Welke opleiding volg jij dit najaar?  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 26 september 2019
 
IIA Academy:
» Commissarissen Symposium 2019
30 september 2019
» Masterclass Cultuur 
03 oktober 2019
» PAS Event: Auditing an Agile Way of Working
03 oktober 2019
» CAE event i.s.m. BDO
10 oktober 2019
» COSO ERM training
11 oktober 2019
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Dit najaar staan er cica 50 trainingen en evenementen op de agenda. Genoeg keuze dus om nog voor het einde van het jaar aan je PE-verplichting te voldoen. En met het steeds bredere aanbod aan online trainingen kan dat ook steeds makkelijk wanneer en waar dat maar uitkomt. De IIA Academy kalender op onze website geeft het meest volledige en actuele overzicht. Wil je eerst advies over welke training het beste aansluit bij je wensen? Bel dan gerust met ons bureau (088-0037100). Wij helpen je graag de beste keuze te maken. 
25 jaar SVRO
Op 7 juli 2019 was het 25-jarig jubileum van de SVRO. Ter ere van deze gelegenheid kwamen RO-afgestudeerden van de afgelopen 2 jaar dinsdag 24 september samen om met elkaar en over diverse onderwerpen bij te praten. Daarnaast maakte het bestuur van de SVRO een jubileummagazine. Voor dit speciale jubileumnummer is het redactieteam op zoek gegaan naar verhalen en foto’s uit de oude doos. Met interviews over de oprichting, de integratie met het IIA, over de opleidingen, ontwikkelingen nu en de toekomst van het vak. Het blad is online voor iedereen te lezen. 
Lees verder
Meer succes met soft controls
IIA Nederland en NBA LIO lanceerden deze week het onderzoeksrapport ‘Meer succes met soft controls’. Het rapport geeft inzicht in welke mate en op welke wijze Internal Auditfuncties (IAF) onderzoek doen naar cultuur & gedrag. Het rapport is een handige benchmark én biedt concrete handvatten en aanbevelingen om direct toe te passen binnen de eigen IAF.

Het rapport is ook in hard copy op te vragen. Stuur daarvoor een e-mail met je adresgegevens naar iia@iia.nl.
Naar download rapport 
Innovatie in rapporteren en communiceren
Nieuwe vormen van rapporteren en communiceren is een hot topic in de huidige ontwikkeling van auditfuncties. Tijdens dit event op 29 oktober worden vier concrete innovaties op dit gebied uit de praktijk gepresenteerd en op toepassingsmogelijkheden en do’s en dont’s besproken. Onderwerpen die aan bod komen: datavisualisatie, werken met beeld en geluid, storytelling en agile communiceren.
Meld je nu aan 
AM 3 online: Audit 2025 
Het thema van Audit Magazine is ‘Audit 2025’. Het auditvak gaat veranderen, maar de relevantie van het auditvak blijft. Het is dan ook aan ons auditors om zelf de aspecten te vinden om relevant te blijven! Dit en meer lees je in deze editie.  
Lees verder
Heeft u een vraag? Chatten maar!
Sinds deze maand heeft IIA Nederland een chatfunctie om vragen te stellen via de website. Naar gelang de hoeveelheid en het type vragen die binnenkomen, zullen wij de functie steeds beter inrichten. Ziet u de chatfunctie niet in beeld? Dan is de medewerker offline en kunt u uw vragen stellen via trainingen@iia.nl, ledenadministratie@iia.nl, financien@iia.nl, svro@iia.nl of iia@iia.nl.
Ethiek Deel 2 gereed
Het aanbod online trainingen in de IIA Academy is uitgebreid met Ethiek Deel 2; het logische vervolg op deel 1. Met deze online training verschaft het IIA gecertificeerden weer een extra mogelijkheid te voldoen aan de ethiek-verplichting.
Meld je nu aan
Auditing an Agile Way of Working
Ben je nieuwsgierig en wil jij ook meer ervaring op doen met een praktijkcasus van Agile processen, risico’s en controls en jezelf en een afdeling verder helpen met verbeteren? Schrijf je dan nu in voor deze workshop op 3 oktober
Meld je nu aan
IIA Congres 2020: Passie & Purpose  
Vanaf het moment dat het IIA congres is geweest, starten de voorbereidingen voor het volgende congres alweer. Het thema voor het IIA Congres 2020 is Passie & Purpose. De dagvoorzitter voor 11 en 12 juni 2020 is niemand minder dan Jort Kelder. Inschrijven is nu al mogelijk! 
Meld je nu aan
Nieuw Privacy Control Framework
In de afgelopen weken heeft NOREA, de beroepsorganisatie van IT-auditors (RE’s), gewerkt aan een nieuwe versie van het Privacy Control Framework (PCF). Dit framework is voor Internal Auditors een bruikbaar hulpmiddel bij het auditen van ‘privacy’. 
Naar download rapport
Hoe 'heurt' het eigenlijk?
IIA Young Professionals organiseren de workshop ‘zakelijke etiquette’ over o.a. non-verbaal gedrag en invloed op anderen. De workshop wordt 24 oktober gegeven door Anne-Marie van Leggelo; imago- en etiquette deskundige. Zij is een veelgevraagd consultant in de media, waaronder RTL Boulevard, RTL Nieuws en Koffietijd. 
Meld je nu aan
Masterclass cultuur
3 oktober vindt in Baarn de Masterclass cultuur plaats. In deze masterclasses leer je de wetten van de apenrots kennen. In een beeldende reis vol humor word je meegenomen naar tribes en andere volkeren. Naar verschillen in het organiseren van macht, ranking en privileges. Om tenslotte je eigen organisatiepolitiek beter te begrijpen. 
Meld je nu aan
What's your problem?!
25 september werd tijdens de 2e young professionals mini-conferentie in samenwerking met RSG ingegaan op een van de basiselementen van het audit vakgebied: het overbrengen van je auditbevindingen. Spreker Peter Loevezijn sprak over de PROA-methodiek en daagde deelnemers uit om ‘meer na te denken’ voordat zij een bevinding opschrijven: wat is nu het werkelijke probleem? Jouri Schoemaker deelde de 6 stappen voor het houden van een pitch, zodat iedereen voldoende handvatten heeft hiermee zelf aan de slag te gaan.
PAS Conferentie 2019
Donderdag 31 oktober vindt de jaarlijkse PAS Conferentie plaats, hét jaarlijkse evenement voor medewerkers van kleine auditfuncties. Het thema: Te PAS en te onPAS. Er zijn sessies over leiderschap, fraude, non-auditors in de auditpraktijk, gender bias, personal branding, data science en meer. Teun van de Keuken (initiatiefnemer Tony's Chocolonely, Keuringsdienst van Waarde) is de spraakmakende afsluiter van de dag. 
Meld je nu aan
RO Masterclass 2019
De RO Masterclass bestaat dit jaar 10 jaar, dus we maken er op 21 en 22 november weer een feest van. Er is een inhoudelijk sterk programma met goede sprekers en genoeg ruimte voor discussie, samenwerken en netwerken. Het thema is: Insights. Topjournalist Jeroen Smit spreekt over onderzoekstechnieken en feitenreconstructie en freelance journalist Frénk van der Linden laat live zijn interviewtechnieken zien.
Meld je nu aan
Collega Linda met zwangerschapsverlof 
IIA Nederland neemt afscheid van collega Linda Poort. Linda is bijna 4,5 jaar werkzaam geweest als communicatiemedewerker bij IIA Nederland. Vanuit die rol is ze betrokken geweest bij diverse communicatie-uitingen en evenementen van het bureau. Linda verwacht haar tweede kindje en gaat per 1 oktober met zwangerschapsverlof. Zij heeft besloten na haar verlof een baan dichter bij huis te zoeken. "Linda, bedankt voor je inzet, geniet van je verlof en succes met het vinden van een passende baan!" 
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden