IIA verwelkomt 82 nieuwe CIA’s  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 15 november 2018
 
IIA Academy:
» Training Fact Finding
21 & 22 november 2018
» RO Masterclass 2018
22 & 23 november 2018
» Training Innovatievermogen en veranderkracht
27 november 2018
» YP Mini Conferentie voor Millennials
28 november 2018
» PAS LIO event: Internal audit in agile IT Control
28 november 2018
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

In augustus en september was het voor RA's en AA's mogelijk om de wereldwijd erkende CIA-certificering in één examen te behalen, door mee te doen aan het eenmalige CIA Challenge examen. In totaal namen 136 RA’s en AA’s deel aan deze CIA Challenge. Daarvan hebben 82 personen het examen gehaald. IIA Nederland feliciteert alle geslaagden met hun nieuw behaalde titel!
Verslag PAS Conferentie 2018
"Een navigator adviseert de schipper over de te varen koers. Internal auditors hebben een soortgelijke rol richting de Raad van Bestuur." Zo opent Arne Mulder, voorzitter van de PAS Commissie, de PAS Conferentie 2018. Het thema is ‘KomPAS naar de toekomst’ - De veranderende wereld heeft uitdagingen voor het vakgebied in petto, hoe ga je daar als internal auditor mee om?
Lees verder
Ego’s in de boardroom (+ Masterclass!)
Je ego. Dat stukje van je persoonlijkheid dat je toont aan de buitenwereld. Nuttig, totdat het tegen je gaat werken. Ook in de boardroom kom je natuurlijk Ego's tegen. Lees alles over de 7 verschillende Ego's in de boardroom: de solist, de sloper, de paternalist, de wegduiker, het slachtoffer, de relativerende en de opschepper. Hoe herken je ze? En hoe voorkom je dat ze je bedrijf beschadigen?
Lees verder over de 7 ego's Masterclass Bestuur en Toezicht
Practice Guide: Auditing Third-party Risk Management
IIA Global heeft een nieuwe Practice Guide uitgebracht over het auditen van het risicomanagement van het uitbesteden van activiteiten (Auditing third party risk management). De timing daarvan is heel passend, nu samenwerkingsverbanden steeds meer toenemen en het rapport Risk in Focus bijvoorbeeld júist third parties als belangrijk aandachtsgebied voor cybersecurity benoemt.
Lees verder
Training Fact Finding
Hoe pak je een onderzoek grondig en tegelijkertijd integer aan? Tijdens deze training op 21 en 22 november krijg je vele concrete handvatten om je internal audits nog effectiever en efficiënter uit te voeren. Ook komen de verschillende fasen bij het verzamelen van informatie (methodiek van onderzoeken) en wet- en regelgeving aan bod. Dit is een actieve training met praktijksimulatie als rode draad.
Schrijf je in
Training Innovatievermogen en veranderkracht
De wereld is in transitie. Het verandertempo, de onvoorspelbaarheid en complexiteit nemen toe. Innovatiekracht, ofwel aanpassingsvermogen, wordt key. Welke rol zou internal audit hierin kunnen gaan spelen? Op 27 november ga je tijdens deze praktische training aan de hand van voorbeelden en oefeningen in op de condities voor groei en innovatiekracht.
Schrijf je in
Guidance: Risicomanagement op het gebied van ESG
Environmental, Social en Governance gerelateerde risico’s (ESG) kunnen een grote invloed hebben op het succes en zelfs de continuïteit van een organisatie. COSO en de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) hebben guidance ontwikkeld om deze risico’s in kaart te brengen en effectief te managen: Enterprise Risk Management. Daartoe wordt het (nieuwe) COSO ERM-model toegespitst op de ESG-risico’s.
Lees verder
Jaarlijkse enquête voor compliance professionals
Iedereen in het compliancevak zou meer kennis moeten nemen van de change management theorie en de methodieken en zou dit ook moeten kunnen toepassen in zijn of haar werk. Dit zijn zaken die aan de orde komen in de jaarlijks enquête, opgesteld door onderzoeker Sjoerd Hogenbirk, in opdracht van de Vereniging van Compliance Officers (VCO), Michael Page en het Risk & Compliance Platform Europe.
Lees verder
Fraude verplicht PE-onderwerp in 2019
Het bestuur van de NBA stelt voor 2019 het PE-onderwerp 'Fraude' verplicht voor Interne en Overheidsaccountants, Accountants in business en Openbaar accountants die in 2017 niet hebben deelgenomen aan de verplichte training Frauderisicofactoren. Het bestuur de NBA acht het van belang dat alle accountants een verplichte training Fraude volgen. Het IIA zal vóór het eind van het jaar met meer informatie komen over een dagtraining over fraude.
Lees verder
Online training ethiek
Inmiddels hebben al meer dan 100 deelnemers zich aangemeld voor de online training ethiek. En de reacties zijn positief! Deelnemers belonen de training met een 8 gemiddeld: "Door de afwisseling van tekst, filmpjes en artikelen blijf je actief bezig." "Weer eens wat anders dan de 'standaard' trainingen!" "Fijn dat het IIA deze mogelijkheid biedt om aan de CIA-verplichting te voldoen." Heb je dit jaar nog PE-punten nodig en wil je deze behalen op een moment dat jouw dat het beste uitkomt? Of heb je een C-titel en dit jaar nog geen gecertificeerde training ethiek gevolgd? Wacht dan niet langer.
Schrijf je in
Preparing for cyber insurance
A group of European industry bodies has published a guide to help organisations understand their cyber risks and potential need for cyber insurance. The guide Preparing for cyber insurance outlines how organisations with an interest in cyber insurance can best prepare for discussions with insurance intermediaries and insurers.
Lees verder
Van externe accountant naar interne auditor?
De paradigmaverschuiving van documentuitwisseling naar data-uitwisseling heeft grote gevolgen voor de bestuurlijke informatieverzorging en voor het beroep van accountant. De traditionele werkzaamheden van de externe accountant gaan steeds verder verschuiven naar de internal auditfunctie. Dat stelt prof.dr. Hans Verkruijsse in zijn afscheidsrede bij Tilburg University: "Traditionele accountant moet met tijd mee anders is het einde verhaal".
Lees verder
Training Risk Type en invloed
Maak kennis met de psychologie achter succesvol overtuigen en beïnvloeden. In deze training op 11 december komen twee belangrijke thema’s aan bod om je persoonlijke effectiviteit te vergroten: inzicht in je risicogedrag en overtuigen met impact. In de ochtend ga je aan de slag met de Risk Type Compass assessment en in de middag leer je  over de belangrijkste en direct toepasbare beïnvloedingstechnieken.
Schrijf je in
Training Quality Assurance Review (EN)
Are you involved in establishing and/or improving the quality of the Internal Audit function in your organization? Would you like to learn more about Quality Assessment Reviews? Or do you need to learn how the performance of the Internal Audit Function can be evaluated and improved? This two day training on 17 and 18 December will teach you everything you need to know.
Sign up
Nieuw: Controllers Circle voor Corporaties
De Controllers Circle Corporaties, afgekort CCC, is opgericht om controllers bij woningcorporaties te helpen bij een professioneel, effectief en efficiënt intern beheersingssysteem. Het delen van 'best practices' uit de groep staat daarbij voorop.
Lees verder
Verslag Commissarissen Symposium 2018
De relatie tussen de internal auditor en de commissaris is er een die aandacht vraagt. Want alhoewel beiden elkaar hard nodig hebben, is het vinden van de juiste verhouding vaak een ware queeste. Met name op de momenten dat morele moed het hardst nodig is.
Lees verder
10 Practices to improve business processes
In their quest for internal audit to contribute to business success, corporate leaders increasingly want auditors to help improve business processes. Similarly, internal audit stakeholders say consulting on business process improvements is the top area where internal audit can provide advice. Internal audit can have a huge impact on enhancing business processes.​
Read more
Vacature senior operational auditor Politie Nederland
Voor de verdere ontwikkeling van het Team Operational & IT Audits in Den Haag zoekt Politie Nederland een ervaren senior operational auditor.
Solliciteer
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden