Communities Professional Practices netwerk  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 18 april 2019
 
IIA Academy:
» Roundtable Elevate the Standards (EN)
7 mei 2019
» Chief Audit Executive Seminar ism RSG
9 mei 2019
» YP event: Werkdruk & werkgeluk ism Protiviti
9 mei 2019
» Training Frauderisicofactoren
14 mei 2019
» Training Quality Assurance Review
15 mei 2019
» Algemene Ledenvergadering (ALV)
16 mei 2019
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

De lente is begonnen! En zo ook het grote voorjaarsaanbod van de IIA Academy. Er zijn de komende maanden trainingen, roundtables en overige events met allerlei onderwerpen, voor ieder wat wils. Over een maand vindt bovendien de ALV van IIA Nederland plaats, op 16 mei, met deze keer lezingen over Data Driven Auditing (Ruud Brink), Algoritmes (Willem van Asperen) en zelfs een praktijkoefening over Data Analytics (Tijs Wolffenbuttel). Uiteraard is de ALV alleen toegankelijk voor leden van het IIA, dus meld je snel aan!
Inschrijven Algemene Ledenvergadering
Communities Professional Practices netwerk gestart
Eind 2018 is gestart met een nieuwe opzet van het Professional Practices netwerk. Door subgroepen (communities) te vormen per sector, discipline en thema, kan meer intensief worden samengewerkt op vaktechnisch gebied. Inmiddels zijn er 11 groepen gestart, waarin ervaringsdeskundigen en specialisten 3 sectoren, 4 disciplines en 4 thema's vertegenwoordigen. Het Professional Practices netwerk streeft ernaar nog meer communities op te starten en zoveel mogelijk organisaties in het netwerk te laten participeren.
Lees verder
Onderzoek: Niet-auditors in de IAF
Internal auditfuncties maken in wisselende mate gebruik van (tijdelijke) auditors die niet zijn opgeleid als auditor (guest auditors, ‘subject matter experts’ of rotational auditors). De Commissie Professional Practices start een onderzoek naar hoe IAFs het beste kunnen omgaan met vaktechnische elementen inzake deze niet-auditors. Heb jij interesse om deel uit te maken van de projectgroep 'Onderzoek niet-auditors in de internal auditfunctie'?
Lees verder
Roundtable Elevate the Standards (EN)
We are very honoured to welcome Mr Naohiro Mouri, the Chairman of IIA Global, at IIA Netherlands. Mouri-san’s theme – Emphasize the Basics. Elevate the Standards. – seeks to remind internal auditors everywhere that emphasizing the basic idea that 'conformance to the Standards is essential' not only elevates the Standards, but raises the entire profession as well. This roundtable on May 7 opens the discussion and will inspire professionals at all levels.
Sign up
YP event: Werkdruk & werkgeluk (i.s.m. Protiviti)
Druk druk druk, werkdruk! Hét modewoord op de huidige werkvloer. We spreken van werkdruk als er sprake is van een disbalans tussen datgene wat het werk van je vraagt en de mogelijkheden om daar aan te voldoen. Is de werkdruk te hoog, dan bestaat de kans op een burn-out. Dit event op 9 mei opent de discussie over work-life balance en duurzame inzetbaarheid van medewerkers: hoe blijf je 'mentally fit'. Ook komt er een YP met ervaring met burn-out aan het woord.
Schrijf je in
IIA Verenigingsverslag 2018
Beste leden en andere geïnteresseerden, bij deze presenteren wij het IIA jaarverslag over 2018. Als vereniging hebben we in 2018 een mooie stijging van het ledenaantal en een ongekend aantal nieuwe CIA’s mogen verwelkomen. Naast een fantastisch congres met bijna 700 aanwezigen, organiseerden we vele andere inspirerende evenementen. In 2018 brachten we bovendien – naast vier edities van het interessante Audit Magazine - acht vaktechnische publicaties uit. Dit jaarverslag laat zien dat de IIA-medewerkers, de vele vrijwilligers, onze partners en de bestuursleden 2018 tot een succesvol jaar gemaakt hebben.
Lees verder
IIA Congres: Ruud Veltenaar
Als filosoof, meervoudig TED-spreker, trendwatcher, friskijker en SDG-diplomat, verzorgt Ruud Veltenaar op het IIA Congres 2019 de presentatie 'Sociale en emotionele intelligentie', over het toenemende belang van het werk van internal auditors in het kader van soft controls.
Training Frauderisicofactoren (eenmalig in Rotterdam)
Wat mag je van de intern accountant verwachten als het gaat om fraude? In deze training wordt behandeld wat de intern accountant kan en moet doen ten aanzien van frauderisicofactoren, frauderisico’s en fraudesignalen. Tijdens de training op 14 mei leer je oa frauderisicofactoren te identificeren en de gevolgen voor je controle-aanpak te bepalen.
Schrijf je in
Training Snellezen en mindmapping
Deze training leert je niet alleen heel veel sneller lezen mét toename van begrip, na deze trainingsdag kun je ook de informatie die je hebt gelezen snel en makkelijk omzetten in een mindmap. Deze training op 17 mei is wat pittig maar staat wel bekend om zijn effectiviteit. Binnen een dag kun je daadwerkelijk snellezen en mindmaps maken. Maak optimaal gebruik van je brein!
Schrijf je in
Word lid van het Audit Magazine Lezerspanel
Audit Magazine gaat in de komende tijd meer en meer de stap maken van papier naar digitaal. We zijn razend benieuwd naar de wensen en ideeën van de lezers van Audit Magazine en zouden het geweldig vinden als jij daarover mee wilt denken. Als lid van het AM Lezerspanel zullen we je betrekken bij de ontwikkeling van Audit Magazine. We zullen concrete ideeën en concepten aan je voorleggen. Daarnaast heb je als lid van het lezerspanel als eerste toegang tot de content van Audit Magazine, kun jij je stem laten horen door te reageren op actuele stellingen en kun je deelnemen aan exclusieve activiteiten.
Ja, ik word direct lid van het Audit Magazine Lezerspanel
IIA Global meer dan 200.000 leden
Zojuist ontvingen wij bericht van Richard Chambers dat IIA Global de mijlpaal van 200.000 leden bereikt heeft. "Dear Global Board members: I am very pleased and proud to inform you of one of The IIA’s most significant achievements to date: The IIA has crossed the 200,000-member threshold! This is a remarkable development, possible only through the hard work and commitment by dedicated staff and volunteers around the world."
Lees verder
PAS LIO bijeenkomst: Auditen van logistieke processen
Na een rondleiding door de bloemenveiling waarin het proces van de bloemenveiling getoond zal worden, volgt op 21 juni een interactief programma over de risico's en het auditen van logistieke processen zoals een bloemenveiling. Al met al een uitdagend programma dat voor veel auditors een verrassende kijk op het auditen van een (logistiek) proces zal geven.
Schrijf je in
Masterclass Jam Cultures met Jitske Kramer
Wat kan een auditor leren van een corporate antropoloog? Niemand minder dan topspreker Jitske Kramer verzorgt op 26 juni bij Green Village in Nieuwegein de Masterclass Jam Cultures. Een week eerder komt 'Jam Cultures - over inclusie, macht en verschil' uit, het nieuwste boek van Jitske Kramer. De deelnemers ontvangen gratis het nieuwe boek Jam Cultures.
Schrijf je in
Provide more value by focusing on the positive
Internal auditors characteristically interpret professional requirements to contribute to organizational risk management as helping senior management address weaknesses and threats to achieving the organization's objectives. But what about the organization's strengths and opportunities and their contribution to organizational goals?
Read more
Auditor, hoe staat het met jouw persoonlijk leiderschap?
Laatst volgde ik de tweedaagse training Praktisch Leidinggeven. Het is goed om even uit je werksituatie gehaald te worden en na te denken over je persoonlijk leiderschap. Welke leiderschapstypes zijn er? Wat maakt je een goede leider? Welke technieken kun je inzetten? De training zette mij aan het denken en gaf me een stuk zelfreflectie. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey kwamen uiteraard aan bod. #IIAblogt
Lees verder
Masterclass Digital Governance voor directeuren en commissarissen
Deze masterclass op 16 mei richt zich op actuele vraagstukken en is bedoeld voor directeuren en commissarissen die, vanuit een financiële of andere discipline, worden geconfronteerd met strategische, digitale vraagstukken. Met topdocenten prof.dr. Joe Peppard (MIT Sloan School of Management) en prof.dr. Egon Berghout (ESAA). Locatie Rotterdam.
Meer informatie
Vacature Senior Auditor MUFG Bank Europe
An exciting new opportunity has emerged for a Senior Auditor to join MUFG Bank Europe’s Internal Audit team, based in Amsterdam. Internal Audit independently evaluates whether the quality of the bank’s internal control framework is both effective and efficient via unrestricted access to relevant documents and information in all operational and control units.
Apply
Vacature commissielid PAS Commissie
De PAS Commissie is binnen het IIA het klankbord voor de kleine auditdiensten (max 5 FTE). De commissie bestaat uit 7 leden uit verschillende sectoren. Wij zijn op zoek naar een nieuw enthousiast commissielid. Als commissielid denk je mee over de strategie en de doelen van de commissie. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van een deel van het jaarplan.
Solliciteer
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden