Vroegboekkorting congres: nog 3 weken  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 07 februari 2019
 
IIA Academy:
» Roundtable Predictive Analytics EY
14 februari 2019
» Roundtable Retail
20 februari 2019
» Training Diagnose Innovatievermogen
7 maart 2019
» CAE Forum Roundtable
7 maart 2019
» COSO Internal Control Certificate training
11 maart 2019
» CAE Starterstraining
12 maart 2019
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

De voorbereidingen voor het IIA Congres van 13 en 14 juni zijn in volle gang. Er komen al volop inschrijvingen binnen, dus er zijn nog maar enkele boeken van De Speld beschikbaar voor de eerste 100 deelnemers. Het IIA Congres vindt plaats in De Flint in Amersfoort en heeft het thema Intelligence & Impact. Kom jij voor Martijn Aslander, Bas van der Veldt, Leen Paape, Ferdy van Beest of iemand anders? Er worden ook diverse workshops gegeven. Dagvoorzitter Anouschka Laheij zal het congres twee dagen lang begeleiden. Het belooft weer een mooi congres te worden.
IIA Congres: Nog 3 weken vroegboekkorting
Je hebt als individueel lid nog drie weken de tijd om gebruik te maken van de vroegboekkorting. Deze geldt tot vrijdag 1 maart. Leden betalen tot 1 maart €895,- en daarna €1095,-. Niet-leden betalen tot 1 maart €1095,- en daarna €1295,-. Voor groepsinschrijvingen gelden speciale tarieven. Vanaf 10 personen zijn de kosten €795,- per persoon. Ben jij erbij?
Schrijf je in
Exposure period for ‘Three Lines of Defense’ update
The Institute of Internal Auditors announced that it will seek public comment between May 28 and July 30 on an updated model of the Three Lines of Defense, a widely used concept designating essential roles and duties in governance, risk management and control. The IIA set out to update the model as an acknowledgment of changes in stakeholder expectations and increasing complexities of organizations.
Read more
IIA Nederland blogt (en jij ook?)
Het heeft even geduurd, maar we zijn eindelijk begonnen. In 2019 zal de manager vaktechniek elke maand een blog plaatsen waar je op kunt reageren. Ook zal er elke maand een gastblogger een bijdrage leveren. Zo hopen wij je elke twee weken te inspireren met een boeiend internal audit thema. Mocht je ook interesse hebben om een eenmalige of doorlopende bijdrage te leveren, vraag dan de auteursinstructies op bij communicatie@iia.nl.
Winter is coming, 10 enablers voor de beste start van jouw internal auditjaar
"Winter is coming", voor de volgers van de populaire serie Game of Thrones is dit een bekende quote waarmee aangegeven wordt dat ‘onheil nadert’. Nagenoeg alle internal auditfuncties (IAF’s) zijn gestart met het uitvoeren van hun internal auditjaarplan en zijn ‘klaar voor de winter’ van 2019. Maar wat nu als deze winter de voorbode is van een crisis zoals we die kennen van 2008/2009? De tien onderstaande enablers geven richting aan het internal auditjaarplan.
Lees verder
Andere denkwijze, andere controls
Control is in ontwikkeling. Bent u nog wel bij? Leert u voldoende van andere vakgebieden? Volgens het rapport Risk in Focus 2019 is het een risico dat de hedendaagse wijze van sturing en beheersing niet voldoende tegemoet kan komen aan de snelheid, omvang en complexiteit van veranderingen (in technologie, klantwensen en risico’s). Dat geldt voor organisaties, maar ook, en wellicht nog wel meer, voor internal auditors. In dit artikel een kleine toets, waarmee u kunt kijken naar uw eigen situatie.
Lees verder
Ben jij altijd bereikbaar? Waarom?
PvdA-kamerlid Gijs van Dijk en neurowetenschapper Erik Scherder waren te gast bij Eva Jinek. Zij spraken over het altijd bereikbaar zijn voor collega’s. Van Dijk dient deze week een wetsvoorstel in dat medewerkers het recht geeft om onbereikbaar te zijn. Scherder duidde het effect van ‘het altijd bereikbaar zijn’ op de hersenen. Erik Scherder komt tevens spreken over dit onderwerp op het IIA Congres: Word je slimmer van een smartphone?
Lees verder
Verslaglegging niet-financiële informatie kan beter
De nieuwe Corporate Governance Code was voor het eerst van toepassing op de jaarverslaggeving over het boekjaar 2017. Deze 'nieuwe' Code onderkent een aantal nieuwe aandachtspunten zoals langetermijnwaardecreatie, cultuur en waarden en meer aandacht voor risicobeheersing. Het Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie (MAB) heeft onderzoek gedaan naar de implementatie van de herziene Code in combinatie met aspecten van de niet-financiële verklaring. Wat blijkt? De inhoud en diepgang variëren sterk.
Lees verder
Training Diagnose Innovatievermogen
Succesvol innoveren. Dat is wellicht één van de grootse strategische risico’s die organisaties momenteel lopen. Als internal auditor moet je hier iets mee. Maar wat, en hoe? Kun je als internal auditor zicht krijgen op innovatiekracht en wendbaarheid en hoe zou je die kunnen diagnosticeren en daarover rapporteren? Leer het op 7 maart. Je gaat aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen in op de condities voor groei en innovatiekracht.
Schrijf je in
CAE Starterstraining
Ben je aankomend of net benoemd als Chief Audit Executive of ben je een nieuwe IAF aan het opzetten? Deze training op 12 maart helpt je snel ‘up to standard’ te komen. Interactief spelen we op jouw situatie in en bieden we een kwaliteits(borgings)perspectief en een forum voor je vragen en netwerkopbouw. Besproken worden onder andere de CAE Services van IIA Nederland, de kwaliteitstoetsing, het Ambition Model en de basiselementen voor een succesvolle IAF.
Schrijf je in
Masterclass Jam Cultures
Een inspirerend seminar met antropologische lessen over anders kijken, inclusie, macht, ranking, onbewuste vooroordelen en diversiteit. Op luchtige wijze spreekt Jitske Kramer over zware thema’s. Ze laat je nadenken. Over hoeveel diversiteit je aan kunt. En wilt. Tijdens dit seminar op woensdag 26 juni kijkt Jitske naar inclusie als een jamsessie, waarbij je elkaar met lef en verbinding ontmoet.
Schrijf je in
Masterclass Cultuur
De antropologie toegepast op organisaties levert een nieuwe kijk op de werkelijkheid. Danielle Braun neemt je in deze masterclass op 3 oktober mee op een boeiende reis naar het wezen van cultuur. Je krijgt inzicht in de methodologische toolkit van de antropologie: participerende observatie, triangulatie, terugkoppeling, op zoek naar patronen en microstory’s. Leer hoe je onderzoek doet met al je zintuigen.
Schrijf je in
Streaming service of the European Commission
The live transmissions of SCIC Streaming, as well as the recorded videos, are made available via the streaming service of the European Commission. On 24 January 2019, DG JUST organized a conference on sustainable corporate governance. This one-day event with policy-makers and relevant stakeholders discussed recent policy developments in the field of corporate governance with a focus on sustainability and due diligence.
Read more
Vacature Commissielid Young Professionals
Wil jij als Young Professional een bijdrage leveren aan het auditvakgebied? Er is ruimte voor een nieuw lid in de commissie van en voor young professionals. We zijn op zoek naar een YP die een actieve bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van het (internal) auditvakgebied.
Lees verder
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden