YP Mini Conferentie voor Millennials  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 01 november 2018
 
IIA Academy:
» Training Hacking voor auditors
6 november 2018
» Training Ethiek en integriteit
7 november 2018
» Roundtable Imperatives for Internal Audit’s Future
7 november 2018
» Internal Audit Innovation Award 2018 Roundtable
15 november 2018
» Training COSO ERM
15 november 2018
» Training Fact Finding
21 november 2018
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

De jaarlijkse PAS Conferentie is inmiddels alweer bijna ten einde. Medewerkers van kleine auditfuncties hoorden vandaag vanalles over recente ontwikkelingen in het vakgebied. De conferentie opende met een presentatie van trendwatcher Andrea Wiegman: Wat brengt de toekomst. Een volledig verslag met foto's volgt binnenkort. De komende tijd organiseert IIA Nederland nog veel meer interessante events. Het najaarsseizoen is duidelijk in volle gang: Voor de komende acht weken staan er maar liefst 22 trainingen en roundtables op de planning. Hoe ga jij je laatste PE-punten verzamelen?
YP Mini Conferentie: Trends voor Millennials, ism RSG
Als we kijken naar de genoemde 'nieuwe ontwikkelingen' binnen het audit vakgebied, dan is er maar één conclusie mogelijk: er heeft een revolutie plaatsgevonden in het vak! Of toch niet? Wat als we heel kritisch naar het vak kijken? Tijdens deze conferentie op 28 november gaan we in op trends en ontwikkelingen voor millennials.
Schrijf je in
7 Innovaties in de race voor de Internal Audit Innovation Award
De afgelopen maanden hebben we 7 inzendingen ontvangen voor de Internal Audit Innovation Award, van ABN AMRO (2x), Arcadis, Dela, Heineken, het Ministerie van Financiën en KPN. Ben jij benieuwd naar de presentaties? De inzendingen voor de award worden tijdens een roundtable op 15 november bij Protiviti gepresenteerd aan de jury en belangstellenden.
Schrijf je in
Rapport: The Cybersecurity Imperative
Protiviti heeft een wereldwijd onderzoek uitgevoerd naar de status van cybersecurity. Het rapport The Cybersecurity Imperative geeft een breed overzicht van de huidige status van de risico’s en de maatregelen om deze te beheersen.
Lees verder
COSO ERM Training
Deze training op 15 november gaat in op de boodschap van het COSO ERM raamwerk, dat risicomanagement integreert in het strategieproces van de organisatie. Je leert zowel over de theorie en concepten als over ervaringen, best practices en toepassingen in het (internationale) werkveld. Je gaat naar huis met praktische instrumenten, zoals de twintig principes en de vertaalslag naar de praktijk.
Schrijf je in
Training Fact Finding
Hoe pak je een onderzoek grondig en tegelijkertijd integer aan? Tijdens deze training op 21 en 22 november krijg je vele concrete handvatten om je internal audits nog effectiever en efficiënter uit te voeren. Ook komen de fasen bij het verzamelen van informatie (methodiek van onderzoeken) en wet- en regelgeving aan bod. Dit is een actieve training met praktijksimulatie als rode draad.
Schrijf je in
10 Tips to manage your audit career
An active approach to career management can mean more opportunity and long-term success.​ Mastering these 10 skills can help internal auditors better position themselves to take advantage of opportunities and enable them to prosper in today’s work environment.
Read more
How research helps the auditing profession
Bridging the knowledge gap between academia and practice: How research can help develop the auditing profession (and vice versa). Conferences are an excellent opportunity to bridge the gap in knowledge between academics and practitioners, says Steven Salterio.
Read more
Training Innovatievermogen en veranderkracht
De wereld is in transitie. Het verandertempo, de onvoorspelbaarheid en complexiteit nemen toe. Innovatiekracht, ofwel aanpassingsvermogen, wordt key. Welke rol zou internal audit hierin kunnen gaan spelen? Tijdens deze praktische training op 27 november ga je aan de hand van voorbeelden en oefeningen in op de condities voor groei en innovatiekracht.
Schrijf je in
PAS-LIO event: Internal Audit in Agile IT Control
Nederlandse ondernemingen hebben Agile omarmd als een magische oplossing richting succesvolle projecten. Helaas worden termen als security en 'in control' hierbij als een contradictie in termen beschouwd. Tijdens dit gratis event op 28 november geven we op een leuke en pragmatische wijze de internal auditor van kleine auditafdelingen de handvatten om hiermee om te gaan.
Schrijf je in
Masterclass bestuur en toezicht voor CAE's
Wat wordt er verwacht vanuit bestuur en toezicht? Hoe levert de internal auditor daar een bijdrage aan? Hoe kan bestuur en toezicht nog beter gebruik maken van internal audit? Hoe zorgt de internal auditor dat verwachtingen worden gerealiseerd? Deze interessante masterclass op 29 november wordt verzorgd door Bas Blekkingh en Gerard Citroen.
Schrijf je in
Auditor Violeta Verbraak-Kolevska gepromoveerd
In de afgelopen vijf jaar heeft Violeta bij ESAA een viertal onderzoeken verricht, naast haar werk bij ABN AMRO. Ze is gepromoveerd na het succesvol verdedigen van haar proefschrift ‘Internal Audit Effectiveness – Factors influencing management to listen to the internal auditor’s risk warnings’. Binnenkort zullen Violeta en haar begeleider Arno Nuijten hierover een artikel publiceren op de website van het IIA. Namens het IIA: van harte gefeliciteerd met deze fantastische presentatie!
Algemene Ledenvergadering
Tijdens deze halfjaarlijkse ALV van IIA Nederland wordt u verrast met een korte social media workshop. Ook wordt de Internal Audit Innovation Award uitgereikt. Tevens worden er certificaten uitgereikt en staat tijdens de ALV zelf onder andere het contributievorstel voor 2019 centraal. Bent u er op 10 december ook bij?
Schrijf je in
Training Risk Type en invloed
In deze training op 11 december komen twee belangrijke thema’s aan bod om je persoonlijke effectiviteit te vergroten: inzicht in je risicogedrag en overtuigen met impact. In de ochtend ga je aan de slag met de Risk Type Compass assessment en in de middag komen de belangrijkste beïnvloedingstechnieken aan bod.
Schrijf je in
Congres: 'Nieuw toezicht is serious gaming'
Op donderdag 29 november vindt het Behavioral Risk Congres 2018 plaats op Landgoed Groot Kievitsdal. Het thema is: "Nieuw toezicht is serious gaming. Het spel, de spelregels, de spelers en het speelveld in de boardroom." IIA Nederland voorzitter Jantien Heimel is één van de sprekers.
Lees verder
Vacature 2 Senior Internal Auditors DELA
Je maakt als internal auditor impact en bent verantwoordelijk voor audits die er toe doen. Binnen DELA Nederland, België en Duitsland zet je audits op en voer je deze van A tot Z uit. Vervolgens bespreek je de resultaten zelfstandig met het management.
Solliciteer
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden