De Speld LIVE op IIA Congres  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 24 januari 2019
 
IIA Academy:
» CAE Forum Roundtable
29 januari 2019
» Roundtable Predictive Analytics EY
14 februari 2019
» Roundtable Retail
20 februari 2019
» Training Diagnose Innovatievermogen
7 maart 2019
» CAE Forum Roundtable
7 maart 2019
» COSO Internal Control Certificate training
11 maart 2019
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Het IIA Congres van 2019 met als thema Intelligence & Impact wil je niet missen! Ook dit jaar beloven het weer twee inspirerende dagen te worden. De inschrijving is sinds enkele weken geopend en de eerste 100 inschrijvingen ontvangen het boek '2018: Een Jaar. Een Jaaroverzicht van De Speld'. Waarom dit boek? De eerste congresdag wordt afgesloten met De Speld LIVE, een speciale internal audit nieuwsshow van De Speld waarin betrouwbaar nieuws, reportages en interviews over internal auditing elkaar in hoog tempo afwisselen.
IIA Congres 2019: Schrijf je in
Lees Audit Magazine 4 2018 online: Complexe technologie
Internet of things. Of je het nu wilt of niet, iedereen krijgt ermee te maken. Dit geldt voor jezelf, maar ook in je rol als internal auditor. Maar hoe kun je je als internal auditor voorbereiden op de impact van technologie? Hoe kun je zorgen dat je organisatie niet belandt in het rijtje Kodak en Nokia? Als auditor hoef je geen early adopter te zijn, maar je moet wel mee kunnen praten over onderwerpen als robotica en blockchain en weten welke nieuwe audit tools bruikbaar zijn.
Lees verder
Update Volwassenheidsmodel Informatiebeveiliging
Wat is in tijden van hackers, cloud computing, het internet of things en cyber security een volwassen informatiebeveiliging? Die hamvraag beantwoorden de ledengroep Intern en Overheidsaccountants (LIO) van de NBA en NOREA, de beroepsorganisatie van it-auditors, samen met een handig model.
Lees verder
Nieuwe nadere voorschriften en PE-regels
Vanaf 1 januari 2019 gelden er nieuwe regels voor accountants. In het oog springend zijn vooral de 'Gedragsregels accountants bij niet-naleving wet- en regelgeving' (NOCLAR) en de 'Nadere voorschriften permanente educatie' (NVPE).
Lees verder
Lees Risk & Compliance Magazine Jan-Mar 2019
Risk & Compliance is an e-magazine dedicated to the latest developments in corporate risk management and regulatory compliance. This twenty-fifth issue presents features on digital transformation for risk and compliance, the economic burden of the opioid crisis, optimising the supply chain through digital transformation, and more.
Lees verder
The IPPF is evolving [video] 
Changes in today’s business environment and the associated risks are only accelerating. For internal audit to keep up with an ever-changing environment, learn how the International Professional Practices Framework (IPPF) is evolving to effectively support the profession and meeting the many challenges ahead.
Lees verder
Training Diagnose Innovatievermogen
Succesvol innoveren. Dat is wellicht één van de grootse strategische risico’s die organisaties momenteel lopen. Als internal auditor moet je hier iets mee. Maar wat, en hoe? Kun je als internal auditor zicht krijgen op innovatiekracht en wendbaarheid en hoe zou je die kunnen diagnosticeren en daarover rapporteren? Leer het op 7 maart.
Schrijf je in
COSO Internal Control Certificate training
Do you want to earn a COSO Internal Control Certificate? This three day training program on 11, 12 and 13 March educates in taking the exam. The program takes you through the Framework from start to finish. You learn how to design and implement an effective system of internal control. The training concludes with an online exam.
Sign in
Training Fact Finding
Trainers Piet van Gelder en Bregje de Lannoy scoorden vorig jaar een 8,9 met hun training Fact Finding voor internal auditors. Het zeer tevreden publiek noemde als positieve punten onder andere 'Goede afwisseling tussen oefening en theorie' en 'Inzicht gekregen in de valkuilen, methodiek en praktijk van fact finding'. Ook leerpunten als 'Waarnemen kan misleidend zijn' en 'Ik kan nu feiten en fictie onderscheiden' kwamen naar boven. Wil jij je ook verdiepen in fact finding en oefenen met gesprekstechnieken en rapportagevaardigheden? Kom dan naar deze training op 28 en 29 maart (inclusief overnachting in de Bergse Bossen).
Schrijf je in
Dag van de Fraudeonderzoeker 2019
Fraudeonderzoekers en -onderzoeken kom je overal en in allerlei vormen tegen. Tijdens deze 3e editie van de Dag van de Fraudeonderzoeker op 18 april worden onderzoeksaanpakken- en technieken, risico’s, obstakels en valkuilen besproken. Wat is nou echt waarheidsvinding? Hoe onafhankelijk is de fraudeonderzoeker eigenlijk? Hoe ziet een ideaal fraudeonderzoek er uit?
Lees verder
Certificaat Kwaliteitstoetsing voor ROC West Brabant
Op maandag 7 januari 2019 kreeg de internal auditafdeling van het ROC West-Brabant het Certificaat Kwaliteitstoetsing uitgereikt uit handen van de Commissie Kwaliteitstoetsing van het Instituut van Internal Auditors. Hiermee is ROC West-Brabant het eerste ROC in Nederland die het certificaat in ontvangst mocht nemen.
Lees verder
Vacature Commissielid Young Professionals
Wil je als Young Professional een bijdrage leveren aan het auditvakgebied? Er is ruimte voor een nieuw lid in de commissie van en voor young professionals. We zijn op zoek naar een YP die een actieve bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van het (internal) auditvakgebied.
Lees verder
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden