Nog 10 weken: IIA Congres 2019  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 03 april 2019
 
IIA Academy:
» CAE Forum Roundtable
15 april 2019
» COSO ERM training
16 april 2019
» Training Frauderisicofactoren
16 april 2019
» Training Cyberrisico als kans
18 april 2019
» Roundtable Elevate the Standards (EN)
7 mei 2019
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Vandaag over tien weken is het IIA Congres in volle gang! Inmiddels hebben 400 leden zich al ingeschreven voor ons congres op 13 en 14 juni 2019 in Amersfoort. Kom jij dit jaar ook? Het thema Intelligence & Impact biedt vele interessante sprekers, die onder andere vertellen over de impact van zelflerende algoritmes, de menselijke aspecten van artificial intelligence, de risico's van ethical hacking en het toenemende belang van soft controls.
Meer info congres | Inschrijven congres
Auditor, kijk eens wat vaker in de spiegel van de kapper! #IIAblogt
Als auditors willen we geknipt zijn voor onze taak. Kijk daarom eens wat vaker in de spiegel van de kapper! Ik wil een lans breken voor de interne zelfevaluatie, oftewel jezelf eens goed aan te kijken en de boel waar nodig bij te knippen. Maar dan wel constructief, daarom laten we het scheren achterwege, want ‘als je geschoren wordt, moet je stilzitten’. We zouden juist actief aan de slag moeten gaan – om tijdens de knipbeurt onze belangrijke aandachts- en verbeterpunten met elkaar te bespreken. Want wat blijkt? Met ons programma voor kwaliteitsbewaking en -verbetering en dan met name met de interne evaluaties, is het niet altijd even goed gesteld.
Lees verder
Doet de uitgebreide controleverklaring wat die moet doen?
Met de uitgebreide controleverklaring beoogt de accountant meer inzicht te geven over de belangrijkste elementen van zijn jaarrekeningcontrole. Op de website van het Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie (MAB) zijn vorige maand vele onderzoeksrapporten verschenen over de effectiviteit van de uitgebreide controleverklaring. Zeggen die allemaal hetzelfde?
Lees verder
Training Cyberrisico als kans
Wat zijn cyberrisico’s precies en wat kun je ertegen doen zonder je organisatie vast te zetten? En vooral: wanneer doe je genoeg? Deze training op 18 april geeft mensen die geen techneut zijn en het niet willen worden heldere antwoorden. Je leert onder andere hoe je cyberrisco’s omzet in kansen en hoe je meer waarde kunt halen uit data.
Schrijf je in
Training Hacking voor auditors
Cybersecurity staat niet meer alleen bij de afdeling IT op de agenda. Bestuurders verwachten op dit gebied ook het nodige van internal auditors. Deze training op 8 mei geeft je basiskennis waarmee je op een gecontroleerde wijze penetratietesten kunt uitvoeren alsmede de noodzakelijke kennis om audits uit te voeren naar dit onderwerp.
Schrijf je in
Congres ‘Gedragsmatige valkuilen in complexe ICT-projecten’
Wil jij begrijpen waarom jouw beslissingen in ICT-projecten niet altijd rationeel zijn, hoe je dit kunt herkennen en wat je ertegen kunt doen? Op donderdag 9 mei 2019 organiseert het expertisecentrum Behavioral Risk & Nudges (onderdeel van de Erasmus School of Accounting & Assurance) een congres over gedrag in (complexe) ICT-projecten. Op deze dag belichten wetenschappers recente inzichten in 'behavioral traps' van ICT-projecten vanuit enkele vernieuwende invalshoeken, zoals verborgen boodschappen in taalgebruik en de dynamiek van kleine beslissingsfouten met grote gevolgen.
Meer informatie en inschrijven
Commissarissen overschatten hun kennis over digitalisering
Uit onderzoek is gebleken dat er in de boardroom te weinig oog is voor de strategische potentie van digitalisering. Bestuurders en commissarissen zien vooral bedreigingen en weinig kansen. Verder ontbreekt het vaak aan inzicht en ervaring op dit terrein. En hoewel een ruime meerderheid van bestuurders aangeeft dat ICT erg belangrijk is voor hun organisatie, blijkt digitalisering vrijwel niet op strategisch niveau te worden behandeld. Dit staat in het onderzoeksrapport 'Nulmeting digitale transformatie in boardrooms in Nederland'.
Lees verder
YP event: Werkdruk & werkgeluk
We spreken van werkdruk als er sprake is van een disbalans tussen datgene wat het werk van je vraagt en de mogelijkheden om daar aan te voldoen. Uit onderzoek blijkt dat 16 procent van de werknemers in ons land last heeft van burn-outklachten als gevolg van een te hoge werkdruk. En ja, daar zitten óók young professionals bij. Tijdens dit YP event op 9 mei besteden we aandacht aan dit onderwerp: work-life balance.
Schrijf je in
Roundtable Retail
Retail is enorm in beweging. Tijdens deze roundtable op 26 juni gaan we in op diverse actuele onderwerpen die spelen binnen retail. Denk aan kwaliteitstoetsingen, audit tools, het inzetten van data analyse, innovatie, het monitoren van de opvolging van auditbevindingen en: store audits, yes or no. Er komen verschillende auditors aan het woord om de diverse onderwerpen toe te lichten.
Schrijf je in
Read Risk & Compliance Magazine Apr-Jun 2019
Risk & Compliance is an e-magazine dedicated to the latest developments in corporate risk management and regulatory compliance. This twenty-sixth issue presents features on IT disaster recovery planning, improving internal investigations, stress testing compliance programmes, advanced technology for compliance, automated third-party risk assessment, etc.
Read more
Vacature commissielid PAS Commissie
De PAS Commissie is binnen het IIA het klankbord voor de kleine auditdiensten (max 5 FTE). De commissie bestaat uit 7 leden uit verschillende sectoren. Wij zijn op zoek naar een nieuw enthousiast commissielid. Als commissielid denk je mee over de strategie en de doelen van de commissie. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van een deel van het jaarplan.
Solliciteer
Vacature Senior Auditor MUFG Bank Europe
An exciting new opportunity has emerged for a Senior Auditor to join MUFG Bank Europe’s Internal Audit team, based in Amsterdam. As a Senior Auditor with MUFG, you are responsible for the execution of internal audit engagements within the audit team. Verbal and written communication skills in English are essential. Audits will predominantly be executed in the Amsterdam office; however occasional European travel will be required.
Apply
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden