IIA Young Professionals nieuwsbrief  |  Lees online  |  Afmelden
 
Beste Young Professional,
Na een heerlijke zomer zijn we weer van start gegaan met nieuwe frisse energie voor het tweede halve jaar van 2018. Met deze energie zijn er inmiddels alweer twee YP events georganiseerd en staat ons grootste event dit jaar al ingepland.

Ons grootste event van het jaar 2018 staat ingepland op 28 november, namelijk de ‘YP mini conferentie: Trends en ontwikkelingen voor de millenials’. Een mooie combinatie van kennis en fun. Dit event wil je niet missen!

We hebben in de afgelopen tijd weer veel nieuwe YP’s vanuit diverse branches op onze events mogen ontmoeten. We proberen hiervoor bij elk event weer nieuwe uitdagende en interessante event locaties te vinden, dit keer zijn we bijvoorbeeld naar een dierentuin geweest. Ook hebben we voor het eerst een Engelstalig YP event georganiseerd. De eerste reacties waren positief waardoor we in de toekomst zeker meer Engelstalige events willen organiseren.

We zijn verder trots om te melden dat ons IIA YP jaarplan 2019 is goedgekeurd door het IIA bestuur. In 2019 zal de focus liggen op kwalitatieve events met meer aandacht voor jou als internal auditor zelf. Er is meer ruimte om fun-activiteiten te organiseren waarbij de yp’s elkaar in een andere setting kunnen ontmoeten. We hopen jullie op deze wijze wederom een mooi jaar te kunnen aanbieden. Hebben jullie eventueel nog ideeën voor het jaarplan? Laat het ons graag weten.

Veel plezier en we zien je graag op de mini-conferentie!

Vriendelijke groeten,
IIA Young Professional Commissie
Hendrie, Dwayne, Fabienne, Inge, Miran, Jack, Vasiliki en Liva
YP Mini Conferentie: Trends en ontwikkelingen voor millenials (RSG)
Vanuit het IIA organiseren wij - met dank aan onze partner RSG Corporate Governance - op woensdag 28 november de allereerste YP Mini Conferentie. Met als thema: trends & ontwikkelingen voor millennials.

Als we kijken naar de vakliteratuur van de afgelopen jaren en de daarin genoemde ‘nieuwe ontwikkelingen’ binnen het audit vakgebied, dan is er maar één conclusie mogelijk: er heeft een revolutie plaatsgevonden in het vak! Maar is dat ook zo?

Deze dag hebben wij twee toffe sprekers:
• Zelfbenoemd New Age Digital Anarchist Roel van Rijsewijk, die ons meeneemt in de wereld van cyber security; en
• Economisch Psycholoog Jocelyn Rebbens, die ingaat op het imago en de rol van de auditor als ‘trusted advisor’.

Er is ook een expertpanel bestaande uit verschillende generaties, waarmee wij in debat gaan over de ontwikkelingen en veranderingen van het vakgebied, de internal auditor en zijn toegevoegde waarde. In het panel zitten:
• Generatie X (1955-1970): Leen Paape
• Pragmaten (1970-1985): Ivo van Lierop
• Generatie Y (1985-2000): Hendrie van ’t Ende

Leuke onderwerpen om met elkaar van gedachte te wisselen!

We sluiten af met een combinatie van Borrel, Burgers & Bowlen!
Schrijf je in
Terugblik: Professioneel vlooien doe je Zoo! (Corbulo)
In samenwerking met onze partner Corbulo organiseerden we op 13 september 2018 een bijzondere bijeenkomst waarbij we een reflectie kregen op ons gedrag en hoe we ons gedrag kunnen optimaliseren in ons dagelijkse werkzame leven. Het centrale thema was: Wat kunnen wij als YP internal auditor leren van apen over leiderschap, samenwerking en sociale omgang?

Daniel Seesink van Bewust Zoo nam ons mee in de wereld van gedrag bij mensapen. Hoe creëren zij vertrouwen en betrokkenheid binnen hun groepen? Hoe sturen zij gedrag? En wat is het effect van veranderingen op de homogeniteit en daadkracht van een groep? Vragen die beantwoord werden aan de hand van sprekende voorbeelden uit de apenwereld. We hebben hierbij kennis gemaakt met Mike (52 jaar) en zijn chimps in DierenPark Amersfoort.

De boodschap was dat wie zich weet aan te passen aan veranderingen in de omgeving, overleeft. Zorg daarom dat je weet wat leeft. Dat maakt het mogelijk in te spelen op wensen en behoeften. Daarmee geef je mensen de gelegenheid zich aan te passen aan de in te zetten veranderingen. Dat geeft vertrouwen en creëert betrokkenheid!

We willen IIA partner Corbulo en Daniel Seesink nogmaals bedanken voor het geslaagde event!
Terugblik: Summercourse AuditDienstRijk – ADR Draait Door
We zijn als IIA YP uitgenodigd op de tweede dag van de Summercourse van de Auditdienst Rijk (ADR). Hendrie van ’t Ende (voorzittter YP) was te gast aan tafel bij ‘De ADR Draait Door’. Volledig in het format van de DWDD had hij gezamenlijk met andere YP’s een gesprek over de het onderwerp kwaliteit binnen het auditvak.

Wat betekent kwaliteit voor jou vanuit je beroepsprofessie en wat merk je van kwaliteitsverbeteringen in het vakgebied? Hoe balanceer je kwaliteit met beperkingen als tijd en geld? Welke kwaliteitsverbetering zou je het liefste zien?

Het is goed om als YP’s hierover in gesprek te zijn met elkaar! Als YP’s moeten we in de praktijk onze kwaliteiten laten zien en bewust blijven of de gewenste kwaliteit kunnen waarmaken. We waren het eens dat we moeten leren van fouten in het verleden, maar met trots ons vak moeten vertegenwoordigen in de toekomst.
IIA YP Jaarplan 2019
Het IIA bestuur heeft het IIA YP jaarplan 2019 goedgekeurd. In het jaar zal invulling worden gegeven aan de drie doelstellingen van de YP commissie:

• Learn & share industry insights
• Meet & greet fellow auditors
• Shape the future with your ideas

Laat ons je ideeën weten als input voor de invulling van deze doelstellingen via yp@iia.nl of in de LinkedIn groep: IIA young professionals (Netherlands).

Ga naar de YP pagina op de website van IIA Nederland
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden