Commissarissen benchmarkonderzoek  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 29 augustus 2019
 
IIA Academy:
» Managen van integriteit en good governance
12 september 2019
» Roundtable Risk in Focus
16 september 2019
» Masterclass Organizational Behavior Management
17 september 2019
» Training Effectieve auditrapportages schrijven
18 september 2019
» Workshop Personal Branding
19 september 2019
» Roundtable Verzekeraars
19 september 2019
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

IIA Nederland heeft deze zomer niet stilgezeten. De gehele website is inmiddels ook in het Engels beschikbaar! De komende twee weken worden wat dit betreft de puntjes op de i gezet, dus kijk niet gek op als iets niet goed werkt en zie je nog ergens een foutje, laat het dan weten via communicatie@iia.nl. Over twee weken gaat ook de IIA Academy weer 'van start', met vele najaarstrainingen, masterclasses, roundtables, workshops en andere events. In deze nieuwsbrief worden een paar interessante events uitgelicht. Heb jij je al ergens voor ingeschreven?
Nieuwe Praktijkgids: Planning van de opdracht
Er is een Nederlandse vertaling uitgegeven van de Practice Guide 'Engagement Planning - Assessing Fraud Risks'. Deze praktijkgids heet: 'Planning van de opdracht – Beoordeling van frauderisico’s'. Met de praktijkgids worden handvatten gegeven om frauderisico’s gedurende de voorbereiding van een audit te signaleren en te waarderen.
Lees verder
Doe als auditor mee aan het commissarissen benchmarkonderzoek
Gezocht: internal auditors die zich breder willen verdiepen in governanceverhoudingen binnen een/hun organisatie en het interessant vinden deel te nemen aan de 11e editie van het jaarlijkse commissarissen benchmarkonderzoek van Board in Balance.
Lees verder
Training Effectieve auditrapportages schrijven
Auditrapporten moeten leesbaar zijn, want anders hebben ze geen effect. Tegelijkertijd moeten ze wel voldoen aan de geldende auditstandaarden. Een uitdaging voor de auditor! Tijdens deze training op woensdag 18 september krijg je concrete tools aangereikt om sneller en beter te schrijven. Dat scheelt veel tijd en moeite!
Schrijf je in
Workshop Personal Branding
Tijdens deze workshop op 19 september krijg je inzicht in de noodzaak van een sterk Personal Brand, van een positief imago, je impact en hoe je dit zelf blijvend kunt versterken. Je bent je hierna bewust van waar jij voor staat, hoe je overkomt, of je een consistent beeld met je auditteam neerzet (live en online) en je bent in staat je eigen Brand strategie op niveau te houden.
Schrijf je in
Studie: 'Professioneel-kritische accountants minder gewild'
(Amerikaanse) Auditors die wijzen op materiële zwaktes in de administratie van hun klant worden gezien als "minder aantrekkelijk" door huidige en potentiële cliënten. Dat blijkt uit een studie van Stephen Rowe en Elizabeth Cowle van Arkansas University. Uit hun rapport 'Don’t make me look bad: How the audit market penalizes auditors for doing their job' blijkt dat controlerende accountants hun reputatie beschadigen, juist wanneer zij wet- en regelgeving goed toepassen.
Lees verder
New Practice Guide: Foundations of Internal Auditing in Financial Services Firms
The demand for internal auditors with financial services knowledge and experience is growing rapidly. This has led many internal audit activities within the highly regulated financial services industry to increase their staff in terms of quality and quantity. To prepare auditors for this challenging environment, The IIA developed this guide, with expertise from global professionals.
Read more
PAS Event: Inzicht in drijfveren ism Audit People
Ook al heeft u als manager van een kleinere auditfunctie geen of weinig medewerkers om leiding aan te geven, inzicht in drijfveren kan u effectiever laten worden in het ‘leidinggeven’ aan de rest van de organisatie. Uw eigen drijfveren verklaren waarom u energie krijgt van bepaalde zaken, terwijl andere zaken juist veel energie kosten. Leer hoe op 19 september.
Schrijf je in
YP Mini Conferentie 2019: What’s your problem!?
Op 25 september gaan we, in samenwerking met RSG, één van de basiselementen van het auditvak weer eens opfrissen: het goed overbrengen van onze auditbevindingen. We hebben de volgende sprekers gevraagd ons daarin mee te nemen: Peter van Loevezijn: Wat is nu eigenlijk het probleem? Jouri Schoemaker: Life’s a pitch! Daarna een gezellige activiteit en borrel. 
Schrijf je in
Verzekeringssector verkent AI
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) voorzien een snel toenemende inzet van Artificial Intelligence in de Nederlandse verzekeringssector. De AFM en DNB presenteren een verkenning met tien aandachtspunten om te helpen AI op een verantwoorde manier in te zetten.
Lees verder
Aankondiging: Risk in Focus 2020
Risk in Focus, Hot Topics for Internal Auditors is een jaarlijks onderzoek van acht Europese IIA instituten, waaronder IIA Nederland. Het onderzoeksrapport, dat altijd halverwege september verschijnt, biedt een belangrijk hulpmiddel voor de risicoanalyse en het bepalen van het Audit Jaarplan. Houdt de volgende nieuwsbrief in de gaten voor de publicatie! Je kunt je alvast inschrijven voor de roundtable op 16 september waarin het rapport wordt toegelicht en bovendien specifiek zal worden ingegaan op de Nederlandse situatie.
Schrijf je in
Training Quality Assurance Review
Ben je betrokken bij het vaststellen en/of verbeteren van de kwaliteit van jouw internal auditfunctie? Of wil je gewoon meer te weten komen over of ervaring opdoen met Quality Assessment Reviews? In deze tweedaagse cursus op 1 & 8 oktober leer je hoe je kunt voldoen aan Standaard 1300 en hoe je de voordelen van een effectief Quality Assurance and Improvement Program kunt realiseren.
Schrijf je in
Workshop Innovatie in rapporteren en communiceren
Nieuwe vormen van rapporteren en communiceren is een hot topic in de huidige ontwikkeling van auditfuncties. Er is veel behoefte aan het verhogen van de betrokkenheid, focus op de essentie en luisteren naar de klant. Tijdens dit event op 29 oktober worden vier concrete innovaties op dit gebied uit de praktijk gepresenteerd en op toepassingsmogelijkheden en do’s en dont’s besproken.
Schrijf je in
Fraude Film Festival 2019
Op 3 en 4 oktober 2019 strijkt het Fraude Film Festival voor zijn zesde editie neer in Eye Filmmuseum Amsterdam. Het hoofdthema is dit jaar “Uitbuiting”. Waar sprake is van uitbuiting en corruptie, komen mensenrechten in het gedrang. Fraude is daarbij de motor die de wereld zoals we die kennen, wezenlijk verandert naar een maatschappij die soms meer lijkt op het “Wilde Westen”. Schrijf je in voor een volle dag met films, documentaires, colleges en debat.
Lees verder
7 Signs you might be a jurassic auditor
Internal audit professionals who fail to evolve and adapt to changing practices may go the way of the dinosaurs, says IIA President and CEO Richard Chambers.
Read more
From traditional to active auditing
Traditional audits are often awash in wasted time, unnecessary conflict, and incorrect assumptions. Active auditing is a form of Agile auditing that was developed in a major utility company to eliminate, or at least substantially decrease, these kinds of wasteful activities. The term active auditing was, in fact, coined because it is the antonym of passivity and waiting. Active auditing — combining Lean and Agile techniques — can drive down wasted time and transform the auditor–client relationship.
Read more
IIA Global OnDemand Training: New Courses
Did you ever hear of IIA OnDemand Training? It is the self-paced, online training platform from IIA Global, developed for today’s internal audit professionals who want to stay up-to-date on their own time, anywhere, and at their own pace. The IIA has just released two new courses on IIA OnDemand Training (Liquidity Risk Management and Auditing Model Risk Management), which brings the total to 54 on demand courses!
Read more
Vacature junior redacteur Audit Magazine
De redactie van Audit Magazine zoekt een young professional die het leuk vindt om een administratieve bijdrage te leveren aan Audit Magazine en op termijn wil doorgroeien naar redactielid. We zijn ook bezig met een online vernieuwingsslag, dus een helpende hand met humor kunnen we goed gebruiken. We zoeken iemand die de redactie met enthousiasme kan ondersteunen.
Solliciteer
Vacature ervaren auditor Woonbron
Woonbron zoekt een gedreven en ervaren auditor voor de locatie Rotterdam. Ben jij de auditor die vanuit de third line of defense (3-LoD) bijdraagt aan de verbetering van de interne sturing en beheersing? En geef je middels het uitvoeren van audits & onderzoeken aanvullende zekerheid over de mate van ‘in control zijn’ van de Woonbron processen, afdelingen en systemen?
Solliciteer
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden