Veel interessante events dit najaar  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 04 oktober 2018
 
IIA Academy:
» Roundtable voor Verzekeraars
9 oktober 2018
» Training Snellezen en mindmapping
10 oktober 2018
» PAS Roundtable GDPR ism Protiviti
11 oktober 2018
» Auditing Model Risk Management Event
11 oktober 2018
» Training Blockchain Fundamentals
18 oktober 2018
» CAE Forum Roundtable
30 oktober 2018
» PAS Conferentie (ism RSG Finance)
1 november 2018
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Op dit moment, as we speak, wordt het vernieuwde Internal Audit Ambition Model gelanceerd tijdens het Europese IIA Congres in Madrid. Vraag het model nu aan via ambition@iia.nl, en ontvang hem morgen als eerste in je mailbox.
Nederlands Internal Audit Ambition Model gaat internationaal
Op 4 oktober presenteerde de taskforce IA AM namens IIA Nederland en NBA-LIO de nieuwe versie van het Internal Audit Ambition Model op het European Conference for Super Internal Auditors in Madrid. Het IA AM is al een game changer voor internal audit in Nederland en nu gaat het model tevens internationaal. De beroepsverenigingen willen hiermee een verdere professionalisering van het beroep stimuleren door het delen van ervaringen en good practices.
Lees verder
Laat je morele kompas niet in je achterzak zitten
Moed tonen op de momenten dat het er toe doet. Dat was het thema van het Commissarissen Symposium 2018. Met het veelbesproken rapport ‘Morele Moed en Internal Auditors’ van onderzoeker Edgar Karssing als leidraad, bleek het thema voldoende stof tot nadenken te geven.
Lees verder
Zo ga je om met vermoedens van fraude
De Ledengroep Accountants in Business van de NBA presenteerde op de Dag van de Financial het Magazine Moresprudentie, gericht op het omgaan met vermoedens van fraude. De uitgave biedt een houvast bij morele vraagstukken in werksituaties.
Accountants in business kunnen op verschillende manieren te maken krijgen met fraude. De vraag óf en hoe men moet handelen als er een vermoeden van fraude is, kan erg ingewikkeld te beantwoorden zijn.
Lees verder
Roundtable voor Verzekeraars: Samenwerking 3 lines of defense
Ben jij als internal auditor werkzaam bij een verzekeraar? Deze branchespecifieke bijeenkomst op dinsdagmiddag 9 oktober is er voor jou. Hoe is bij jullie de samenwerking binnen de sleutelfuncties, de 3 lines of defense? Wat kan er beter? Door branchespecifiek te discussieren, kun je tot bruikbare inzichten komen.
Schrijf je in
Training Snellezen en mindmapping
Ligt er teveel informatie op je bord? Deze training helpt je alles behapbaar te maken. Je leert niet alleen heel veel sneller lezen mét toename van begrip, na deze training op woensdag 10 oktober kun je de informatie die je hebt gelezen bovendien snel en makkelijk omzetten in een mindmap. De training is pittig maar effectief.
Schrijf je in
Predictive Analytics - a study
EY, in collaboration with IIA, is conducting a survey on predictive analytics and its impact on internal audit. The mission is to get an updated picture on how organizations are using predictive analytics to empower their internal audit function (IAF) including its interactions with internal controls and risk management functions.
Read more
Vertraging online versie Audit Magazine
Vanwege een technische fout bij het bedrijf dat de app van Audit Magazine host, komen de app en de digitale versie van AM3 pas in de week van maandag 8 oktober online. Wel kunt u het gehele Audit Magazine én de losse artikelen alvast lezen als PDF. Het thema van deze uitgave is 'Sector transport en logistiek'. Lees over audit bij NS, Picnic en ANWB.
Ga naar AM 3
Auditing Model Risk Management Event
In April 2018, IIA Global launched the practice guide Auditing Model Risk Management. We have invited co author Mark Carawan, Chief Compliance Officer at CITI group, to present this guide at our Auditing Model Risk Management Event on 11 October. His view on the audit approach is complemented with the expectations of the supervisor (DNB) and the experiences of a bank (ABN AMRO). Free entrance.
Sign up
PAS Conferentie (ism RSG Finance)
Op donderdag 1 november vindt alweer voor de zesde keer de jaarlijkse PAS Conferentie plaats. Het thema dit jaar is 'KomPAS naar de toekomst', de vraag stellend hoe kleine auditfuncties omgaan met het veranderende vakgebied van internal audit. Technische ontwikkelingen komen op ons af en van de internal auditor wordt gevraagd breder te kijken. Dit vraagt om bredere competenties. Ben jij erbij?
Schrijf je in
ESAA: Masterclass IT-security en de menselijke factor
Bij het inrichten van IT-security wordt vaak gedacht aan technologische bedreigingen en technologische maatregelen. Echter, de menselijke factor in security wordt nog (te) vaak over het hoofd gezien. Dit terwijl de mens een grote impact heeft op het slagen én falen van security. In deze masterclass op vrijdag 9 november, van de Erasmus School of Accounting & Assurance, wordt de menselijke factor in IT-security vanuit meerdere invalshoeken belicht.
Meer informatie
Uitnodiging oratie: Mine! Over toezicht, vertrouwen en technologie
Op vrijdag 30 november om 16:00 uur zal dhr. prof. dr. Edo Roos Lindgreen, benoemd tot Hoogleraar Data Science in Auditing aan de Universiteit van Amsterdam, zijn hoogleraarsambt openlijk aanvaarden door het uitspreken van een rede, getiteld: Mine! Over toezicht, vertrouwen en technologie. Alle geinteresseerden zijn welkom in de aula van de UvA, ingang Singel 411, op de hoek van het Spui. (In de onmiddellijke omgeving van het Spui is nauwelijks parkeerruimte, de aula is bereikbaar met de trams 4, 14, 24 en metro 52, halte Rokin.)
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden