Ontmoet je 'peers' bij IIA events!  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 24 oktober 2019
 
IIA Academy:
» Workshop Innovatie in rapporteren
29 oktober 2019
» PAS Conferentie: Te PAS en te onPAS
31 oktober 2019
» Training Snellezen en mindmapping
06 november 2019
» Training Effectief sturen op gedrag
08 november 2019
» Training Frauderisicofactoren - verplicht
12 november 2019
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Werk je in een internationale omgeving en wil je kennismaken met internal auditors die ook binnen een internationaal wekveld opereren? Dan zijn onze Engelstalige events een aanrader, zoals het Cybersecurity Seminar op 21 november, de Training Quality Assurance Review op 28 en 29 november, de COSO-training van 11 tot en met 13 december en de roundtable voor internationale IAF's op 12 december.

Meld je vandaag nog aan en ontmoet je 'peers'. 
Laatste kans! PAS Conferentie 31 oktober
Volgende week donderdag vindt de PAS Conferentie plaats. Na deze dag met inspirerende sprekers en praktische breakoutsessies beschik je weer over een flinke dosis nieuwe kennis én ben je 7 PE-punten rijker. Mis het niet en meld je vandaag nog aan voor de PAS Conferentie. 
6 nov: Training snellezen 
Binnen een dag snellezen en mindmaps maken? Dat kan. Tijdens de training Snellezen en Mindmapping leer je van Bas Hoorn informatie lezen en verwerken met behulp van mindmaps in korte tijd. Je onthoudt de gelezen stof veel beter, doordat je geheugen beter wordt benut. Dat levert tijdswinst op! 
Meld je nu aan
12 nov: Frauderisicofactoren
Wat mag je van de internal auditor verwachten als het gaat om fraude? Deze training behandelt wat de internal auditor kan en moet doen ten aanzien van frauderisicofactoren, frauderisico’s en fraudesignalen. Het NBA bestuur heeft het PE-onderwerp Fraude verplicht gesteld voor alle internal auditors
Meld je nu aan
RO Masterclass: Insights
Een van de leukste events van het jaar komt er weer aan: de RO Masterclass. En dit event bestaat alweer 10 jaar! Dat vieren we 21 en 22 november op een mooie locatie met een inhoudelijk sterk programma met goede sprekers. Het thema van deze tiende editie is: Insights | Hoe kom ik als operationeel auditor tot inzichten en hoe presenteer ik die?
Meld je nu aan
Ethiek verplichting 2019
Heb je al voldaan aan de verplichting om in 2019 een gecertificeerde training ethiek te volgen? Via IIA Nederland kun je twee verschillende online trainingen Ethiek volgen: Ethiek deel 1 en Ethiek deel 2. Deelnemers zijn erg positief en boordelen deze online trainingen Ethiek met een 8.  
Meld je nu aan 
Blog: Where was the board?
Richard Chambers, CEO of IIA Global, blogs about the number of shocking corporate scandals and boards who were in the dark about this. He quotes the latest report OnRisk and writes about how to improve risk management and what good governance should be. 
Read more
OnRisk: Analyse van risico's
IIA Global heeft het rapport OnRisk uitgebracht als handvat voor het onderkennen én managen van de belangrijkste risico’s. Net als ‘Risk in Focus 2020’ benoemt het rapport risico’s waarmee organisaties (kunnen) worden geconfronteerd. Een nuttig rapport om kennis van te nemen en om in de eigen organisatie te bespreken. 
Download het rapport
Deadline Internal Audit Innovation Award deze week!
Je hebt alleen nog deze week om jouw innovatieve internal audit idee wereldkundig te maken! Protiviti en IIA organiseren dit jaar voor de 5e keer de Internal Audit Innovation Award. Heb jij in het afgelopen jaar (met jouw team) iets nieuws bedacht en/of gerealiseerd, waarvan je denkt daar hebben andere auditafdelingen ook iets aan? Deel dan voor 28 oktober jouw innovatie en wie weet treed jij in de voetsporen van Heineken dat vorig jaar deze award in ontvangst nam. 
Meld je nu aan
12 nov: CAE starterstraining
Ben je aankomend of net benoemd als Chief Audit Executive of ben je een nieuwe IAF aan het opzetten? Deze starterstraining helpt je snel ‘up to standard’ te komen. Interactief spelen we op jouw situatie in en bieden we een kwaliteits(borgings)perspectief en een forum voor je vragen en netwerkopbouw. De training wordt verzorgd door Peter Hartog (vaktechnisch manager IIA Nederland), Linda Post (hoofd IT audit bij ING en IIA bestuurslid) en Rietis Parotie (hoofd internal audit bij Stedin).
Meld je nu aan
Blog: Wat we als auditors kunnen leren van de sportarts
Een sportarts is geschoold in de anatomie van het menselijk lichaam, maar weet ook wat erbij komt kijken om met dat lichaam topprestaties te verrichten. Belangrijk is dat de sporter zelf ‘in lead’ blijft en leert vertrouwen op onderzoeksuitslagen en interpretaties van de sportarts.  
Lees verder
Position Paper: Auditing Cybersecurity within Insurance firms
The Internal Audit function has an important role to play in providing assurance over the efficiency and effectiveness of key cybersecurity processes and controls in insurance and reinsurance undertakings. This paper sets out the view of the ECIIA Insurance Committee (the Committee) and is intended to provide some guidance to Chief Audit Executives in the insurance sector when auditing cybersecurity.
Download paper
16 nov: President's dinner
Het President's Dinner dat we i.s.m. FSV Risk Advisory organiseren, is voor onze vereniging een belangrijke traditie geworden. Relaties, bestuursleden, commissievoorzitters en actieve commissieleden ontmoeten elkaar hier in een exclusieve setting. Wie hierbij aanwezig wil zijn kan een verzoek mailen naar Annemiek van Raalten, eventmanager IIA. 
Meld je nu aan
Vacature: Internal Auditors - RSG Audit, Risk & Compliance
RSG Audit, Risk & Compliance is gespecialiseerd in de bemiddeling van professionals op het gebied van o.a. internal audit. Voor meerdere opdrachtgevers, waaronder BAM (Bunnik), Klaverblad (Zoetermeer) en Marèl (Boxmeer) is RSG op zoek naar Internal Auditors. 
Naar de vacature
Opinion on sustainability
The European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA) has published an Opinion on Sustainability and Solvency II. The Opinion addresses the integration of climate-related risks in Solvency II Pillar I requirements. 
Read more
Onderzoek opvolging aanbevelingen internal audit
Erik Heibloem doet, in het kader van zijn opleiding Operational Auditing’ aan de UvA, onderzoek naar de opvolging van aanbevelingen en de factoren die dit kunnen bevorderen. Dat is voor veel IAF’s een belangrijk aandachtspunt. Draag bij aan dit onderzoek en een goed onderbouwde analyse door de enquête in te vullen. Deelnemers kunnen de beschikking krijgen over het resultaat van het onderzoek en daarmee hun voordeel doen. 
Naar de enquête
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden