Praktijkgids Auditing Modelrisicomanagement  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 18 oktober 2018
 
IIA Academy:
» PAS Conferentie
1 november 2018
» Benchmarking roundtable 2018
2 november 2018
» Training Hacking voor auditors
6 november 2018
» Training Ethiek en integriteit
7 november 2018
» Roundtable Imperatives for Internal Audit’s Future 
7 november 2018
» Internal Audit Innovation Award 2018 Roundtable
15 november 2018
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Innovatie van de IAF is door het IIA bestuur als speciaal thema benoemd. Dit wordt inhoudelijk uitgewerkt langs drie pijlers: de innovatie van ‘audit practices’, de innovatie van de auditfunctie en de innovatie van IIA Nederland als vereniging en bureau. In het kader van de eerste pijler is een overzicht van handvatten opgesteld, waarmee de uitvoering van audits op diverse aspecten kan worden verbeterd, ofwel geïnnoveerd. Er blijkt wel: innovatie zit ook in kleine zaken.

Innovatieve audit practices
Praktijkgids Auditing Modelrisicomanagement
De Practice Guide Auditing Model Risk Management (Supplemental Guidance) is in het Nederlands vertaald als Auditing Modelrisicomanagement. Deze uitgave over Auditing Modelrisicomanagement (MRM) geeft een overzicht van de verantwoordelijkheden van de internal auditfunctie met betrekking tot MRM en beschrijft de methoden en processen die internal auditors kunnen gebruiken om het ontwerp, de implementatie en de werking van het MRM-raamwerk van hun organisatie te beoordelen.
Lees verder
The Role of Internal Audit in Integrated Reporting
The Internal Audit Foundation has just released The Role of Internal Audit in Integrated Reporting: A South African Case Study. The case study highlights the importance of internal audit’s ability to maintain a dual focus on both the integrated report as well as the integrated reporting process as a whole.
Read more
Is internal audit ready for disruptive innovation?
A recent Protiviti survey found that innovation and 'resistance to change' were the top concerns of executives. The digital maturity framework and free online self-assessment tool helps auditors to understand their digital aptitude and identify key focus areas.
Read more
Ontwikkelingen IIA: European Leadership Forum
Aansluitend op de Algemene Ledenvergadering van de European Association of Institutes of Internal Auditing woonde Jantien Heimel, voorzitter van IIA Nederland, het European Leadership Forum bij. Tijdens het European Leadership Forum komen alle bestuursvoorzitters van alle Instituten van Internal Auditors uit Europa bijeen om op de hoogte te blijven van belangrijke ontwikkelingen en initiatieven vanuit IIA Global.
Lees verder
Symposium 'Rekenen op goed werk' voor RA's op 2 november
Ben jij één van de 700+ RA's die lid zijn van IIA Nederland? Dan is het gratis symposium 'Rekenen op goed werk' van Hogeschool Utrecht misschien iets voor jou. Na een viertal korte lezingen volgen workshops over de beroepsgeschiedenis, beroepsethiek en beroepseer van accountants.
Schrijf je in
Roundtable IIA NL by Richard Chambers on 7 november
IIA Netherlands is proud to offer you the opportunity to meet Mr. Richard Chambers, president and CEO of The IIA Global. During the free roundtable 'Imperatives for Internal Audit’s Future', Chambers will share his vision of the profession as well as his view on key imperatives, trends and risks.
Register now
Leading practices inzake predictive analytics
Wil jij inzicht in de laatste trends, ontwikkelingen en leading practices op het gebied van predictive analytics? Doe dan mee aan de survey 'predictive analytics and its impact on internal audit' van EY. De missie is om een actueel beeld te krijgen van de manier waarop organisaties voorspellende analyses gebruiken om hun interne auditfunctie te versterken.
Lees verder
Pleidooi voor specifieke AI-audit
Kunstmatige intelligentie, artificial intelligence (AI) is meer dan een hype. Het heeft een verregaande invloed op organisaties en het leven van mensen, zowel op technisch als ethisch vlak. Evert Haasdijk is AI-specialist en senior manager Financial Advisory bij Deloitte: ‘Geloof niet zo maar elk AI-model.’
Lees verder
VCO: 'Compliance en integriteit sterk in ontwikkeling'
De beroepsvereniging van Compliance Officers (VCO) zegt: "Recente berichten over het compliancebewustzijn van een aantal organisaties geven geen florisant beeld van de staat van compliance en integriteit. Er zijn aanzienlijke misstanden en het is goed dat deze worden bestreden. Echter, in perspectief gezien blijken compliance en integriteit zich op veel fronten ook sterk te hebben ontwikkeld. Dit gaat alleen maar sneller."
Lees verder
Training Hacking voor auditors
Wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen ten aanzien van hacking en cyber security? Hoe kun je als auditor de organisatie helpen zich te wapen tegen hacking? Hoe kun je zelf penetratietesten uitvoeren? Wil je antwoord op deze en méér vragen, kom dan op 6 november naar de training Hacking voor auditors.
Schrijf je in
YP Mini Conferentie voor Millennials
Heeft er een revolutie plaatsgevonden in het vakgebied internal audit? Of zijn de internal auditfunctie en de internal auditor tóch achtergebleven op de huidige ontwikkelingen? Tijdens deze gratis YP mini conferentie op 28 november, i.s.m. RSG Corporate Governance, gaan we actief met elkaar in discussie.
Schrijf je in
PAS-LIO event: Internal Audit in Agile IT Control
Nederlandse ondernemingen hebben Agile omarmd als een magische oplossing richting succesvolle projecten. Helaas worden termen als security en 'in control' hierbij als een contradictie in termen beschouwd. Tijdens dit gratis event op 28 november krijg je op een leuke en pragmatische wijze handvatten om hiermee om te gaan.
Schrijf je in
Training Effectief sturen op gedrag: de kracht van consequenties
In deze training op 14 december leer je de basisbeginselen van een goede (wetenschappelijk bewezen) methode voor gedragsverandering in organisaties. Hiermee kun je doorbraken realiseren op basis van gewenst gedrag. Zowel qua filosofie als methodologie sluit deze praktische wetenschap (ook wel bekend als Organizational Behavior Management) naadloos aan bij Lean Six Sigma.
Schrijf je in
Terugblik PAS event i.s.m. Fellowfield
Na een introductie door Eddy Vaassen, hoogleraar Accountancy en mede-initiatiefnemer van de Jheronimus Academy of Data Science (JADS), sprak Amba Zeggen over het door haar ontwikkelde Risk Type Compass. In de vorm van een interactieve workshop werd er gewerkt aan de bewustwording van het eigen risicoprofiel.
Lees verder
Tone at the Top: An Oversight in Our Oversight
De nieuwe uitgave van Tone at the Top (de tweemaandelijkse nieuwsbrief van IIA Global voor senior management, Raden van Bestuur en Audit Committees), 'An Oversight in Our Oversight', gaat in op de relatie tussen de CAE en AC.
Lees verder
Read Risk & Compliance Magazine Oct-Dec 2018
The twenty-fourth issue of Risk & Compliance presents features on regulatory compliance for financial services and compliance and on corporate culture and risk in the #metoo era. The issue looks at many other interesting topics as well.
Read more
Certificaat Kwaliteitstoetsing voor ProRail
Begin oktober 2018 ontving Reinier Kamstra, hoofd Corporate Audit van ProRail, het Certificaat Kwaliteitstoetsing uit handen van Guus van Gameren, voorzitter Commissie Kwaliteitstoetsing van het Instituut van Internal Auditors.
Lees verder
Vacature 2 Senior Internal Auditors DELA
Je maakt als internal auditor impact en bent verantwoordelijk voor audits die er toe doen. Binnen DELA Nederland, België en Duitsland zet je audits op en voer je deze van A tot Z uit. Vervolgens bespreek je de resultaten zelfstandig met het management.
Solliciteer
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden