 september 2018
» Workshop Kijken door de ogen van een kind
21 september 2018
» PwC Summercourse 2018
24 & 25 september 2018
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

IIA Nederland en Protiviti organiseren dit jaar voor de vierde keer de Internal Audit Innovation Award. Deze award is in het leven geroepen vanuit de ambitie om internal audit als vakgebied verder te helpen. Ook jij kunt meedoen. Heb jij in het afgelopen jaar (met jouw team) iets nieuws bedacht en/of gerealiseerd, waarvan je denkt “daar hebben andere Audit afdelingen ook iets aan”? Doe dan mee en stuur jouw idee vóór 29 oktober in via IA.Innovation@protiviti.nl.
Drie jaar Internal Audit Innovation Award 2/3 - Interviewreeks
Margot Hovestad en Joop Winterink van coöperatie VGZ waren de winnaars van de Internal Audit Innovation Award in 2016. Zij introduceerden een Strategisch Alignment Onderzoek waarin iedere medewerker wordt uitgenodigd zijn/haar persoonlijke mening te geven over de strategie. Hoe gaat het twee jaar later met hun innovatie?
Lees verder
Wijzigingen in de CGAP, CFSA en CCSA certificeringen
Na meerdere wereldwijde marktstudies, input van vrijwilligers en uitgebreide discussies tijdens de Global Council 2018, heeft de Global Board of Directors van het IIA een aantal belangrijke wijzigingen in het pakket internationale certificeringen goedgekeurd.
Lees verder
PwC Summercourse: 'Become a technology-enabled Internal Auditor'
De IIA PwC Summercourse 2018 op 24 en 25 september staat dit jaar vooral in het teken van digitale vernieuwingen. Wil jij actief aan de slag met trends en ontwikkelingen in het internal auditvakgebied? Het thema 'Become a technology-enabled Internal Auditor' omhelst sessies als Robotics, Machine Learning en Predictive Project Analysis. Maar ook GDPR voor Internal Audit komt aan bod en tijdens de Blockchain Experience ervaart u zelf de potentie van deze technologie. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar!
Schrijf je in
Read Internal Auditor August 2018 online
The August edition of Internal Auditor magazine has 'Ransomware' as the central theme. Cybersecurity attackers are becoming increasingly sophisticated. The tactics are much more trust-based. Cyberattacks don’t have to be high-tech to present a real threat. The success of attackers depends not only on malicious software, known as ransomware, but often on the perpetrators’ ability to deceive. What can internal audit do?
Read more
Assurance-rapport in normale woorden
"De afgelopen vijftien jaar heb ik steeds gezocht naar manieren om de uitkomsten van ons werk goed te vertellen, zodanig dat het overzichtelijk blijft en makkelijk te begrijpen is," aldus Wim Bartels. Dit eerste deel van een tweeluik doet een poging te laten zien ‘hoe het ook zou kunnen’, het samenstellen van een assurancerapport, zodanig dat "degenen die niet in ons vak werken het ook kunnen begrijpen."
Lees verder
Personal branding voor internal auditors
Hoe positioneer je jezelf als internal auditor? Hoe kun je de auditafdeling op een krachtige manier presenteren? Bestuurders en toezichthouders geven vaak aan dat een IAF zichzelf beter zou moeten vermarketen binnen de organisatie. Op 28 september geeft economisch psychologe Jocelyn Rebbens de training Personal Branding voor internal auditors die jou hiermee kan helpen.
Schrijf je in
Training Fact Finding
In de training Fact Finding op 3 en 4 oktober krijg je van Piet van Gelder en Bregje de Lannoy-Walenkamp concrete handvatten om je internal audits nog effectiever en efficiënter uit te voeren. Zo leer je onder andere een goed interview af te nemen, de resultaten op een objectieve wijze schriftelijk vast te leggen en een eenvoudig rapport samen te stellen. Ook komen de methodieken van onderzoeken aan bod.
Schrijf je in
Vacature bestuurslid IIA Nederland
Wil jij meehelpen aan het opstellen en (doen) uitvoeren van de strategie van IIA Nederland? Het bestuur is op zoek naar een senior, positief-kritische auditor om het bestuur te versterken.
Solliciteer
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden