Lees het verslag van de PAS Conferentie 2019  |  Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief 07 november 2019
 
IIA Academy:
» Certified ISO 31000 (extern)
13, 14 & 15 november 2019
» Roundtable Innovation Award
14 november 2019
» Seminar Cybersecurity
21 november 2019
» Training Quality Assurance Review (eng)
28 & 29 november 
» Workshop Behavioural Auditing
03 december 2019
Bekijk de gehele IIA Academy Kalender
Beste relatie,

Vorige week vond voor de 8e keer de PAS Conferentie plaats. Ruim 100 internal auditors van kleine auditdiensten troffen elkaar in het Apollo hotel aan de Vinkeveense plassen. Uit de reacties blijkt dat het event als waardevol wordt ervaren. Met name de netwerkmogelijkheden en de diversiteit aan onderwerpen sprak aan. “Verbeteringen? Het is nu ontzettend goed. De organisatoren hebben een uitstekend gevoel over wat er speelt bij een kleine IAD.” Een suggestie die wordt gegeven is dat het event gerust twee keer per jaar mag plaatsvinden. Het verslag van de PAS Conferentie staat nu online. 
Mathieu Weggeman opende de PAS Conferentie met zijn lezing over leiderschap. 
Reactie IIA op rapport Commissie Toekomst Accountancysector
De Commissie Toekomst Accountancysector publiceerde begin oktober een interim-rapport. Betrokkenen mochten hierop reflecteren. IIA Nederland heeft dankbaar gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en reageert op die punten die direct of indirect met het vakgebied van de internal auditor te maken hebben.
Naar de reactie
21 nov: Seminar Cybersecurity
Within an organization, use of social media can compromise the reputation of the organization and staff. Its use is still growing in all parts of the world, and with that, the risk is growing exponentially. Social media is the easiest way hackers gain entry into our networks. Learn more about this topic during this seminar. Nejolla Korris sessions are highly entertaining and interactive.
Join now
Praktijkgids Grondbeginselen
De Nederlandse praktijkgids: ‘Blijk geven van de Grondbeginselen van de beroepsuitoefening van internal auditing, Instrumenten en Indicatoren’ is een praktisch hulpmiddel om de mate van conformiteit met de grondbeginselen te evalueren en te bespreken. In de praktijkgids worden de grondbeginselen en hun belang ervan voor de IAF nog eens toegelicht. Daarbij worden voor elk van de beginselen concrete instrumenten of handvatten gegeven om te zorgen dat aan het betreffende beginsel wordt voldaan. Eveneens worden indicatoren gegeven om te meten of (en in welke mate) de IAF daarin succesvol is geweest.
Naar de publicatie
Certified ISO 31000 (extern)
De eigen ziens- en werkwijzen spiegelen aan dé internationale richtlijn op het gebied van risico-management? Deze driedaagse training van 13, 14 en 15 november 2019, leidt op tot de wereldwijd erkende certificering ISO 31000 Risk Management Professional van het Global Institute for Risk Management Standards. 
Meld je nu aan
6 dec: Frauderisicofactoren
Wat mag je van de internal auditor RA verwachten als het gaat om fraude? Deze training behandelt wat de internal auditor kan en moet doen ten aanzien van frauderisicofactoren, frauderisico’s en fraudesignalen. Het NBA bestuur heeft het PE-onderwerp Fraude verplicht gesteld voor alle interne accountants. 
Meld je nu aan
Unique Aspects of Internal Auditing in the Public Sector
Based on professional guidance from the International Standards for the Professional Practice of Internal Auditing and practical insights from global internal audit professionals, this guide advises CAEs and internal auditors about planning and performing internal audit engagements while properly managing the opposing forces of political pressures and ethical principles. 
To publication
Internal audit position papers
IIA Global geeft regelmatig position papers uit. Deze position papers zijn bedoeld om belanghebbenden bij interne audit te informeren, over kwesties die gaan over de rol en het functioneren van de IAF en die van belang zijn voor de effectiviteit en toegevoegde waarde van de IAF. 
Lees verder
LIO-bijeenkomst Duurzaamheid
Hoe draagt de interne accountant bij aan het maatschappelijk debat over duurzaamheid? De ledengroep Intern en Overheidsaccountants (LIO) organiseert hierover een bijeenkomst op donderdagmiddag 28 november 2019 vanaf 14.00 uur bij de NBA in Amsterdam. 
Meld je nu aan
Risk & Compliance Oct-Dec
This issue of Risk & Compliance Magazine presents features on corporate crisis management and on managing operational risk within financial services. It also looks at: building a global compliance & ethics programme; integrated risk management and RegTech and more.
Read more
ADVERTENTIE
A.s. woensdag: informatieavond parttime master Internal Auditing
Met de Executive MSc of Internal Auditing aan de Amsterdam Business School behaal je in 2 tot 2,5 jaar je RO titel. In kleine klassen leer je audittechnieken optimaal beheersen en verdiep je je kennis van onderwerpen als data science, risk management en governance. Start: februari of september 2020. Colleges op vrijdag. Wil je meer weten? Schrijf je in voor onze informatieavond op aanstaande woensdag 13 november of kijk op onze website

 
Certificaat voor VIVAT
VIVAT heeft aangetoond dat het voldoet aan de IIA Standaarden. Het bedrijf werd onlangs getoetst door het College Kwaliteitstoetsing van het IIA. Guus van Gameren overhandigde namens dit CKT het certificaat van de kwaliteitstoetsing aan Marc Verberne, hoofd internal audit VIVAT.
Lees verder
IIA: Instituut van Internal Auditors
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
» Website
» Aanmelden
» Afmelden