Vereniging is unieke innovatie-intermediair  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 02 mei 2019
 
IIA Academy:
» Roundtable Elevate the Standards (EN)
7 mei 2019
» Chief Audit Executive Seminar ism RSG
9 mei 2019
» YP event: Werkdruk & werkgeluk ism Protiviti
9 mei 2019
» Training Frauderisicofactoren
14 mei 2019
» Training Quality Assurance Review
15 mei 2019
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

De maand mei is gevuld met interessante trainingen en andere events! Daarvan willen we twee gratis events even uitlichten. Op dinsdagmiddag 7 mei leidt Naohiro Mouri, de Chairman van IIA Global, een Engelstalige roundtable over de inzet van de Standaarden. Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) (bij BDO in Utrecht) op 16 mei zal er een zeer inzichtelijke en interactieve presentatie worden gegeven door Ruud Brink, Willem van Asperen en Tijs Wolffenbuttel.
Crisis die groter is dan wijzelf
Ruud Veltenaar zal als keynotespreker op het IIA Congres spreken over sociale en emotionele intelligentie. Audit Magazine heeft Ruud geinterviewd: "Mijn verhaal tijdens het congres gaat over de transitie van onze wereld naar een volgende fase in onze beschaving. Dat is ten eerste de transitie van een fossiele brandstofvoorziening naar een duurzame energiehuishouding. Ten tweede de overgang van een lineaire naar een circulaire economie."
Lees verder
Professional Practices Day: Audit Universe
Voor leden van het Professional Practices netwerk staat er een interessante Professional Practices Day op de planning deze maand! Op 21 mei gaan we het hebben over Audit Coverage. Met de steeds toenemende dynamiek in de wereld komt de vraag naar voren of internal auditfuncties wel moeten werken met een gefixeerd audit universe en of het afdekken hiervan nog steeds iets is waar een IAF naar zou moeten streven. Is het nog van deze tijd? Wat betekent dit voor je jaarlijkse risico assessment? En je benodigde audit capaciteit?
Schrijf je in
Auditing – what’s in a name? #IIAblogt
"What’s in a name? That which we call a rose, by any other name would smell as sweet," liet Shakespeare Julia tegen Romeo zeggen. Dat klinkt en is fraai, maar dan is het wel belangrijk dat we hetzelfde verstaan onder die roos. Wat is internal auditing? En is dat voor iedereen hetzelfde?
Lees verder
Vereniging is unieke innovatie-intermediair
Uit een wetenschappelijk onderzoek van Ivan Pouwels en Tim de Leeuw blijkt dat het lidmaatschap van een branchevereniging (cq beroepsorganisatie) een positief effect heeft op de innovatieve prestaties van leden. "Ons onderzoek bevestigt dat bedrijven die lid zijn van een branchevereniging meer innovatie laten zien. Wij zien steeds meer dat verenigingen hun rol nemen om de sector of het beroep duurzaam te ontwikkelen, zoals we dat ook aangeven in het model Vereniging 3.0." In dat licht is het niet verbazend dat het bestuur van IIA Nederland het onderwerp 'Innovatie van de IAF' voor het komende jaar hoog op de agenda heeft gezet.
Lees verder
Shift your audit focus: ​It's not about you!
There is a lot of audit reporting going on that focuses too much on the audit and the auditor, and not enough on the clients and their business objectives. And this while the audits themselves represent superior work performed by proficient and experienced practitioner.
Read more
Who should conduct pre-audits?
Internal audits are great at identifying problematic or even fraudulent transactions. But when an internal audit uncovers improper transactions, it’s often too late. The funds have already been spent and reversing that process is never easy. If only there was a way to review transactions, particularly large ones, before the funds are released... Well there is. Pre-audits are reviews of of transactions before they are executed and recorded. But who should conduct them?
Read more
Training Frauditing 2.0
Daar waar onderzoek de integriteit raakt, zou een onderzoeker die over onvoldoende competenties beschikt, iemands leven volledig kunnen verwoesten en reputaties kunnen schaden. Hoe staat het met jouw kennis? Op basis van een interactief programma, met daarin aandacht voor de actuele gedrags- en beroepsregels voor interne onderzoekers en de resultaten van wetenschappelijke- en praktijkonderzoeken naar de voor fraudebeheersing benodigde competenties, neemt deze training op 23 mei je mee in de boeiende wereld van waarheidsvinding.
Schrijf je in
Training Ethiek en integriteit
Het bewust omgaan met dilemma’s vraagt onder andere om competenties als onderzoekend vermogen, reflectievermogen, communicatieve vaardigheden en morele oordeelsvorming. Auditors die over sterke morele competenties beschikken, kunnen door hun eigen voorbeeldgedrag, het trekken van ethische grenzen en het kunnen bevragen van anderen, een belangrijke bijdrage leveren aan het risicoprofiel van hun organisatie en een integere en beheerste bedrijfsvoering. Tijdens de training op 28 mei krijg je handvatten aangereikt om meer (bewust) integer te handelen.
Schrijf je in
Van big data naar artificial intelligence
"Robots die bepaalde taken efficiënter en met minder fouten uitvoeren dan mensen. Algoritmes die accurater presteren dan experts. Het is tijd voor IT-auditors om het terrein te verkennen en ons te bezinnen op de vraag wat wij kunnen bijdragen." zegt Thomas Wijsman in het nieuwe nummer van het tijdschrift de IT-Auditor.
Lees verder
Certificaat Kwaliteitstoetsing voor Translink
Op 24 april 2019 ontving Alina Ivkina, hoofd Interne Audit van Translink, in het bijzijn van Arco Groothedde (CEO Translink) het Certificaat Kwaliteitstoetsing uit handen van Robert Bogtstra (FSV Risk Advisory).
Lees verder
Training Frauderisicofactoren
Wat verwacht het maatschappelijk verkeer van de accountant bij het signaleren van fraude(risicofactoren)? Weet jij dat? En wat zijn jouw vaardigheden omtrent het onderkennen frauderisicofactoren, alsook fraude en het niet naleven van wet- en regelgeving? Tijdens deze verplichte training voor interne accountants leer je het allemaal. Volg deze training bijvoorbeeld op 4 juni. Maar er zijn nog veel meer data beschikbaar.
Schrijf je in
YP bedrijfsbezoek KLM
De internal auditafdeling van de nationale luchthaven KLM verwelkomt op 6 juni graag een aantal Young Professionals. Altijd al eens een hangar willen zien? Dit is een unieke kans! Daarnaast zullen we naar het KLM hoofdkantoor gaan waar Gijsbert Woelders, VP Internal Audit, een presentatie geeft over de internal auditdienst van KLM. We sluiten de middag af met een brainstormsessie over assurance vs. consultancy opdrachten.
Schrijf je in
Communicating with stakeholders [video]
What information do internal audit stakeholders need most? Auditchannel.tv invited author and former chief audit executive Norman Marks to shine his light on the topic. Marks explains in three videos how auditors can help their organization succeed.
Read more
Vacature commissielid PAS Commissie
De PAS Commissie is binnen het IIA het klankbord voor de kleine auditdiensten (max 5 FTE). De commissie bestaat uit 7 leden uit verschillende sectoren en is op zoek naar een nieuw enthousiast commissielid. Als commissielid denk je mee over de strategie en de doelen van de commissie. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van een deel van het jaarplan.
Solliciteer
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden