Document Oordeelsvorming  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 21 februari 2019
 
IIA Academy:
» Training Diagnose Innovatievermogen
7 maart 2019
» CAE Forum Roundtable
7 maart 2019
» COSO Internal Control Certificate training
11 maart 2019
» CAE Starterstraining
12 maart 2019
» Roundtable Verzekeraars
21 maart 2019
» Training Fact Finding
28 & 29 maart 2019
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Het IIA Congres van 2019 met het thema 'Intelligence & Impact' wil je niet missen. Ook voor deze editie hebben we weer grote namen aan ons congres weten te binden. Vele onderwerpen passeren de revue tijdens de 7 keynotes, 4 workshops en 18 parallelsessies. De eerste 150 inschrijvingen zijn al binnen! De dagvoorzitter van het IIA Congres is dit jaar Anouschka Laheij. Zij vertelt in een introductiefilmpje wat je onder andere kunt verwachten en waarom je er echt bij moet zijn.
 
Aanmelden IIA Congres
Coming soon: English newsletter IIA Netherlands
The biweekly, Dutch newsletter of IIA Netherlands is well-read and has a broad reading base. However, some of our (group) members do not master the Dutch language. That is why IIA Netherlands has decided to develop an English-language newsletter as well. This English-language newsletter will be sent out on a monthly basis, as of next week.
Read more
Document Oordeelsvorming: Conformiteit met Standaarden
Het Toezichtsorgaan Kwaliteitstoetsingen (TKT) van IIA Nederland heeft met het Document Oordeelsvorming aanvullende guidance uitgegeven voor de toepassing en toetsing van de Standaarden. Per Standaard wordt aangeven welke (kritieke) criteria er zijn om aan de Standaard te voldoen en in welke situaties in de toetsing een ‘partially conform’ en ‘does not conform’ wordt gegeven.
Lees verder
CIA Application Fee Waived in March
Each year, IIA Global waives the application fee for the Certified Internal Auditor (CIA) to support the professional development of our members. The IIA is also offering exclusive savings on CIA exam prep resources.
Read more
21e-eeuwse organisatie vraagt om 21e-eeuws toezicht
Commissarissen missen een maatschappelijke antenne en worstelen met het toezicht op cultuur en gedrag, zo blijkt uit onderzoek. Wat zeggen de onderzoekers over diversiteit en inclusiviteit als sleutel voor integraal en maatschappelijk ingebed toezicht?
Lees verder
Masterclass COBIT 2019
Op donderdag 28 maart organiseert ESAA de Masterclass Effectieve IT Governance & Control met de COBIT 2019 methode. Deze Masterclass (6 PE-punten) is bedoeld voor financieel professionals die regelmatig worden geconfronteerd met IT-investeringen of andere (complexe) beheersingsvraagstukken ten aanzien van digitale innovaties. In deze Masterclass wordt COBIT 2019 stapsgewijs toegankelijk gemaakt.
Meer informatie en aanmelden
Workshop Personal Branding
De beste training van 2018 is terug! Op vrijdag 5 april zorgt Jocelyn Rebbens voor een effectievere positionering van je auditteam door een sterker personal brand. Na deze workshop weet je jezelf als internal auditor (en je team) beter te profileren, durf je boven het maaiveld uit te komen en weet je toegevoegde waarde te visualiseren en communiceren. Mét meer plezier, zelfverzekerheid en succes!
Schrijf je in
Managen van integriteit en good governance
Wanneer belangenverstrengeling of interne fraude jouw organisatie treffen, is dit niet alleen ingrijpend voor betrokkenen of gedupeerden. Deze integriteitsschendingen kunnen ook stressvol zijn voor jou, degene van wie wordt verwacht hierin een leidende en/of operationele rol te spelen. Op 11 april leert u om op effectieve wijze om te gaan met dergelijke stressvolle situaties. 
Schrijf je in
Training Frauderisicofactoren
Wat mag je van de intern accountant verwachten als het gaat om fraude? Tijdens deze training op 16 april leer je frauderisicofactoren te identificeren en de gevolgen voor je controle-aanpak te bepalen. Ook wordt je vaardigheid vergroot om fraude(risico’s en signalen) intern bespreekbaar te maken en leer je wat te doen als intern niet de juiste opvolging wordt gegeven aan fraudesignalen. (Het PE-onderwerp Fraude is verplicht gesteld voor alle intern accountants.)
Schrijf je in
Internal audit en IT security awareness – omarmen of wegrennen? #IIAblogt
Als internal auditor is IT niet meer te ontlopen. Sla de trends in internal audit van de afgelopen jaren en voor het komende jaar er maar op na: cybersecurity, AI, data intelligence, data protection, agile, DevOps… enzovoort. In al het IT-geweld is het gemakkelijk om de focus te leggen op techniek en bijbehorende beveiligingsrisico’s op hardware niveau en daar als auditor mee aan de slag te gaan, maar dan laat je wel iets belangrijks liggen…
Lees verder
Present your research (idea) at the Larry Sawyer Symposium
In January 2019, the Internal Audit Foundation launched Sawyer’s Internal Auditing, 7th Edition. Since 1973, the Sawyer’s publication has been a mission-critical resource for internal audit professionals around the globe. With the support of the Sawyer family, the Internal Audit Foundation introduces the Larry Sawyer Educators’ Symposium.
Read more
Certificaat Kwaliteitstoetsing voor CZ
Op 29 januari 2019 ontving Maureen Vermeij-de Vries, hoofd internal audit van CZ, het Certificaat Kwaliteitstoetsing uit handen van Guus van Gameren van de Commissie Kwaliteitstoetsing van het Instituut van Internal Auditors.
Lees verder
Save the date: Commissarissen Symposium 2019
Ook dit jaar organiseren de beroepsorganisaties IIA en NBA LIO het jaarlijkse Commissarissen Symposium! Hét event waar we Chief Audit Executives en Commissarissen samenbrengen om op een andere manier met elkaar in gesprek te brengen en van gedachten te wisselen. Het symposium vindt plaats bij KPMG in Amstelveen op 30 september van 13.30 tot 17.30 uur, met aansluitend een diner. Wilt u als hoofd internal audit aanwezig zijn, samen met uw commissaris, dan kunt u zich nu alvast gratis aanmelden. Nadere informatie volgt binnenkort.
Schrijf je in
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden