Nederlandse vertaling Glossary IPPF  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 12 september 2019
 
IIA Academy:
» Roundtable Risk in Focus
16 september 2019

» Training Effectieve auditrapportages schrijven
18 september 2019

» Workshop Personal Branding
19 september 2019

» PAS Event Inzicht in drijfveren ism Audit People
19 september 2019

» Roundtable RO Afgestudeerden
24 september 2019

Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Naast de internationale standaarden voor de beroepsuitoefening van internal auditing (Standaarden) en de Implementatierichtlijnen is inmiddels ook de Glossary vertaald. In deze Verklarende Woordenlijst zijn belangrijke begrippen uit de Standaarden en andere onderdelen van de Beroepsnormen (de IPPF) nader omschreven. De gehele IPPF is nu in het Nederlands beschikbaar.
De 10 belangrijkste auditrisico's voor 2020
IIA Nederland heeft samen met 7 andere Europese instituten voor Internal Auditors de 10 meest impactvolle risico’s van 2020 voor organisaties in kaart gebracht. Dit zijn enkele al langer lopende risico’s die zich blijven ontwikkelen, zoals cybersecurity en digitalisering. Daarnaast vormen geopolitieke en economische ontwikkelingen, zoals de Brexit en spanning tussen China en de VS, mogelijke externe risico’s. Opvallend in het rapport is dat er op verschillende items een onbalans lijkt tussen de hoogte van de risico’s en de tijd die een audit-afdeling eraan besteedt.
Lees verder
Een pleidooi voor co-sourcing en guest auditing #IIAblogt
Kijk eens in de keuken van een ander! Oftewel, dit zijn de voordelen van het tijdelijk, als auditor, inzetten van collega’s die niet zijn opgeleid als auditor (ook wel guest auditors, ‘subject matter experts’ of rotational auditors genoemd). Heb jij het lef om goede vrienden uit te nodigen om twee weken volledig gebruik te maken van je keuken? Wat zou er gebeuren als je daarna de keuken binnenstapt en open-minded en met een frisse blik rondkijkt en ziet hoe je keuken is heringericht en wat er allemaal is gebeurd in die twee weken. Wat zou het resultaat zijn?
Lees verder
Practice Guide: Demonstrating the Core Principles for the Professional Practice of Internal Auditing
The IIA’s Core Principles for the Professional Practice of Internal Auditing, taken as a whole, characterize the effectiveness of the internal audit activity. This practice guide explains how conforming with the Mandatory Guidance of the IPPF supports the realization of the broader, more encompassing Core Principles.
Read more
Doe mee en stuur jouw innovatie in voor de Innovation Award 2019!
Hoe creëer je een meerwaarde (voor jezelf en/of je team) door een innovatieve aanpak? Protiviti en IIA organiseren dit jaar voor de vijfde keer de Internal Audit Innovation Award. Ook jij kunt meedoen. Heb jij in het afgelopen jaar (met jouw team) iets nieuws bedacht en/of gerealiseerd, waarvan je denkt “daar hebben andere auditafdelingen ook iets aan”? Doe dan mee en deel de innovatie waar je trots op bent en die ons vak verder helpt.
Lees verder
Training Quality Assurance Review
Ben je betrokken bij het vaststellen en/of verbeteren van de kwaliteit van jouw internal auditfunctie? Of wil je gewoon meer te weten komen over of ervaring opdoen met Quality Assessment Reviews? In deze tweedaagse cursus op 1 & 8 oktober leer je hoe je kunt voldoen aan Standaard 1300 en hoe je de voordelen van een effectief Quality Assurance and Improvement Program kunt realiseren. Is jouw IAF er klaar voor?
Schrijf je in
Training Hacking voor auditors
Het doel van deze training op 22 oktober is enerzijds het creëren van bewustzijn ten aanzien van hacking en cybersecurity en anderzijds het aanreiken van basiskennis waarmee op een gecontroleerde wijze penetratietesten binnen organisaties kunnen worden uitgevoerd, alsmede de noodzakelijke kennis om audits uit te voeren naar dit onderwerp. Je gaat ook zelf, onder deskundige begeleiding en binnen een gesimuleerde omgeving, hacken...
Schrijf je in
DilemmApp NBA ook voor Internal Audit
De DilemmApp van de NBA voor accountants in business behandelt vanaf nu eveneens dilemma's voor openbaar en interne- en overheidsaccountants. Internal Auditors kunnen hiermee hun visie op een bepaald dilemma geven. De app bespreekt een (soms precaire) situatie en legt een aantal mogelijke acties voor: wat doet u in dit geval?
Lees verder
PAS Conferentie 2019
Op donderdag 31 oktober vindt alweer voor de zevende keer de jaarlijkse PAS Conferentie plaats, hét jaarlijkse evenement voor medewerkers van kleine auditfuncties. Het thema dit jaar: Te PAS en te onPAS. Er zijn sessies over leiderschap, fraude, non-auditors in de auditpraktijk, gender bias, personal branding, data science en meer. Teun van de Keuken (initiatiefnemer en naamgever Tony's Chocolonely, Keuringsdienst van Waarde) is de spraakmakende afsluiter van de dag.
Schrijf je in
RO Masterclass 2019
De RO Masterclass is hét netwerkevent voor operational auditors. De RO Masterclass bestaat dit jaar 10 jaar, dus we maken er op 21 en 22 november weer een feest van. Er is een inhoudelijk sterk programma met goede sprekers en genoeg ruimte voor discussie, samenwerken en netwerken. Het thema is: Insights. Topjournalist Jeroen Smit spreekt over onderzoekstechnieken en feitenreconstructie en freelance journalist Frénk van der Linden laat live zijn interviewtechnieken zien.
Schrijf je in
Veel internationale belangstelling voor het IAAM
Er is in de zomermaanden hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de online tool van het Internal Audit Ambition Model. Het model is het afgelopen jaar door 250 CAE's uit 33 landen opgevraagd. Dit was voor de Taskforce van het IAAM en de ontwikkelaars van Dynasec aanleiding om deze mijlpaal te vieren.
Lees verder
Onderzoek kennismanagement en de tol van interne audit
Kennismanagement is van belang bij de realisatie van strategische doelstellingen. Maar hoe staat het met de beheersing hiervan binnen organisaties en welke rol speelt de interne auditor bij de beheersing hiervan? Om dit in kaart te brengen, heeft Robert Verweij, student aan de UvA, een onderzoek opgezet.
Lees verder
Good Governance Key to Managing Speed of Change
The speed of disruptive change is a significant risk for all organizations today. All players in the risk management process need to be aware of how rapidly a significant disruption can emerge and impact the organization. The risk is as much about the organization’s ability to cope with the unexpected as with the disruption itself. Read more in Tone at the Top August 2019.
Read more
Vacature junior redacteur Audit Magazine
De redactie van Audit Magazine zoekt een young professional die het leuk vindt om een administratieve bijdrage te leveren aan Audit Magazine en op termijn wil doorgroeien naar redactielid. We zijn ook bezig met een online vernieuwingsslag, dus een helpende hand met humor kunnen we goed gebruiken. We zoeken iemand die de redactie met enthousiasme kan ondersteunen.
Solliciteer
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden