John Bendermacher erelid IIA Nederland  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 20 september 2018
 
IIA Academy:
» PwC Summercourse 2018
24 en 25 september 2018
» Roundtable Retail: Kwaliteitstoetsingen
26 september 2018
» Personal branding voor internal auditors
28 september 2018
» Commissarissen Symposium 2018
1 oktober 2018
» Training Quality Assurance Review
2 en 9 oktober 2018
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Heb jij al overwogen om mee te doen met de Internal Audit Innovation Award? #IAIA Heb jij in het afgelopen jaar (met jouw team) iets nieuws bedacht en/of gerealiseerd, waarvan je denkt “daar hebben andere Audit afdelingen ook iets aan”? Stuur jouw idee vóór maandag 29 oktober in via IA.Innovation@protiviti.nl. Lees hier hoe het gaat met de winnaars van voorgaande jaren.
2014: Procesaudit met processimulatie
2015: De Kwantitatieve Analyse
2016: Strategisch Alignment Onderzoek
John Bendermacher benoemd tot erelid IIA Nederland
Oud-voorzitter John Bendermacher is door het bestuur benoemd tot erelid van IIA Nederland. Dit naar aanleiding van zijn grote inzet in de afgelopen jaren, voor de vereniging én het vakgebied internal audit.
Lees verder
Leen Paape: 'Herdefinieer Corporate Governance'
Prof. dr. Leen Paape: "Neem afscheid van de tirannie van aandeelhouderswaarde en kortetermijndenken. Het moet in onze economie niet alleen om winst draaien, maar ook om het creëren van duurzame waarde, voor iedereen." Paape is op 6 september 2018 aangesteld als hoogleraar Corporate Governance aan Nyenrode Business Universiteit. Tijdens zijn oratie bij de aanvaarding van het ambt stelde hij dat de stabiliteit en toekomst van de samenleving in het geding komen door ons huidige corporate governance-systeem.
Lees verder
RO Masterclass 2018: 3 lines of defense unusual
Het thema van de RO Masterclass op 22 en 23 november is 3 lines of defense unusual, met een knipoog naar defensie, op de bijzondere locatie De KASerne in Den Bosch. Beide dagen zijn gevuld met inspirerende sprekers die boeiende verhalen weten te vertellen, zoals voormalig voetballer Hans van Breukelen, cabaratier Martijn Kardol en de eerste vrouwelijke luchtmachtkolonel Elanor Boekholdt O’Sullivan.
Schrijf je in
Aligning internal audit to organizational strategy
The Internal Audit Foundation has released a new Internal Audit Activity Research Report: Aligning Internal Audit Activities and Scope to Organizational Strategy – How the Business Environment and Organizational Strategy Impact Internal Audit. This research project focused on investigating the impact of strategy on internal audit function activities and understanding which skills internal auditors utilize in aligning their activities to organizational strategy.
Read more
Fraude Film Festival 2018
Het Fraude Film Festival op 4 en 5 oktober vindt wederom plaats in het EYE Filmmuseum​​​​ Amsterdam. Het festival beoogt het maatschappelijk bewustzijn over fraude te vergroten en een trendbreuk in de bestrijding ervan te forceren. In kritische (panel)discussies na afloop van de films, worden de thema’s uitgediept en kunnen deskundigen en publiek de dialoog met elkaar aangaan.
Lees verder
Masterclass Tribes en Besluitvorming
Hoe zorg je ervoor dat het niet altijd dezelfde paar mensen zijn die hun mond open doen tijdens een meeting? Hoe zorg je ervoor dat alle standpunten volledig aan bod komen? Deze masterclass op 3 oktober gaat over macht en besluitvorming en biedt inzicht in effectieve besluitvormingsprocessen. Je leert een aantal technieken en concrete stappen om tot constructieve besluiten te komen.
Schrijf je in
Training COSO ERM
Het vernieuwde COSO ERM raamwerk integreert risicomanagement in het strategieproces van de organisatie. Deze masterclass op 3 oktober (OF 15 november) gaat in op de boodschap van dit model en de belangrijkste uitdagingen voor de auditpraktijk. Je leert zowel over de theorie en concepten als over ervaringen, best practices en toepassingen in het (internationale) werkveld. Je gaat naar huis met praktische instrumenten.
Inschrijven 3 okt Inschrijven 15 nov
Training Quality Assurance Review
In deze tweedaagse training op 2 en 9 oktober gaat het er vooral om je te helpen jouw internal auditfunctie beter in staat te stellen te voldoen aan Standaard 1300. Maar het is nog belangrijker om, weer terug bij je eigen afdeling, de voordelen van een effectief “Quality Assurance and Improvement Program” te realiseren.
Schrijf je in
CAE Starterstraining
Ben je aankomend of net benoemd als Chief Audit Executive of ben je een nieuwe Internal Auditfunctie aan het opzetten? Deze Starterstraining op 12 oktober helpt je snel ‘up to standard’ te komen. Vele onderwerpen komen aan bod. Interactief spelen we in op jouw situatie en bieden we een kwaliteits(borgings)perspectief en een forum voor je vragen en netwerkopbouw. 
Schrijf je in
Training Blockchain Fundamentals
Waarom is Blockchain voor auditors van belang? En hoe kun je de zin en onzin in dit nieuwe werkveld van elkaar onderscheiden? Henk van Cann en Bas Wisselink leggen je alles met enthousiasme uit. Alle grondslagen van de Blockchain technologie komen aan bod tijdens deze training op 18 oktober. Je leert hoe je als auditor jouw rol in dit werkveld kunt vervullen. Bovendien hoor je alles over de laatste stand van zaken rondom Blockchain, want daar zitten Wisselink en Van Cann met hun neus bovenop.
Schrijf je in
Training Hacking voor auditors
Zowel overheidsinstellingen als bedrijven zijn in toenemende mate doelwit van cybercriminaliteit. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) concludeert dat de digitale weerbaarheid van organisaties achterblijft bij de alsmaar groeiende dreiging en dat de risico’s daardoor snel toenemen. Deze training op 6 november reikt noodzakelijke basiskennis aan om audits uit te voeren inzake hacking en cybersecurity. Na deze training ben je een volwaardig gesprekspartner van specialisten op het gebied van cybersecurity.
Schrijf je in
Gratis events bij IIA Nederland
Naast vele trainingen, congressen en workshops, organiseert IIA Nederland ook regelmatig gratis roundtables en andere events. Vaak in samenwerking met onze partners. Heb je deze al gezien?
26 september: Roundtable Retail: Kwaliteitstoetsingen
4 oktober: PAS event ism Fellowfield
9 oktober: Roundtable internationale IAF's ism Protiviti
Certificaat Kwaliteitstoetsing voor Telegraaf Media Groep
Op 23 augustus 2018 ontving Jan Huisman, hoofd Internal Audit van Telegraaf Media Groep, het Certificaat Kwaliteitstoetsing uit handen van Robert Bogtstra en Kees Gerestein van FSV Risk Advisory.
Lees verder
Vacature Internal Auditor VvAA
Ben jij die proactieve, integere adviseur met ruime relevante werkervaring als auditor? Beschik je ook over (basis) IT-kennis, dan ben jij misschien wel de Internal Auditor waar VvAA naar op zoek is.
Solliciteer
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden